TerezaRůža TerezaRůža komentáře u knih

☰ menu

Skryté okno Skryté okno Rachel Abbott

Kdybych věděla, jakej bude závěr, tak tu knížku ani nečtu. Četla se mi sice dobře, ale konec na facku.

07.12.2022 3 z 5


Nesejdeš z cesty Nesejdeš z cesty Dagmar Digma Čechová

Jako... Mně se ta knížka asi líbila, ale po dočtení nechápu, co tím teda autorka chtěla sdělit.

01.09.2022 4 z 5


Kořist Kořist Darcy Coates

Od autorky jedna z lepších, a to dost výrazně. Místy zdlouhavá, ale jo, líbila se mi, postrádala jsem v tom pro autorku docela typickou naivitu vyprávění - naštěstí. :)

05.05.2022 4 z 5


Balíček Balíček Sebastian Fitzek

Strašná slátanina.

27.04.2022 2 z 5


Dívka od vedle Dívka od vedle Jack Ketchum (p)

Příběh, kterým se autor inspiroval, bohužel znám moc dobře. Knížka se sice v něčem od reality lišila, ale zpracování se mi líbilo, krásné čtivý.

10.03.2022 4 z 5


Šesté dítě Šesté dítě Jonathan Dylan Barker

Ach jo. První dvě knížky se mi moc líbily, ale vyhnat děj do takových těžko uvěřitelných extrémů, to se jen tak nevidí. Zajímalo mě, jak to dopadne, ale strašné jsem se u čtení trápila. Dávám tři hvězdy, ale s odřenýma ušima.

01.03.2022 3 z 5


Tajemství Tajemství Radka Třeštíková

(SPOILER) Mně se knížka četla moc dobře a opravdu mě bavila. Ale... Ten závěr, resp. jeho absence, byl na facku. Člověk celou dobu čeká, že se dozví, co se teda stalo, když už to autorka omílá pořád dokola, a pak prostě nic. Nemám moc ráda ani otevřený konce, nicméně konce stylu 'Už to mám nějaký dlouhý, tak na to kašlu' mě strašné štvou.

04.01.2022 3 z 5


Smrtelný hřích Smrtelný hřích Markéta Harasimová

Líbil se mi příběh a otevřenost, s kterou se autorka k tématu postavila. Ale strašně mi vadil styl psaní, strojený fráze, těžkopádný dialogy, výrazně to ubralo na autentičnosti. Takže knihu doporučuju skrz námět, ale už od autorky nic číst nechci.

01.11.2021 3 z 5


Bára Bára Josef Strauss

(SPOILER) Mě to neoslovilo. Šikana je silný a hrozný téma, ale takhle podaný to u mě prostě neuspělo. Podobně jako Nabarvený ptáče. Výčet hnusáren, nic mezi tím, nepůsobí to na mě realisticky. Nikdo z dětí se nenamáhá Báře nijak pomoct, nikdo se nesvěří rodičům? Do toho banda dospělých, kteří si nevšimnou, že se s malou holkou děje něco nepěknýho? Učitelé, sociální pracovníci, lékaři, psychiatři, vlastní otec a milující maminka, nikomu se nezdá být nic v nepořádku, prostě si myslí, že Bára zlobí. To ne, to prostě fakt ne, nevěřím, že by se nenašla jediná osoba. Teda vlastně jedna se našla, ale následně se nechala kvůli hypotéce ojíždět 14letým děckem. Taky paráda.
Ať se na mě nikdo nezlobí, ale tohle bylo tak přitažený za vlasy, že to ve mně nezanechalo jedinej dojem.
Ale četlo se to svižně, takže dvě hvězdy dávám.

07.09.2021 2 z 5


Tchyně Tchyně Sally Hepworth

Čtivá knížka, originální pojetí vztahu snachy a tchyně. Příběh se mi moc líbil, jen mě trošku zklamal pro mě nedotaženej konec. Každopádně rozhodně jedna z těch lepších! :)

07.09.2021 4 z 5


Vězněná Vězněná Pavel Renčín

Posledních padesát stran bylo čirý utrpení. Škoda, kdyby to bylo ponechaný v reálné rovině, tak by se mi to moc líbilo.

15.07.2021 3 z 5


Eleanor se má vážně skvěle Eleanor se má vážně skvěle Gail Honeyman

Příběh plnej emocí i humoru. :)

03.03.2021 5 z 5


Oni Oni Mark E. Pocha (p)

Jako proč ne, obsah samotnej mě nijak nepohoršuje, byl to záměr a za mě toto naplněno. Ale mně tam prostě chybí nejaký to PROČ a KDO. Podobně kritizovanej je třeba film Cannibal Holocaust, ten mám ale ráda, vnímám v něm nějakou pointu, sdělení. Násilí v tomto filmu bylo něco, co se v tamním prostředí děje. To mi v téhle knížce scházelo.

21.12.2020 3 z 5


Věci, na které nastal čas Věci, na které nastal čas Petra Soukupová

Já tentokrát prostě musím strhnout hvězdičku za ten - i když pro Petru Soukupovou typickej - useknutej konec. Četla jsem e-knihu, takže jsem konec jaksi nečekala a dost mě to zklamalo. Jinak ale knížka super, jako vždy.

16.12.2020 4 z 5


Pod sněhem Pod sněhem Petra Soukupová

Knížky Petry Soukupové mám moc ráda a tahle není výjimkou. Pokud vám sedne její styl, čte se to samo. Myslím, že tyhle rodinný žabomyší války aspoň v nějaké míře zažila většina lidí. :) Nějaký zvraty v tom nečekejte, je to prostě krátký nahlídnutí pod pokličku jedné rodinky.

16.11.2020 5 z 5


Přízraky domu Carrowů Přízraky domu Carrowů Darcy Coates

(SPOILER) Božínku, ten konec, málem mi slzička ukápala...
Ale popořádku. Víceméně souhlasím s komentářem richard7959, až na to, že mně se moc nelíbil ani Duch.
Chybí mi tam trošku práce s jazykem, autorka prostě píše, jak kdyby tvořila slohovku. Kromě vrzajících pantů si taky furt někdo zakládal ruce na prsou, Remy se neustále dělalo nevolno atd. Moc jsem nepochopila, jak to teda bylo s těma přízrakama. Můžou zasahovat do našeho světa, mají vlastní myšlení? Jak by řekl klasik, autorka vlastně zastává názor, který zároveň vyvrací. Celý to taky bylo neuvěřitelně předvídatelný, snad kromě toho, že nakonec nikdo neumřel. Dovedu si představit, že kdyby to bylo líp zpracovaný, mohl to být dobrej horor, ale takhle mi to příslo jak nějakej příběh z Top Girl.
No a ten konec. Proboha, ten konec. Šlo to u mě od mírnýho úsměvu, přes nevěřícný kroucení hlavou, až po ťukání na čelo.
Takže jo, přečíst to šlo, ale jako kvalitní dílo, natož horor, to fakt nevnímám. Slabý 3 hvězdy.

13.11.2020 3 z 5


HEX HEX Thomas Olde Heuvelt

(SPOILER) Horor to za mě nebyl, ale ta psychologická rovina tam byla super! Všichni se bojí čarodějnice, ale nakonec všechno zlo napáchají oni sami. A je jedno, jestli jsme v 17. století, nebo v moderní americké společnosti. Hvězdičku jsem strhla za pro mě docela překombinovanej konec, ale klidně bych tam poslala i 4 a půl. :)
Jo a ta čarodějnice, ta byla strašněj chudák, byla mi mnohem sympatičtější než většina postav. Překvapilo mě, že sám autor to považoval za román, u kterýho bychom se měli bát toho nadpřirozena. Jediný, co mě tam děsilo, byl rozlícenej dav, kterej kvelačnost schovával za snahu o spravednost.

09.11.2020 4 z 5


Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Knížka je moc pěkná, ale závěr slábl a slábl a useknutej konec mě teda vyloženě zklamal. Za přečtení ale i tak stojí. ????

04.11.2020 4 z 5


Nejlepší pro všechny Nejlepší pro všechny Petra Soukupová

Psaný stylem, kterej asi ne každýmu sedne, ale mně to vyhovolalo - přišlo mi to podobný jak v Bábovkách.. :)
Příběh smutnej, mám obavu, že docela realistickej. Každopádně postava Hanky byla na obří facku, to děcko mělo víc rozumu jak ona.
Knížka celkově super, přečteno za den.

20.10.2020 5 z 5


Na co Alice zapomněla Na co Alice zapomněla Liane Moriarty

Jedna z mých nejoblíbenějších od této autorky. Nápad mi přijde super, trošku to člověka i nutí zamyslet se nad tím, jestli svůj život vede směrem, kterej se mu zamlouvá. A samozřejmě skvěle čtivá oddychovka. :)

24.08.2020 5 z 5