Závod o Modřínový srub

Závod o Modřínový srub https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15223/bmid_jestrabe-vypravuj-zavod-o-modrinovy-F2C-15223.jpg 4 76 8

Jedná se o soubor 19 povídek z let 1941-1987, jejichž autorem je Jaroslav Foglar. Název knihy je odvozen od nejdelší povídky, která se v tomto souboru nachází. V knize se nacházejí následující povídky: Překážka na trati; Mezi nebem a zemí; Venda z města; Nyam, nejlepší z dobrých; V nebezpečí života; Štědrý večer Freda Hakeye; Boj na Čertovce; Nevzdávej se!; Váhy života a smrti; "Lov na netvora"; Chtěl být námořníkem; Proměna Jima Parkinsona; Vánoce Gordona Badocka; První ze Žantovky; Vrah přijde v noci; Závod o Modřínový srub; Záhadné zmizení Růdy Konváře; Příběh ze tmy; Můj první případ. Tento soubor povídek vyšel pouze jednou, a to sice v roce 1993 v brožované podobě. Vydalo ho nakladatelství Atos v rámci edice Touha. Ilustroval Michal Kocián. Některé z povídek, obsažených v této knize, lze však také najít v novějším souboru povídek Jaroslava Foglara s názvem "Jestřábe, vypravuj...", který vydalo již několikrát nakladatelství Olympia.... celý text

Přidat komentář

Steffy
31.03.2024 4 z 5

Má první kniha od Foglara plná krátkých povídek. Přečetla jsem během večera. Některé situace mi přišli z pohledu skautské vedoucí nepochopitelné. Je zajímavé sledovat jak se skauting vyvíjí a rozvíjí a mění. Také mi přišlo zajímavé jak pasuje příběhy do jiných kultur, které za mě vystihl pěkně. Některé povídky bych asi použiji jako čtení před spaním na táboře, snad se nad nějakým příběhem děti zamyslí a dokáží se z něho poučit.

kokrokr
09.06.2021 1 z 5

Hodně naivní pokusy o dobrodružné povídky pro chlapce. Většina prací bude patrně z počátku autorovy tvorby.


pepa4081
26.06.2017 3 z 5

Sbírka Foglarových povídek, které jsem už četl jinde. Myslím, že v knize Jestřábe vypravuj.

hanak_v_exilu
23.01.2017 4 z 5

Povídky, spíše tedy mikropovídky, jsou si podobné v celkovém vyznění, ale liší se kvalitou. Ta kolísá od těch tuctových - Nyam, Vánoce Gordona Badocka až k těm nezapomenutelným - Závod o modřínový srub, Chtěl být námořníkem. Zvlášť ta poslední mi utkvěla hluboko v paměti. Knížka je opravdu útlá a netypická ve Foglarově tvorbě a proto si přečtení určitě zaslouží.

ajsigirl
23.10.2015 3 z 5

Pěkná opravdu uzoulinká knížka. Pěkné příběhy, které k mému zklamání jsou tak na dvě až tři strany jeden. Každý z nich je více méně něčím poučný, ale od knížky jsem čekala trochu více. Asi jsem spíše na dlouhé příběhy od toho spisovatele. Ale i tak si myslím, že pro milovníky Foglara je to pěkná knížka, která by asi neměla chybět pokud chtějí ochutnat i trochu jiné příběhy.

KikiEli
18.07.2013 5 z 5

Povídky jsou vesměs něco úplně jiného, než co od Foglara znám a čekám. Přes to jsem knížku četla naprosto bez dechu. Zejména pak onu nejdelší povídku, která je až neskutečně příjemná. :) Jako u většiny Foglarových knížek prostě nemám co vytknout. :)

tyzik.cejka
15.06.2013 1 z 5

tyto povídky fakt nemusím nevím co to má bejt je to hodně nuda jedna hvězda za mého oblíbence

vitavita
14.03.2012

Po přečtení jsem v rozpacích - asi nejlepší byla: Závod o modřínový srub.