Steffy Steffy komentáře u knih

☰ menu

Závod o Modřínový srub Závod o Modřínový srub Jaroslav Foglar

Má první kniha od Foglara plná krátkých povídek. Přečetla jsem během večera. Některé situace mi přišli z pohledu skautské vedoucí nepochopitelné. Je zajímavé sledovat jak se skauting vyvíjí a rozvíjí a mění. Také mi přišlo zajímavé jak pasuje příběhy do jiných kultur, které za mě vystihl pěkně. Některé povídky bych asi použiji jako čtení před spaním na táboře, snad se nad nějakým příběhem děti zamyslí a dokáží se z něho poučit.

31.03.2024 4 z 5


Celou tu dobu Celou tu dobu Rachael Lippincott

Za mě nádherná kniha, která opravdu překvapila! Zaujala mě už obálkou, pak tím, že je od stejných autorek jako Pět kroků od sebe. Knížka se mi četla moc dobře, děj utíkal rychle a až moc dobře. 100 stránek od konce jsem si říkala, co je asi špatně, že takhle to nemůže být zbytek knihy a najednou to přišlo! Děj mě dokázal chytnout za srdce! Opravdu zajímavý nápad, krásné zpracování, lehce se čte, ale zároveň je to těžký a silný příběh.

29.03.2023 5 z 5


Temná krása Temná krása Mary E. Pearson

(SPOILER) Poslední díl příběhu, který mi jednoduše vyrazil dech. Miluju ten svět a zbožňuju Vendu asi jako Lia s Kadenem. Děj, který začíná stejným šokem, jako končí druhý díl. Prostě musíte číst dál! Zdá se, že je Lia v bezpečí, ale je zraněná. Nikdy nemůže být vše jen růžové, že? A takhle jsem to viděla v celé knize. I když se postupně dostávala Lia s Rafem do většího bezpečí, vždycky se objevilo něco dalšího. Kaden s Grizem, hádky mezi Liou a Rafem, Rafe králem, odhalení Kadenova otce a všech intrik v Morrighanu! Jak jsem u prvního dílu nevěděla kdo je kdo, tak tady jsem zase nevěděla, s kým bych chtěla, aby Lia zůstala. Rafe mi lezl jednu chvíli dost na nervy, ale chápala jsem ho, protože nastoupit do role krále, kdy se ani nemohl rozloučit s rodiči, to jsem mu opravdu nezáviděla. Chápala jsem ale i Liu, že se musela vrátit domů i za všechno nebezpečí, co jí tam čekalo. Rafe opět stoupl, když přijel Liu podpořit i přes to všechno, co se mohlo u něj v království stát. Byla jsem napjatá celou knihu, i když konec byl možná až trochu rychlý. Byla jsem trochu zklamaná, že Lia nezůstala nakonec s Kadenem. A trochu jsem žárlila za to na Pauline. Ale ono je to tak pochopitelné, že to za chvilku přešlo. Jen mi bylo líto, že to tam nebylo více rozepsáno. U posledních stránek jsem brečela. Na poslední stránku jsem už neviděla, protože tady láska opravdu zvítězila nad vším.
Děkuji za tak nádherný příběh, který jsem mohla společně s Liou, Rafem, Kadenem, Pauline, Berdi a Gwyneth prožít!
Zlodějský tanec a zlodějská přísaha nebudou doufám dlouho čekat než se k ním dostanu!!
Jediné co bych vytkla, je pořád stejná mapa, kde mi chybí spoustu míst, které se v ději objevují, ale na mapě nejsou. Mapy se v každé knize mohly zlepšovat.

Znovu děkuji za nádherný příběh a paviamma!

29.03.2023 5 z 5


Zrádné srdce Zrádné srdce Mary E. Pearson

(SPOILER) Děj, který se odehrává ve Vendě! Strach co vlastně bude s Liou mezi barbary! Ale Rafe má plán, jak jí dostat zpátky do bezpečí. Milostný trojúhelník, kde nevíte komu máte fandit, protože najednou začínáte chápat a příběh podávaný z více pohledů vám začne dávat větší a větší smysl. Vendu jako takou, s klany, s tradicemi s kostmi, šaty od klanů atd. jsem si zamilovala úplně stejně jako Lia. Je mi ovšem líto, že s novou mapou bohužel nepřišla nová mapa, kde by byla podrobněji rozkreslená Venda. Všechny ty intriky, Liin stále se zlepšující dar, to všechno mě pořád víc a víc vtahovalo do děje! Opravdu jsem se pořád bála co se stane, co si Komizar zase na Liu vymyslí, kdo jí kde objeví, když prolézá tajně chodby ve Svatyni. Dokážou s Rafem díky jeho družině uprchnout z Vendy a zachránit se tam nebo chce Lia zůstat už jenom kvůli klanům, které jí přijaly? Znají klany Píseň Vendy? Tu, ve které je celé proroctví o dívce s drápem a révou na rameni? Je to opravdu Lia?

29.03.2023 5 z 5


Falešný polibek Falešný polibek Mary E. Pearson

Tak tohle byla kniha, která si mě chytla za srdce! Celou dobu čekat, abych opravdu zjistila kdo je kdo. Neustálé se přesvědčování, že tenhle je princ a ten zabiják a pak se stala jedna věc a bylo všechno naopak?? Opravdu moc povedené! Čekání, jestli Lia opravdu objeví dar nebo ne! Zjišťování co proč zůstává pořád kus kavah na jejím rameni? Rozuzlení kdo je kdo, starosti o Pauline, starosti o Liu! Zvědavost co se to vlastně ve všech královstvích děje? Nemohla jsem se odtrhnout a četla dál a dál a najednou byl konec a já musela okamžitě vzít druhý díl!

29.03.2023 5 z 5


Pět kroků od sebe Pět kroků od sebe Rachael Lippincott

(SPOILER) Kniha, kterou jsem měla vyhlídnutou už dávno, ale nějak si ke mě našla cestu až teď a jsem za to ráda! Přišla v pravý čas! Pokud někdo píše, že je to oddychovka, tak pro mě to taková oddychovka teda nebyla :D. Příběhy o nemocných mi nevadí a nemám s nimi problém, proto jsem si i knihu vybrala, že si jí přečtu. A poté, co jsem tenkrát přečetla Hvězdy nám nepřály, tak jsem hledala něco podobného a NAŠLA! Jsem moc ráda, že ani jeden z hlavní dvojice nezemře, i když se příběh bez smrti neobejde! Na konci jsem brečela štěstím a dojetím a ihned, jak jsem knihu dočetla, tak jsem se musela podívat na film. Který je natočen, dle mého, velmi dobře. Protože některé scény jsou tam slovo od slova stejné jako v knize! Děkuji moc za tento krásný příběh a mám v plánu si přečíst i další knihu od autorek - ,,Celou tu dobu."

29.03.2023 5 z 5


Mluvčí Mluvčí Traci Chee

Jak je vidět i podle hodnocení a komentářů, tak i pro mě byl druhý díl ještě lepší než první díl. Ale já byla nadšená i z prvního dílu. Opět jsem byla ohromně nadšená z básničky, kterou jsem si postupně skládala při čtení. I například zvýrazněných písmen a slov, která postupně napovídala. Nejvíc mě mrzí, že není přeložený třetí díl, protože bych opravdu potřebovala vědět, jak to celé skončí a bohužel nejsem tak zdatná, abych zvládla knihu přečíst v angličtině.
Opravdu jsem si strašně moc oblíbila postavu kapitána Rákose!! Lučištník je pro mě pořád trochu oříšek, ale kdo by se mu také mohl divit, když si prošel tím vším! Ale se Sefiou tvoří, dle mého, silnou dvojici, která za pomoci kapitána Rákose a jeho posádky dokáže vyřešit všechny ty záhady ohledně Knihy a celého vedení! A tak nějak doufám, že lidé přijdou na to, co se stalo, proč si příběhy jenom vyprávějí a neznají knihy.

A nakonec basnička!

Tohle je slovo a slovo je dar
naplní sliby a utiší svár
kdo ovládá slovo, ten určí si sám
i jméno i příběh jímž má býti znám.
Jsi hrdina? Zločinec? Zachránce? Lhář?
Čeká tě sláva, či ztratil jsi tvář?
Teď našel jsi hlad a kdo jsi můžeš říct.
Kdo však vyvol byl, ten nezvolí si víc.

29.03.2023 5 z 5


Neonoví bohové Neonoví bohové Katee Robert

Kniha, která mě zaujala novodobým převyprávěním o Hádovi a Persefoně! Koupila jsem si jí již v předprodeji a hned jak dorazila, tak jsem se dala do čtení. Ovšem, jak jsem si knihu objednala, tak jsem zjistila, že se jedná o erotický román. Nějak jsem předtím asi nedávala pozor :D. Nicméně jsem jí začala číst ihned, jak dorazila, protože jsem se na příběh těšila. A kniha mě neskutečně bavila! Příběh byl opravdu perfektně napsán a co mě potěšilo byla i mapa, takže jsem si mohla lépe představit celý Olymp a Hádovo podsvětí.

Dala jsem knize 4*, ale jen proto, že podle mě byli některé erotické scény prostě nepodstatné. Osobně by mi vůbec nevadilo, kdyby tam ty erotické scény nebyly. Ale chápu to, že je to vedeno jako erotický román a autorka to psala i s tímto úmyslem a byla to moje chyba, že jsem si to nedohledala. Možná by kniha byla lepší, kdyby se buď autorka více zaměřila a erotiku nebo na druhou stranu a popsání a fungování daného světa. Určitě ale nelituju, že jsem si knihu pořídila a možná se k ní v budoucnu znovu vrátím.

29.03.2023 4 z 5


To by se zvěrolékaři stát nemělo. Díl 2. (To by se zvěrolékaři stát nemělo) To by se zvěrolékaři stát nemělo. Díl 2. (To by se zvěrolékaři stát nemělo) James Herriot (p)

Kniha se čte úplně sama. Přečetla jsem si jí, když jsem viděla seriál Všechny velké a malé bytosti a od rodičů jsem se dozvěděla, že je to podle knih a že je to hrozná sranda. Rozhodně jsem nelitovala. Kniha se čte sama. Parádní vyprávění z pohledu venkovského veterináře. U veselých příhod se smějete a u smutné scény jsou vykládány přesně tak, aby se do nich mohl člověk vžít a prožít je přesně tak, jak to cítil autor sám. Výborný styl vyprávění. Určitě v budoucnu sáhnu po dalších autorových dílech!

29.03.2023 5 z 5


To by se zvěrolékaři stát nemělo. Díl 1. (Zvěrolékař na blatech) To by se zvěrolékaři stát nemělo. Díl 1. (Zvěrolékař na blatech) James Herriot (p)

Kniha se čte úplně sama. Přečetla jsem si jí, když jsem viděla seriál Všechny velké a malé bytosti a od rodičů jsem se dozvěděla, že je to podle knih a že je to hrozná sranda. Rozhodně jsem nelitovala. Kniha se čte sama. Parádní vyprávění z pohledu venkovského veterináře. U veselých příhod se smějete a u smutné scény jsou vykládány přesně tak, aby se do nich mohl člověk vžít a prožít je přesně tak, jak to cítil autor sám. Výborný styl vyprávění. Určitě v budoucnu sáhnu po dalších autorových dílech!

29.03.2023 5 z 5


Čtenářka Čtenářka Traci Chee

Knížka se mi moc líbila. Zajímavý svět, ukryté zprávy v textu, proloženo útržky z Knihy, kterou Sefia četla Lučištníkovi. Hrozně jsem si oblíbila kapitána Rákose. Za mě moc pěkná knížka, která se četla dobře. Obdivuji Sefiinu odvahu, že vysvobodila Lučištníka a společně pak pátrali, co se děje, i když věděli, s kým musí bojovat. Opravdu obdivuji její odvahu!

Jen mě mrzí, že u nás nevyšel třetí díl. A také je mi líto, že v knize není mapka, i když v originálu mapka je.

Nádherná básnička, která podle mě měla vyjít takhle. Pokud to vidí někdo jinak, tak si to určitě ráda přečtu :).

Tohle je kniha, a kniha je svět
v slovech jsou semínka významů vět
na stránkách moře a v okrajích zem
co je tu ukryto za obzorem
krvavé války, kde štětec je zbraní
civilizace, jež obsáhneš dlaní
když se však podíváš lépe a blíž,
život se nezvětšil zmenšil se spíš:
oceán inkoustu, lodice slov,
z papíru města a z nití jen krov.
Chápeš, kým jsi, nebo mýlíš se jen?
Jsi tím kdo čte, nebo tím, kdo je čten?

18.01.2023 5 z 5


Mýtonoši Mýtonoši Tracy Deonn

Nádherný příběh, který mě vážně chytl za srdce a jen tak se ho nepustí. Kniha mě zaujala hned obalem a poté zjištěním, že se tam objevují prvky z Artušovských legend. Byla jsem proto velmi ráda, když jsem knihu dostala k narozeninám. Knihu jsem nejdřív nechtěla číst hned, protože jsem chtěla ba léto něco tenčího. Ale nelituji, že jsem po ní sáhla.

Kniha se mi četla velmi dobře, líbil se mi autorčin styl a jak dokázala věci pěkně vysvětlit a když nastala situace, která již byla vysvětlena, tak jen odkázala a nepopisovala to znovu a znovu. Ale zároveň zvládla odkaz napsat tak, aby se člověk ihned orientoval. Bree se mi moc líbí a obdivuji její sílu!! Selwyn je postava, která si vás nakonec omotá okolo prstu ať chcete nebo ne (aspoň u mě to tak bylo). Nick je opravdový gentleman, který se ve společnosti hledá velmi těžce.

Opravdu jsem velmi zvědavá jak se bude děj vyvíjet dál a těším se na pokračování!!
Opravdu jsem vděčná, že takový příběh existuje a já jím mohla žít!

12.09.2022 5 z 5


Já, Simon Já, Simon Becky Albertalli

Knížka se čte neskutečně dobře. Vzala jsem si jí jako takovou oddychovku, protože jsem nejdřív viděla film. Hrozně mě bavilo si číst maily mezi Bluem a Simonem. Nakonec jsem byla i překvapená, že byl děj trochu jiný než ve filmu.

18.08.2022 5 z 5