Summer7 Summer7 komentáře u knih

☰ menu

Všude samí lháři Všude samí lháři Shari Lapena

Od Lapeny mám přečtené všechny knihy, ale tahle mě nějak neoslovila. Dostanene klasický příběh z jedné ulice, kde každý skrývá nějaké tajemství a postupně se odhalují. Nebylo to špatné, ale asi mi to tolik nesedlo.

16.05.2024 3 z 5


Dům hlasů Dům hlasů Donato Carrisi

Tak tohle bylo skvělý! Moje první kniha od autora a určitě sáhnu po dalších. Parádní jízda od první do poslední stránky. Moc se mi líbilo prostředí Itálie.

30.04.2024 5 z 5


Ahoj krásko Ahoj krásko Ann Napolitano

Kniha mě velmi bavila. Jde o román, který sleduje život jedné velké rodiny.
Potenciál měla velký, ale něco málo mi tam chybělo. Nedokážu však přesně říct co, možná některé pasáže popsat víc do hloubky, vykreslit víc postavy, nevím..
Připomíná mi knihu Nejhezčí dny našich životů, ta se mi ale líbila víc. Kolem a kolem přijemné čtení s drobnými nedostatky.

30.04.2024 3 z 5


Pán hory Pán hory Anders de la Motte

No tak tohle bylo super! Autora mám moc ráda a tahle nová série začala fakt dobře. Z autorových knih se mi líbila asi nejvíce. Na konci mi bylo líto, že kniha končí a chtěla jsem ještě. Snad bude brzo další díl.

11.03.2024 5 z 5


Naše vina Naše vina Mercedes Ron

SPOILER!! Dočteno po pár dnech. Na knihu jsem se velmi těšila, protože jsem byla zvědavá, jak to po závěru druhého dílu dopadne. No a moc se mi to nelíbilo. Tohle jsem teda nečekala, první čast knihy se mi celkem líbila, ale s druhou a třetí částí už to bylo horší. To těhotenství, no nevím, na závěr to už bylo překombinované a zbytečně moc překombinovaných zvratů. Nejspíš se vrátím už jen k prvnímu a druhému dílu.

04.11.2023 3 z 5


Smrt číhá na jarmarku Smrt číhá na jarmarku Anders de la Motte

Tak to bylo super! Malinko víc se mi líbil první díl, ale i tak moc fajn čtení. Postavy mi jsou všechny sympatické a prostředí také. Vraha jsem si tipla dobře. Ráda bych další díly, snad se dočkáme :) Příjemná změna od Nesbů, Keplerů atd. .

26.07.2023 4 z 5


Kde jsi, když nejsi Kde jsi, když nejsi Radka Třeštíková

Přečteno během pár dní a já prostě nevím, jak hodnotit. Knížka nám popisuje jedno velmi nešťastné manželství. No, nejsmutnější je, že takových žen jako je Dáša, které žijí s idiotem je tolik.
Místy mi přišlo, že některé rozhovory jsou zbytečné, jasně takový ty běžný denní rodinný konverzace, ale někdy mi to přišlo už moc. Na začátku knihy najdeme kapitoly, kde je víc sprostých slov, to mi až tak nevadí, sprostě přece občas mluví každej, ne ? Nicméně mi víc vadilo, jakým stylem mluví Jakub, občas mi přišel spíš než mladej frajer jako buran. Takhle se přece mezi mladýma úplně nemluví, nebo jo ? :)) No k těm sexuálním scénám, přišlo mi to naprosto OK, ale chápu, že na někoho to není, ale žádny drsný porno fakt nečekejte :D
Scéna v restauraci s análním kolíkem v Dior kabelce absolutne TOP!
To, že hlavní hrdinka potká mladšího kluka a chytne skoro ve 40 letech druhou mízu, to se prostě taky stává často.
Černé silonky doma také mám a souhlasím, že by je měla mít doma každá žena.
Kolem a kolem se mi kniha spíš líbila, jasně není nejlepší, ale je dobrá. Je prostě hrozně moc ze života. Nejlepší je pořád Tajemství. Hodně mě bavilo uspořádání kapitol. K některým se určitě vrátím znova.
Btw Dáši jsem hrozně fandila za lepší konec, zasloužila by si ho, ale tak to v životě prostě nefunguje.

11.06.2023 3 z 5


Tvoje vina Tvoje vina Mercedes Ron

Přečteno během pár dní, kniha se mi líbila, ale první díl mi přišel o chlup lepší. Oba dva se stále chovají poměrně dost nevyzrále a asi to bude chtít třetí díl, kde se možná dočkáme dospělého chování. Závěr knihy je celkem překvapení, takže se těším na pokračování. Nicméně mi přišlo, že má kniha i dost hluchých pasáží, kde se nic neděje.

17.05.2023 3 z 5


Bez kůže Bez kůže Mads Peder Nordbo

Nebylo to špatné, ale místy to bylo moc překombinované a neuvěřitelné. Ač mám načteno ze severského krimi celkem dost, některé pasáže mi přišly zbytečně moc. Velké plus za prostředí, kde se kniha odehrává, Grónsko a jeho popis se mi moc líbil. Jako všichni ostatní jsem si vůbec nedávala ty jména a dost se tak ztrácela v postavách No méně je někdy více, že ? Druhému dílu dám ještě šanci.

12.03.2023 3 z 5


Smrt přichází na prohlídku Smrt přichází na prohlídku Anders de la Motte

Moc příjemné čtení. Lehká oddechová kniha pro ty, kdo primárně čtou drsné severské thrillery. Postavy moc sympatické a prostředí také. Konec překvapivý. A ano, trošku ten vibe Agathy tam cítím. Pokud bude pokračování, určitě koupím.

12.03.2023 5 z 5


Moje vina Moje vina Mercedes Ron

Nic nového na trhu, klasický příběh zakázané lásky, bad guy a good girl, ale ono to prostě funguje a baví.

02.03.2023 4 z 5


Hrad ve Skotsku Hrad ve Skotsku Julie Caplin

Moje první kniha od autorky, pokukovala jsem po jejích knihách už dlouho, a to hlavně díky hezkým obálkám a lákavým městům. Jedná se o hodně oddechové čtení, člověk tady úplně vypne. Nicméně mi v té knize něco chybělo, jak příběh dopadne víte sice od strany 20, ale přesto jsem čekala víc romantiky a vášně. Bohužel mi nebyla sympatická žádná z postav. Také mne zklamalo, že se děj odehráva v podstatě pořád jen na hradě, čekala jsem víc popisu Skotska. Od knihy jsem čekala trošku víc, vzhledem k tomu, jaký hype má autorka a její knihy.

02.03.2023 3 z 5


Slušní lidé Slušní lidé J. P. Delaney (p)

Velmi dobrý a napínavý thriller. Rozhodně nedoporučuji číst čerstvým maminkám, po šestinedělí asi nebyla úplně ta pravá doba. Není to pro každého, s rodičem to určitě pohne a donutí uvažovat nad tím, jak by se asi zachoval on.

06.12.2022 4 z 5


Drž se blízko Drž se blízko Harlan Coben

Velmi čtivé! Coben prostě umí psát, vraha jsem si tipla správně. Zajímavé postavy a správně zamotaný příběh.

06.12.2022 4 z 5


Ozvěny run Ozvěny run Christina Courtenay

Hezká kniha, čekala jsem malinko něco jiného, nicméně úplně zklamaná jsem taky nebyla. Autorka mohla jít trošku víc do hloubky s Vikingy a trošku méně přeslazený konec. Ale kolem a kolem příjemné čtení.

10.10.2022 3 z 5


Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

Nádherná kniha, začátek byl trošku pomalejší a trvalo mi se začíst, jak jsem se však začetla, přečetla jsem knihu za 2 dny. Smutný, ale krásný příběh.

01.08.2022 4 z 5


Nepříliš šťastná rodina Nepříliš šťastná rodina Shari Lapena

Kniha mi pripominala knihu Tchyne od jine autorky, ale byla malinko lepsi, nicmene ze vsech knih od Lapena mi prijde nejslabsi.

01.08.2022 3 z 5


Terapie Terapie B. A. Paris (p)

Tak já nevím no, nějak zvlášt mě to nenadchlo. Není to špatné, ale nějak to na mě prostě nefungovalo. Nebyla mi sympatická ani jedna postava, hlavní hrdinka je hrozně naivní a celkově prostředí Kruhu je dost divné. Asi už mám něco načteno v tomto žánru a čekala jsem víc. Pro mě nejhorší autorčina kniha. Nicméně se čte rychle a na vraha jsem tipovala někoho jiného, hvězdičky tedy za mírné překvapení.

03.04.2022 2 z 5


Tajemství Tajemství Radka Třeštíková

První knížka od autorky. Kniha se mi líbila, obecně mám ráda, když je v knize hodně postav a jejich osudy se nějak prolínají. Ze začátku jsem měla trošku problém se orientovat, kdo ke komu patří…
Kniha má spád, děj ubíhá rychle, je to velmi čtivé a napínavé. Co se týče postav, nebyla mi sympatická moc ani jedna. Každá postava má nějaké tajemství. Jejich tajemství a některé problémy jsou srovnatelné s dnešní dobou, některé můžeme najít ve spoustě rodin.. Nicméně se nemohu zbavit otázky, proč vlastně taková parta lidí, jezdí tolik let společně na chalupu, když se vzájemně 2x nemusí? No a závěr, čekala jsem, že ne všechny tajemství budou odhalena, ale tady nebylo odhaleno skoro nic. Bohužel otevřené konce nemám ráda, za konec tedy strhávám body dolů.
Kolem a kolem, ale velmi příjemné čtení. Moc se mi líbila obálka. Určitě to nebyla poslední knížka od autorky :)))

25.01.2022 3 z 5


Žena v našem domě Žena v našem domě Andrew Hart

Přečteno během pár dní, čekala jsem trošku něco jiného, ale byla jsem mile překvapena. V knize jsou hezky popsány všechny osoby a jejich osudy. Závěr mírně překvapivý.

28.09.2021 4 z 5