TeraBla TeraBla komentáře u knih

☰ menu

Bouřlivé časy Bouřlivé časy Anne Jacobs

Stále svižné a nenáročné čtení. Bohužel si nedokážu oblíbit ani jednu postavu, ani se vcítit do příběhu a prostředí. Nicméně jsem zvědavá na další díl.

29.04.2024 3 z 5


Dny v knihkupectví Morisaki Dny v knihkupectví Morisaki Satoši Jagisawa

Příjemná japonská jednohubka, která po přečtení vykouzlí úsměv na tváři. I když to bylo krátké počtení, cítila jsem se s postavami dobře. Navíc to prostředí - Japonsko, knihkupectví, výlet do hor. V knize je spoustu myšlenek vepsaných mezi řádky. Prý je i pokračování? Sem s ním!

20.04.2024 4 z 5


Nevinná krev Nevinná krev James Rollins (p)

Pokračování Krvavého Evangelia je opět čtivé, svižné, akční a plné biblických legend. V tomto díle mi začal vadit vztah Erin a Jordana, včetně neustále opakujícího se slova "teplo". Jsem zvědavá na třetí díl.

16.04.2024 4 z 5


Olive Kitteridgeová Olive Kitteridgeová Elizabeth Strout

Nevinně tvářící se knížka obsahující tolik lidskosti a obyčejných životních zkušeností. Olive je dost nepříjemná postava, která spojuje všechny ostatní postavy v povídkách. Bez nějakého povyšování se, kniha je k pochopení spíše pro starší čtenáře, pro rodiče a pro opuštěné i neopuštěné samotáře, a samozřejmě i pro všechny ostatní. Jednoduše - kniha o vztazích a životě, napříč generacemi.

06.04.2024 4 z 5


Dítě Bridget Jonesové Dítě Bridget Jonesové Helen Fielding

Jednoduchá jednohubka, která neurazí. Je to vtipné, naivní. Překvapilo mě množství sprostých slov a vůbec ty vztahy mezi postavami jsou takové zvláštní. Film lepší než kniha.

26.03.2024 2 z 5


Krvavé evangelium Krvavé evangelium James Paul Czajkowski

Jakmile otevřu knihu psanou Rollinsem, už se těším na dobrodružství, akci a zajímavé informace zapracované do děje. Tady tomu nebylo jinak. Ale nebylo to úplně ono, místy to drhlo, nemělo to ten správný spád. Nicméně se těším na pokračování a jen doufám, že to nebude přitažené za vlasy co do postav a romantické linky.

22.03.2024 3 z 5


Odkaz Odkaz Nina Wähä

Rodinné drama. Chladné prostředí. Šíleně falešné vztahy. Individuality. Toxické prostředí. Žádná oblíbená postava. Skvěle se to četlo, mělo to spád, bylo to různorodé, co postava to jiný charakter. Bavilo mě to.

11.03.2024 4 z 5


Věci, které mi nedají spát Věci, které mi nedají spát Mia Kankimäki

Takový románový cestopis o Kjótu, jedné dvorní dámě, o které kolují všemožné příběhy, spousta historie a deník autorky cestovatelky. Kniha to nebyla lehká, četla se mi chvílemi dost těžce. Spoustu informací se v knize několikrát opakovalo. Dozvěděla jsem se nové informace o Japonsku, slavnosti rozkvetlých sakur musí být krasné a návštěvy chrámů opravdu zenovým zážitkem plným klidu.

18.02.2024 4 z 5


Veterinářka Veterinářka Gillian Hick

Hezké, příjemné a zajímavé vyprávění o profesi veterinářky v Irsku. Jak tu někdo již psal, místy je to dost silné, někdy dojemné, občas smutné a jindy vtipné. Příjemně se to četlo.

19.01.2024 3 z 5


Poslední absolvent Poslední absolvent Naomi Novik

Teda páni! Druhý díl snad ještě lepší než ten první, a to se toho v něm moc nedělo. Líbí se mi vypravěčský styl, nový vymyšlený svět, napětí, prostě všechno. Jediné co mi maličko vadí, jsou charaktery hlavních hrdinek (u autorky obecně). Ale je to vlastně neotřelé, nové a funguje to. Už se těším na další díl.

11.01.2024 5 z 5


Vánoční koleda Vánoční koleda Charles Dickens

Dnes uz klasický vánoční příběh o nápravě charakteru. Trochu strašidelné, a temné.

27.12.2023 5 z 5


Hrad ve Skotsku Hrad ve Skotsku Julie Caplin

Ohodnoceno jedním slovem - klišé. Postavy nijaké, nedokázala jsme k ním najít vztah, děj byl předvídatelný, romantická linka trapná. Jediné plus je Skotsko, a to, že se v knize neobjevuje žádná záporná postava. Hodně velká pohádka.

24.12.2023 3 z 5


Pastýřka Pastýřka Janet White

Krásné vyprávění o životě, přírodě a plnění snů. Kniha je velmi čtivá, příjemná. Popisy přírody a okolní krajiny moc hezké, dokázala jsem si farmy a prostředí představit. Jediný úsek, který mě nebavil, byl začátek žití na ostrově Aroa. Poslední část knihy a poslední farma mě velmi bavila, a doslova chytala za srdce. Žít dnešní den..

15.12.2023 4 z 5


S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje Tom Felton

Tohle mě hodně překvapilo. Bylo to velmi mile napsané. Četlo se to samo, bylo to zajímavé, vzpomínkové, místy i dost vtipné. Závěr byl, řekla bych, smutný, ale byl upřímný a určitě nebylo lehké se z toho vypsat a sdělit světu, co si prožil (prožívá). Zákulisí natáčení HP je srdeční záležitost.

30.11.2023 4 z 5


Ozvěny run Ozvěny run Christina Courtenay

Hezký romantický příběh s historickým podtextem. Bylo to klidné, jednoduché čtení s předvídatelným dějem. Zajímavá byla historie o vikinzích a prolínání příběhu z minulosti s tím ze současnosti. Konec byl trochu zrychlený a stručný.

23.11.2023 3 z 5


Mrtvola v komíně Mrtvola v komíně Alan Bradley

Opět skvělá Flavie de Luce. V internátní škole. Bohužel minimum chemie, slovních přestřelek, absence dalších postav z Jeleního mlází. Nicméně zůstal vtip, napětí, vědecké poučení. Těším se na další díly, celou Flavii mám vážně moc ráda.

10.11.2023 4 z 5


Sedm věží Sedm věží Sara Baume

Popisující, poetické, žijící. Tohle pro mě bylo čiré utrpení. Přečetla jsem i anotaci, a přesto jsem nebyla schopná pochopit, proč tato kniha vznikla. Místy bylo čtení skoro až odporné, obě postavy mi vadily. Nejsem milovník popisování, ani básniček, a zřejmě mi spousta věcí v knize unikla. Dočetla jsem to jen proto, abych zjistila, zda na horu nakonec vylezli nebo ne.

28.10.2023 2 z 5


Dokonalá lítost Dokonalá lítost Helen Fields

Napínavé, chladné, bezcitné. Opět skvěle a poutavě napsané, přečtené za pár dní. Od jisté doby jsem dost citlivá na rodinná dramata, takže jsem se při čtení dost ošívala. Nic to ale nemění na tom, že celá série je čtivě napsaná. A konec? Bude další díl?

18.10.2023 3 z 5


Poslední léto Poslední léto Karen Swan

Hezké, pohodové čtení. Romantická zápletka je příjemná, i když naivní. Kriminální zápletka je zajímavá a jsem zvědavá jak se vyvine. Četlo se to moc hezky, navíc se děj odehrává ve Skotsku, což je srdcovka. Konec byl rychlý a stručný. Jsem zvědavá na další díly.

01.09.2023 4 z 5


Neklidná krev Neklidná krev Robert Galbraith (p)

Opět skvěle a poutavě napsaná detektivka. Zajímavá zápletka a nečekané rozuzlení. Moc mě to bavilo. Mělo to spád, žádná hluchá místa, bylo tam napětí. A tlustá kniha byla tak akorát, už se těším na další.

21.08.2023 4 z 5