Sulfid Sulfid komentáře u knih

☰ menu

Rozvaliny Gorlanu Rozvaliny Gorlanu John Flanagan

Moc pěkný příběh, bez žádných složitostí. Nejvíce se mi líbil hon na kalkary, proto mě možná trochu zklamalo, že samotné setkání s nimi bylo popsáno docela rychle. Jinak jsem už zvědavý na další díl a jen doufám, že Willův charakter nezkazí dospívání.

18.03.2017 5 z 5


Dům na úskalí Dům na úskalí Agatha Christie

Moje první kniha od této autorky. Čekal jsem něco složitého a tak dále, ale příběh mě vtáhl a držel až do naprosto neočekávaného konce.

13.02.2017 5 z 5


Řeky Londýna Řeky Londýna Ben Aaronovitch

Kniha toho slibuje dost, krásný Londýn či hlavního hrdinu podobného Harrymu Potterovi. Neříkám, je plná zajímavých nápadů jako například bohové řeky či vraždy způsobené posedlostí divadelní postavou. Nicméně, kniha se mi četla špatně a ani nevím, jestli jsem vše úplně dobře pochopil.

26.01.2017 3 z 5


Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Hodně dlouho jsem přemýšlel jestli si tuto knihu koupit nebo ne. Nakonec jsem si ji za vánoční peníze pořídil a rozhodně nelituji. Upřímně jsem se také trochu bál scénaře, ale šlo to. Příběh možná nebyl tak dokonalý jako předchozí sága, je to asi také tím, že nejsem moc fanouškem cestování časem, ale co, nejlepší na tom všem byl stejně Albus se Scorpiusem. Zároveň mě to díky vzpomínkám přinutilo si znovu přečíst celou sérii, jen doufám, že tento díl mi nezměnil názor na Harryho, Hermionu a další, protože teď mám pocit, že dospělost člověka úplně zkazí.

11.01.2017 5 z 5


Literární spolek Laury Sněžné Literární spolek Laury Sněžné Pasi Ilmari Jääskeläinen

Po téhle knize jsem sáhnul hlavně proto, že mi její obálka evokovala ideální čtení pro momentální blátivou zimu. Možná v ní zase až tak moc sněhu nebylo, ale rozhodně byla velmi zajímavá a čtivá.
Na knize se mi velmi její originalita, rozmanitost a také počeštěná jména, díky nimž jsem měl dobrý přehled. V některých pasážích jsem si však s pohoršeným výrazem ve tváři říkal
co to čtu a zároveň mi v knize chyběla nějaká hlubší pointa a proto dávám jen 4 hvězdy.

18.12.2016 4 z 5


Láska k šutrům Láska k šutrům Marcel Vanek

Opravdu nádherně, možná amatérsky, ale o to upříměji vytvořená kniha. Psaná srozumitelným jazykem, plná radosti z kamenů a vtipných historek ze života.
Je jen škoda, že právě začíná zima, protože mě tato kniha donutila k tomu abych se taky konečně vypravil na nějaké to naleziště a zkusil prožít onen "šutrácký orgasmus" :)

30.11.2016 5 z 5


Sen jménem Harry Potter - Životní příběh J. K. Rowlingové Sen jménem Harry Potter - Životní příběh J. K. Rowlingové Sean Smith

Původně jsem si myslel, že mě nejvíce bude zajímat autorčino dětství a studium, což je období mě nejbližší. Ve výsledku mi však začátek knihy dal pořádně zabrat, hlavně díky velké spoustě cizích jmen a nezajímavých podrobností. Ve druhé polovině knihy jsem si na celý styl nějak zvyknul a knížka se díky nastávajícímu životnímu zlomu četla sama. Přečíst životopis Rowlingové jsem pokládal po přečtení HP, jenž mě naprosto odrovnal, za samozřejmost. Po dalších životních osudech jiných lidí však v nejbližší době dobrovolně pátrat nebudu.

30.10.2016 4 z 5


Klíč k určování kouzelných tvorů Klíč k určování kouzelných tvorů Tony DiTerlizzi

Super příběh, až nezvykle se podobající filmovému zpracování. Celostránkové ilustrace jsou moc krásné, ale stejně mi hlava nebere proč je písmo tak velké a roztahané a knížek je 5, když si tyto knihy očividně oblíbili i starší lidé, než jen žáci 1. třídy. Ale tak či tak bonboniéra taky není jedna velká čokoládová hrouda.

29.08.2016 5 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Tuto knihu jsem se rozhodl přečíst po zhlédnutí videa o Malém princi od jedné knižní YouTuberky. A ani náhodou toho nelituji, ba naopak ji řadím mezi mé TOP 3 knihy. Aniž bych to věděl měl jsem doma už pěkně starý poklad a přitom jsem ve slovech Malého Prince nacházel svoji životní filosofii.

25.08.2016 5 z 5


Harry Potter a relikvie smrti Harry Potter a relikvie smrti J. K. Rowling (p)

Zatímco ještě před pár hodinami jsem jsem měl sto chutí začít křičet jak je tahle knížka DOKONALÁ, tak tu teď totálně zničenej sedím nad zavřenou knihou a jsem naštvanej na poslední stránku, která celou sérii, celý úžasný svět i příběh poslala "do Přečtených".
Mám snad jediné štěstí, že jsem ještě neviděl filmy, na které se vrhnu ihned zítra. A také se zítra pustím do knihy s názvem: Sen jménem Harry Potter, o životě J.K. Rowlingové, kterou bych teď asi nejradši objal a poděkoval ji za to, že se rozhodla napsat něco tak úžasného.
A jsem si 100% jistý tím, že do konce tohoto roku začnu číst už vlastní (nutnost mít doma) knížky Harryho Pottera znovu.

18.07.2016 5 z 5


Aristoteles a Dante odhalují záhady vesmíru Aristoteles a Dante odhalují záhady vesmíru Benjamin Alire Sáenz

Tak tato kniha naprosto předčila mé očekávání. Příběh sám o sobě byl velice milý a velmi dobře se četl, ale některé myšlenky ve mě zanechaly obrovskou šlápotu a musím nad nimi pořád přemýšlet, což mě přivádí k objevování svého vlastního vesmíru, čili k tomu kdo vlastně jsem. Jinak bylo chvílemi až zarážející, jak mi byli hlavní hrdinové povahově podobní, jako by snad byli moji rodiče:)

20.06.2016 5 z 5


Harry Potter a princ dvojí krve Harry Potter a princ dvojí krve J. K. Rowling (p)

Znovu nemohu říci nic jiného, než že to bylo úžasné. Jen při dočítání knihy mi začínalo být pořádně úzko, A to nejen kvůli závěrečné tragédii, ale také kvůli tomu, že již zbývá pouze jeden díl a celý kouzelný svět budu muset opustit.

27.05.2016 5 z 5


Harry Potter a Fénixův řád Harry Potter a Fénixův řád J. K. Rowling (p)

Už snad ani nemusím říkat, že mě tento díl opět vzal víc, než předchozí. Asi je to počtem stran, protože mě tato série vzala tak, že hltám každé slovo, a tak čím delší, tím také lepší.
Možná kvůli Harryho častým vzteklým náladám u mě Harry o něco klesl, takže mi konečná tragédie nebyla ani moc líto(a to normálně brečím skoro u všeho). To však, ale není nic proti tomu, jak u mě kleslo Ministerstvo kouzel (samozřejmě kromě pana Weasleyho). Zatrpklé místo však zcela zaplnila Lenka, která se stala mou novou oblíbenkyní. Co já bych za to dal, kdybych s ní mohl chodit do Havraspáru, do kterého nyní podle oficiálního testu také patřím.:)

21.04.2016 5 z 5


Harry Potter a Ohnivý pohár Harry Potter a Ohnivý pohár J. K. Rowling (p)

Po každé zatím přečtené knížce z této série jsem si říkal, že hezčí knížku si už ani představit nedokážu. A tato to opět překonala. Opravdu nádhera, jen po kapitole Maso, krev a kost mi úsměv docela ztuhl, ale stejně se už moc těším na další díl.

07.03.2016 5 z 5


Luke a Jon Luke a Jon Robert Williams

Kniha mě zaujala už hlavně díky tomu, že hlavní hrdinové jsou chlapci, což je nezvyklé oproti skupině knížek, která se zabývá problémy "nejlepších kámošek". Navíc když oba mají nelehký život plný ran, které se jim spolu podaří alespoň trochu zacelit. Tvoří to pravdu nádherný příběh. Jediné co mi trochu vadilo, že autor skákal do minulosti a příběh nebyl tak plynulý.
Knížku však doporučuji, i když spíše mladším čtenářům.

23.01.2016 5 z 5


Harry Potter a Tajemná komnata Harry Potter a Tajemná komnata J. K. Rowling (p)

Opět nádherná knížka. Jediné co mě trochu mrzelo, že moje oblíbenkyně Hermiona část knihy chyběla :), ale co se dá dělat. Už se moc těším na další díly.

13.12.2015 5 z 5


Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Tak tahle knížka mě naprosto dostala. Je to snad nejhezčí knížka jakou jsem kdy četl. Bohužel jsem se k ní dostal až nyní ve svých 16-ti letech, a to hlavně proto, že jsem po celý druhý stupeň odmítal číst a bláznit s knížkami začínám až nyní na střední a také proto, že pocházím z křesťanské rodiny, kde svět Harryho Pottera není zrovna vítaný, a tak jsem (možná i proto, že zakázané ovoce nejlépe chutná) se rozhodl tuto knžku přečíst potajmu(: Nicméně jsem z 1. knížky úplně vedle a zítra po škole poběžím do knihovny pro další díly.

06.12.2015 5 z 5


Modrý sníh - Úděsné vzpomínky na roky hrůzy v sibiřském gulagu Modrý sníh - Úděsné vzpomínky na roky hrůzy v sibiřském gulagu Piotr Bednarski

Tuto knihu jsem dá se říct bezmyšlenkovitě popadl ve výprodeji levných knih. Překvapivě jsem si dlouho nemohl nic vybrat až jsem zjistil, že nestíhám a popadl jsem právě tuto knihu. Ačkoli jsem knihu s podobnou tématikou ještě nečetl, tak mě mile překvapila a rozhodně utracených 59 Kč nelituji. Chvílemi jsem měl zmatek ve jménech jednotlivých postav a ze začátku mě vyvádělo z míry nazývání matky Krásou (i když je to moc hezké), přesto mi pohled malého Piotra na to co se udávalo kolem něj skvěle přiblížil tehdejší dobu a režim. Tenká knížka, nabitá láskou, smutkem, nadějí a vírou rozhodně stojí za přečtení.

26.11.2015 5 z 5


Já, Jůtuber Já, Jůtuber Tereza Hodanová

Knihu jsem si předobjednal hlavně proto, že na YouTube trávím až nezdravě moc času. Nic moc jsem od knížky nečekal, přeci jenom JůTuber≠spisovatel, ale příběh Manuela Středy mě docela mile překvapil. Na co jsem se zase těšil a zklamalo mě to byla část s JůTubery, čekal jsem, že se rozhovory budou víc zaměřovat na soukromí, čili na něco co normální divák neví a ne na kariéru na YouTube.
Určitě však chci další díly, s jinými Jůtubery, protože v této knize byli jen 2 z mých oblíbenců.

16.11.2015 4 z 5