Celou tu dobu

Celou tu dobu https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/472986/bmid_celou-tu-dobu-jh6-472986.jpg 4 229 66

Od autorek nezapomenutelného příběhu Pět kroků od sebe. Kyle a Kimberly jsou na střední škole dokonalým párem a plánují společnou budoucnost, dokud nedojde k tragické autonehodě, po které se Kyle probudí v nemocnici s poraněním mozku. Kimberly nehodu nepřežije. Nikdo v Kyleově okolí nerozumí tomu, čím si Kyle prochází. Až na Marley. Marley se snaží vypořádat s vlastní ztrátou, o které je přesvědčená, že ji zavinila. Když se jejich cesty protnou, Kyle má pocit, že v Marley konečně našel člověka, který pochopí vše, co doposud nikdo nedokázal. Když se společně snaží zahojit své rány, jejich vzájemné pouto i city sílí. Kyle ale nedokáže setřást pocit, že se schyluje k dalšímu tragickému okamžiku, který znovu obrátí jeho život naruby...... celý text

Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: , Yoli (ČR)
Originální název:

All This Time , 2020


více info...

Přidat komentář

luckavarg
03.01.2024 5 z 5

Tak tahle knížka mě dostala. Ani jejich knížka "Pět kroků od sebe" na mne tak nezapůsobila. Za mě super.
Možná, že je to i tím, že jsem ji četla právě v tu správnou dobu, kdy jsem si ji měla číst. =) To se mi občas stává....

anndrra
14.09.2023 3 z 5

Nejprve mě to uchvátilo. Nemohla jsen se odtrhnout. Všem postavám jsem rozuměla a strašlivě jsem potřebovala vědět, co bude dál. Jenže ten konec...nevím. Ten to prostě zabil natolik, že dávám jen 3 hvězdy.


Kate3003
17.05.2023 3 z 5

Pět kroků od sebe znám pouze jako film takže jsem úplně neměla představu co od knihy čekat. Kniha byla velmi čtivá a stránky mizely neuvěřitelnou rychlostí. V příběhu se střídají části, které čtenáře pobaví, zarazí , nebo i takové kde ho bodne u srdce z okolností, které dokáže život přinést.
Vlastně si pořád nejsem úplně jistá jestli se mi celkové pojetí příběhu o vyrovnání se ztrátou líbilo nebo ne. Postavy se občas chovali dost nelogicky, jakože jasně o tom vlastně ten příběh trošku je, že když se nám stane v životě nějaká tragédie tak se všechno změní, ale v některých případech už to bylo trošku moc.
Na druhou stranu v průběhu příběhu bylo dost momentů, které se mi líbili a pobavili mě a i když jsem postrádala hlubší příběh tak si děj bez problémů dokázal udržet moji pozornost. Jenže pak přišel konec, který mě tak trošku rozbil a celkově mi tak nějak nezapadal do celého příběhu.
Myslím, že kdyby měl příběh trošku jiný konec byl by mnohem zajímavější. I tak se i díky celkové čtivosti příběhu přikláním spíš k názoru, že se mi kniha vlastně celkem líbila.

nela3812
16.04.2023 3 z 5

Příběh se zpočátku vyvíjel slibně. Dvě utrápené duše jsou si vzájemnou oporou a otevírají své nitro tomu druhému. Jelikož se jedná o mladší postavy, odpovídají tomu také problémy, které probírají. I přesto jsou to velmi často výstřely do tmy a i přes komplikované téma, mi v příběhu chyběla hloubka.

Bylo to čtivé, místy se čtenář jistě pousměje a místy ho naopak bodne u srdce z toho jaký osud může být. Příběh byl v mých očích celkově jednodušší a nepřinesl příliš překvapivých momentů nebo cokoliv, co by nutilo k pozastavení a zamyšlení. Úplný konec knihy byl však až příliš přitažený za vlasy a už původně lehce nereálný příběh posunul na novou úroveň. Osobně bych si u knihy uměla představit jiný konec a nemusel by být ani šťastný.

Hodnotím 3,5/5. Věřím tomu, že u mladších čtenářů by tento příběh mohl mít úspěch.

bohejsova
16.04.2023 5 z 5

(SPOILER) Bylo nebylo..... Další krásný příběh od dvou talentovaných spisovatelek. Vůbec jsem nečekala, že se v knize objeví takový zvrat, který ještě víc vylepší již doteď krásný příběh. Marley i Kyle probourali bariéru díky lásce, kterou našli jeden v tom druhém a díky tomu, že si Kyle uvědomil podstatu Kim slov oba mohli začít další šťastnou kapitolu svého života.

Kekik
10.04.2023

Bylo nebylo, žila jedna čtenářka, která se s chutí začetla do romantického příběhu. Měla od něho jistá očekávání. Ta byla víceméně splněna. Ovšem co tu čtenářku nepotěšilo, byla úplně poslední kapitola. Do té doby to totiž byla vážně pěkná kniha, byť téměř nereálná, ale stále tam bylo ta trocha naděje, že stát se to může. Jenže pak přišla ta poslední kapitola, a ta čtenářce pokazila celkový dojem z knihy. Přitom čtenářka má mysl otevřenou, a věří pohádkám, věří snům. Tak proč tentokrát to na ní nezapůsobilo? Kdo ví? Ani ona sama nezná odpověď. Ale někdy to tak tak prostě je. Někdy si to nesedne. Ale nevadí. Je ráda, že si příběh přečetla.

petulkapeta
06.04.2023 5 z 5

,, Nevzdavej to. Stale kupředu. Nikdy zpět."
Sledovat příběh Kyla bylo neuvěřitelné jeho život s Marlen byl konečně tím,krery potřeboval aby byl šťastný...

Steffy
29.03.2023 5 z 5

Za mě nádherná kniha, která opravdu překvapila! Zaujala mě už obálkou, pak tím, že je od stejných autorek jako Pět kroků od sebe. Knížka se mi četla moc dobře, děj utíkal rychle a až moc dobře. 100 stránek od konce jsem si říkala, co je asi špatně, že takhle to nemůže být zbytek knihy a najednou to přišlo! Děj mě dokázal chytnout za srdce! Opravdu zajímavý nápad, krásné zpracování, lehce se čte, ale zároveň je to těžký a silný příběh.

katallinka
02.03.2023 4 z 5

Hodně smutná a zvláštní kniha. Zápletku jsem rozhodně neodhadla, jen jsem neustále čekala, co je špatně. V závěru nás autorky dost napínaly, ale celkově mi konec přišel už moc přitažený za vlasy.

ZuzullaM
28.02.2023 4 z 5

Bola to zaujímavá kniha. Zozačiatku smutná, potom ako Kyle stretol Marley to bolo všetko dokonalé, az moc, aj autorky to slovo používajú v tej pasáži stále, až ma to začínalo trochu nudiť a zrazu BUM! A všetko sa zmenilo a kniha tak nabrala spád, hrozne ma zaujímalo ako to teda je a čítala som a čítala kým som sa to nedozvedala a potom zrazu ďalšie BUM, v poslednej kapitole a to už bolo na mňa moc a bolo to také rýchle rozuzlenie a záver. Ale inak milá kniha, pekne sa čítala, len škoda že ten záver bol taký rýchly.

klarka41711
26.02.2023 4 z 5

Od autorů jsem četla pět kroků od sebe, což je moje hodně oblíbená knížka, takže jsem si řekla proč se nepustit i do téhle. Sice nebyla stejně skvela jako pět kroků od sebe, ale byla taky úžasná. Kyle byl skvělý hlavní hrdina, stejně tak Marlene. Bohužel kvůli čemu musím ubrat hvězdu je to, že první půlka knihy byla taková pomalá a utahaná. Ale po zvratu který se stal tak v půlce knize, začala být druhá půlka zajímavější. Takže jo bylo to super a doporučuji.

veverrka11
05.02.2023 5 z 5

Kyle se po autonehodě probouzí z kómatu a zjišťuje, že jeho přítelkyně Kim zemřela. Dokáže se vzpamatovat že ztráty milované osoby? Pomůže mu Marley, se kterou se seznámí podivným způsobem?
Knížka je sice poměrně úzká, ale i tak je čtivá a probírá důležité téma ztráty milované osoby, pocitu viny a návratu do normálního života. Děj je spojen z útržků Kylova života, což mu ale neubírá na kráse ️ co na tom, že největší odhalení jsem tak trochu odhadla o 100 stran dopředu.
Kyle mi ze začátku přišel až moc fixovaný na Kim, ale časem jsem si ho oblíbila. Hlavně díky tomu, že se z hejska změnil v celkem jedlého kluka, který si svoje chyby uvědomuje. Marley jsem si zamilovala od první chvíle, takovouhle kamarádku bych chtěla mít ️
Celkově jsem ochotná knížce odpustit drobné nedostatky, viz odhalenou část zvratu. Druhý díl jsem opravdu nečekala a zůstala koukat s otevřenou pusou. Jde o velmi milé ale zároveň těžké čtení.
Doporučuji všem, kteří mají rádi heavy contempo ale zároveň milé a jednoduché čtení.

Lka
05.02.2023 5 z 5

Krásný a dojemný příběh. Kniha se četla velmi dobře, i když občas byla zmatečná. I slzička mi ukápla.

KateTheBlogger
31.01.2023 4 z 5

Příběh je rozhodně zajímavý a originální a rychle se čte. Přestože jsem celou dobu měla podezření, ukázalo se, že jsem se s odhadem zápletky úplně netrefila. Knihu jsem přečetla během pár dní a rozhodně to bylo fajn. Milá young adultovka, která je méně předvídatelná.

Knižnípauza
24.01.2023 2 z 5

Duo autorek, které napsali knihu Pět kroků od sebe se pustili do dalšího společného projektu.
Kniha celou tu dobu ale vůbec nedosahuje kvalitě předchozí společné knihy.
Příběh který se zbytečně natahuje a je plný klišé mě po půlce už přestal bavit.
Tak nějak čekáte na ten zvrat ke kterému to směřuje.. Dostaví se kapitolu před koncem :D
Tam to spisovatelky hází jak kdyby jim měl dojít papír..
Za mě je tato kniha spíše zklamání.

Lucinka_000
18.01.2023 4 z 5

Knížka byla hezká, ale jejich první knize se nevyrovnala. Občas je to dost matoucí, za přečtení ale stojí

kalinkacz
26.12.2022 4 z 5

Pět kroků od sebe je za mě jedna z nejdojemnějších young adult contemporary, jaké jsem kdy četla. Proto jsem se na novinku autorek s názvem Celou tu dobu opravdu těšila.
Příběh se věnuje vyrovnání se ztrátou velmi blízké osoby, pocitu viny a novému začátku…
Tato novinka stojí určitě za pozornost - je čtivá, ma super postavy a mega zvrat ve své polovině, který neodhadnete.
Je to lepší než Pět kroků od sebe? Ne. Stojí za přečtení? Ano.

E.T.007
28.10.2022 4 z 5

Tento príbeh sa mi páčil oveľa viac než kniha Na pár krokov.

Začiatok je trošku zdĺhavejší, ale pri smútku a bolesti je to zväčša tak - plynú pomaly a občas sa zdajú byť nekonečné.
No len čo sa na scéne objavila Marley, všetko ožilo a dej krásne plynul.
Zápletka je skvelá a rozuzlenie je tiež fajn. Bavilo ma to čítať.

Sarah11
14.09.2022 2 z 5

Už první kniha od tohoto dua autorek mi nesedla, ale rozhodla jsem se zkusit i jejich druhý počin. No, teď už vím, že do další tvorby se určitě pouštět nebudu.
Postavy mi vůbec nepřirostly k srdci a více než do poloviny to bylo neskutečně zdlouhavé a repetitivní, ale uklidňovala jsem se tím, že přijde ten obrovský zvrat, o kterém všichni mluví a vyrazí mi dech... Zvrat sice přišel, ale něco podobného už jsem dávno tušila, takže ani tím si to u mě autorky nevyžehlily. Závěr mi přišel velmi nereálný a nepravděpodobný. Palec nahoru za obálku, ta je krásná.

Vknihách
25.05.2022 4 z 5

Dámy a páni,toto bola depka! Od začiatku do konca. Príbeh sa začína ponuro, cítite, že sa niečo zásadné stane, čo ovplyvní celú knihu. Rozprávačom je hlavný hrdina,Kyle. Teší sa na budúcnosť blízku, aj tú, ktorú si nalinkoval so svojou priateľkou Kimberly. Ich vzťah nie je dokonalý, majú často spory, no Kyle verí, že je to láska na celý život. Vidí to Kim rovnako? Už anotácia prezradí, že nehodou príde Kim o život a Kyle sa opúšťa. Okrem bolesti fyzickej,sa utápa v ľútosti nad stratou životnej lásky,nad vopred naplánovaným životom,mama sa oňho strachuje a najlepší kamoš v podstate prišiel o dvoch blízkych ľudí. Až jedného dňa stretne Marley na cintoríne. Ona chápe jeho bolesť.
Autorky píšu skvele. Ich prvotinu zbožňujem. V tomto prípade mi však neulahodili. Takmer polovica knihy,odkedy sa objavila Marley sa zdala byť nudná. Stále som čakala kedy príde zvrat, pretože prísť jednoducho musel. Môj bože! A aj keď bol perfektný,naozaj som sa obávala,ako tento príbeh autorské duo zakončí. Mala som obavy, že nevymyslia nič originálne. Síce to zakončili celkom fajn,no podľa mňa,pred finále to bolo trošku prekombinované. Síce je mozog a psychika záhadou a nikdy sa vopred nedá odhadnúť ako veci dopadnú,v tomto prípade si autorky zaručili, verím, že nielen moju, plnú pozornosť ubúdajúcimi stránkami. Som zvedavá na ich ďalší príbeh. Či bude(pre mňa) lepší ako Na pár krokov, či horší ako Po celý čas