Neonoví bohové

Neonoví bohové https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495460/bmid_neonovi-bohove-mrs-495460.jpg 4 583 147

Temný Olymp série

1. díl >

Všichni říkali, že je ten muž mýtus, ale sotva jsem přešla řeku Styx, jeho temné kouzlo mě uhranulo… a byl prostě můj. Miláček společnosti, Persefona Dimitriouová, chce uprchnout z ultramoderního města Olymp a začít znovu daleko od zrádné politiky Třinácti domů. Ale celý sen se vypaří v okamžiku, kdy ji matka bez varování nechá zasnoubit s Diem, nebezpečným vládcem temného města s nablýskanou fasádou. Persefoně nezbývá nic jiného, než prchnout do zakázaného dolního města a uzavřít ďáblovu dohodu s mužem, kterého považovala za legendu… s mužem, který ji dovede do světa, o jehož existenci neměla ani zdání. Hádés strávil celý svůj život ve stínech a vůbec netouží vystoupit na světlo. Když však zjistí, že mu Persefona může nabídnout střípek pomsty, po níž celá léta prahne, pomůže jí – za jistou cenu. Ale každá bezdechá noc, kterou stráví propletený s Persefonou, v něm probouzí tak silnou touhu, že je ochotný rozpoutat válku s celým Olympem, jen aby si ji udržel… Moderní převyprávění mýtu o Hádovi a Persefoně, které je stejně tak hříšné, jako sladké.... celý text

Literatura světová Romány Erotika
Vydáno: , Red
Originální název:

Neon Gods , 2021


více info...

Přidat komentář

TheMelorry
dnes 4 z 5

Spojení motivů staré řecké mytologie a mytologických božských postav společně s moderním prostředím a erotickými prvky zní zvláštně, ale je to překvapivě velmi dobrý a skvěle fungující nápad.
Hlavní hrdinové žijí v současním moderním světě, ovšem poskládaném dle řeckého principu a jejich role ve společnosti jsou právě propojeny s bohy.
Na knihu jsem se moc těšila a můžu říct, že zklamaná nejsem. Líbí se mi námět, zajímavé hlavní postavy Persefony a Háda, i romanticko-erotické prvky. Nelze očekávat nové informace, ale jako zajímavý odpočinkový příběh je to ideální.
(4,5)

Rachel
14.04.2024

Tahle knížka je tu podle mě hodnocená trochu hůř než by si zasloužila, tak jí zkusím zvednout reputaci.

Co je skvělé je milostný příběh a sexuální vztah hlavních hrdinů. On je sice možná strašák, ale rozhodně to není magor. Hrdinové spolu mluví, dělají spolu věci, podle toho jak se dohodnou, snaží se vnímat, jak se cítí ten druhý a netlačí se vzájemně tam, kam nechtějí. Ta erotická a romantická část byla vlastně o vztahu, tak jak by mohl fungovat a nebyla toxická (jako třeba v 50 odstínech šedi).

Město, kde se všechno řídí archetypy z řecké mytologie je dost originální a zábavné prostředí. Škoda je, že vlastně o tom, jak to funguje se nedozvídáme moc, jsou tu technologie a archetypy a sebenaplňující proroctví, ale jak je to třeba s magií? Bůhví a to je škoda.

V rámci svého žánru je to nadprůměrný příběh.


pani_ari
04.04.2024 4 z 5

Žhavou romantiku normálně nečtu, ale u tohoto díla mě zaujala spojitost s řeckou mytologií. Bohužel v knize bylo málo reálií a moc sexu, což jsem ostatně mohla čekat. Tento fakt velice zaujal hlavně mého partnera, který napjatě poslouchal, když jsem mu děj vyprávěla =)

snilek.holka
16.03.2024 4 z 5

Nalákal me popis, ale to co jsem dostala bylo úplně něco jiného. Abych byla upřímná moc nechapu proč se příběh opírá o řeckou mytologii ve finále by to fungovalo i bez ni a čtenáře by to akorát méně matlo.
Ale pokud clovek od tohohle upustí, tak to vlastně nebylo vůbec špatné a vlastně se i těším na další díl

hadenka
10.03.2024 4 z 5

oddychovka,nenadchne,ale ani neurazí,pěkná myšlenka děj spojit s mytologií

Annabelle
18.02.2024 4 z 5

Řeckou mytologii miluju už od dětství a pověst o Hádovi a Persefoně patří k mým nejoblíbenějším. Četla jsem již několik příběhů, které jsou volnými retellingy a proto nemohli Neonoví bohové chybět v mé četbě. Toto moderní, erotikou nasáklé a intrikami propletené zpracování rozhodně nebylo špatné, i když mnohé scény ala Padesát odstínů šedi tedy mohly být vynechané.

Ve světe bohů, kde se tituly dědí z generace na generaci se má Persefona stát novou Herou, ale život po boku starého a krutého Dia, kterému za záhadných okolností zemřely již tři manželky, ji neláká. Ovšem její mocichtivá matka trvá na svém, díky čemuž Persefonu uvrhla do nebezpečí. Po jednom z večírků slavné božské Třináctky Persefonu někdo pronásleduje. Ze zoufalství, překročí řeku Styx a ocitá se v Dolním městě, místě, kde vládne Hádes, muž, o kterém panují podivné pověsti. Ale Hádes jako jediný dokáže Persefonu ochránit, ale bude to stát velmi zvláštní cenu.

Neonoví bohové jsou velmi netradiční a moderní pojetí Olympu, které asi nesedne každému, i já na začátku čtení sama váhala, zda se mi kniha vlastně líbí či ne, ale postupem čtení jsem si ke knize (zejména k Hádovi) cestu našla. I když té erotiky tam na mě možná bylo až moc a některé erotické scény mi přišly „na sílu“ vložené. Ovšem vývoj vztahu Háda a Pesefony se mi líbil, stejně tak jako moderní háv jejich pověsti. Ona byla loutkou v rukou matky, on zase muž, který se toužil pomstít za smrt svých rodičů. Oba v knize prošli vývojem, z Persefony se stala nezávislá a silná žena a z Háda zase milující a oddaný muže, který pro svou lásku dokáže vše obětovat. Na konci knihy jsem se musela uculovat, protože jsem nečekala, že to skončí zrovna takto.

Neonoví bohové jsou zkrátka oddechovým čtením, u kterého není třeba příliš přemýšlet, ale pouze si užít příběh inspirovaný mýty a prošpikovaný erotikou. Druhý díl s názvem Jiskřivý idol už na mě čeká a podle anotace vypadá ještě lépe než ten první.

Damonka12
28.12.2023 4 z 5

Kniha mě mile překvapila. Řeckou mytologii miluju a zde šlo o moderní pojetí, které bylo moc hezky napsané a za mě poměrně originální. Romantika i akce jsou také hezky napsané a vyvážené.

Vincenzoci
04.12.2023 3 z 5

Novodobý moderní Olymp s dědičnými tituly v kombinaci s Padesáti odstíny šedi. Zajímavá kombinace, opravdu. Hlavně to nesmíte brát jako mytologii, ale jako shodu jmen, jinak Vám to zkazí zážitek. PS: Hádes v roli pana Greye s jeho orgiemi atd.

SBH
24.11.2023 4 z 5

(SPOILER) Velmi příjemné překvapení. Na základě zdejších hanlivých komentářů jsem byla vůči knize velmi skeptická. Přesto jsem ji otevřela a bavila se od začátku do konce. Na rozdíl od většiny ostatních se mi opravdu líbil svérázný přístup k řeckému panteonu, netuctové ozvláštnění zajetých schémat, legrácky vzniklé určitým očekáváním a netradičním vyústěním. A oni to ani nebyli bohové, jen mafiáni, kteří si na bohy hráli. Občas lépe, občas hůře, ale vždy zábavně.
Sem tam drobné nesrovnalosti fungování autorčina světa Olympu byly průběžně celkem uspokojivě vysvětlovány. Například skutečnost, že nikdo nemůže překročit řeku Styx, ale pak najednou Hádes pořádá opulentní večírky, na které se vesele z Horního Města jezdí. Jasně, protože on dotyčné pozval. A tak dál. Takže i moje rejpavá složka nevznesla námitek.
Bez ohledu na podivné nastavení charakterů hlavních hrdinů mi byli oba sympatičtí a v plném rozsahu jsem je chápala. Persefona se stylizuje do barbínovské hlupačky tak dobře, že jí to zjevně skously i některé čtenářky. Pohlazením po duši byl fakt, že byla opravdu a jednoznačně chytrá. Ten závěrečný tah byl hodně důvtipný a ano, jsem tak paranoidní, že jsem nevěřila, že vyjde.
Tím u mě i Deméter nahnala nějaké body, a to jsem ji měla na černé listině.
Závěrem mi vadily dvě věci, a kvůli nim snižuji hodnocení. Když už si ústřední dvojice uvědomí, co k sobě vzájemně cítí, tak nastoupí nutná fáze sebeobelhávání a jalových lamentací. Nejsem fanouškem škrtání, ale pár vět této vaty bych nechala zmizet. A pak mi vadilo, že se Hádes nedokázal Diovi otevřeně postavit a rozhodla náhoda. Jako fakt? Není to už obehraný postup?
Zato jsem dočista nadšená z milostné a erotické linky. Postupně prohlubující vztah mezi hrdiny byl opravdový a autorka k tomu nepotřebovala zdlouhavé pasáže z anatomického atlasu s bušícím srdcem a ženoucí se krví. Ne, stačilo, aby si Persefona uvědomila, jak se Hádes chová a obráceně. A erotické pasáže? Lahůdka, sexy, vzrušující, vkusná, uvěřitelná.
Přimhouřím očko nad lehkými závadami v syntaxi, opakujícími se slovy, jednodušším slovníkem i větami. Celek působil tak zábavně, že tato složka nepůsobila rušivě.
Vřele doporučuji a jdu na druhý díl.

katameziknihami
13.11.2023

Tento žánr není něco, co bych četla nějak často, ale tam nějak jsem tušila, co čekat. Knížka měla rychlý spád a Persefona z Olympu utika téměř hned po uvedení do děje. Dostává se do rukou Hádese, muže, který nemá existovat. Toho poznává hned několika způsoby, nějaké by si určitě nikdy ani nepředstavovala a zrovna ty tak, aby to viděl Zeus a Persefonu nadále už nechtěl. Obě hlavní postavy mi byly sympatické už od začátku, stejně jako Persefoniny sestry. Získali si všichni moje srdce a moc jsem jim fandila. Měla jsem pocit, že se v příběhu nic moc neděje a poradna akce začala téměř ke konci, kdy se Zeus ozval zpět. To jsem si užila a tajila dech nad tím, co se stane dál. Líbilo se mi, že erotická stránka této knihy nezastínila celý příběh a vlastně existovala tak nějak po boku s ním. Tak to člověk neunaví a je schopen příběh vnímat a zajímat se o něj, protože k tomu má prostor. Svět jako takový je trochu zmatečný a nejasný. Je pravda, že jsem se nad ním během čtení pozastavila jen asi dvakrát. Když se nad tím nebudete pozastavovat, nebude vás to trápit :).

Aracely
12.11.2023 3 z 5

Knihu jsem četla jen kvůli Výzvě a možná kdybych si o ní přečetla víc, tak bych se vyhnula nepříjemnému překvapení skandálních, erotických scén... Když ale úplně zapomenu na ty orgie, tak je kniha velmi zajímavá a nevšední... Totéž hlavní hrdinové a
jsem zvědavá na další knihu od této autorky...

petulik330
09.11.2023

Kniha inspirovaná ve řeckou mytologii, která bohužel neodpovídala řeckým mýtům.
Kniha nebyla špatná. Přečíst se dala. Co se týče hlavních postav. Persefona byla tak trochu rozmazlený spratek. Po té co přišla za Hádem se měnila v příjemnou a milou dívku. Naopak Hádes si hrál na člověka kterému na ničem a nikom nezáleží, ale opak je pravdou.

Zuzana215
03.11.2023 3 z 5

(SPOILER) Knihu jsem měla doma přes rok a popravdě řečeno se mi do ní nechtělo.
Nakonec to bylo pěkné odreagování, ale myslela jsem, že si přečtu opravdový retteling a ne o BDSM herně, gyrosu a mrakodrapech :).
Bohužel u knihy nemůžete moc přemýšlet, protože propojení některých postav neodpovídá mytologii, kterou známe. Zeus a Demeter měli dceru Persefonu a nejednou si jí má Zeus brát?..Persefoně zemřel otec..(Zeus je přeci naživu)...dále Hades a Zeus jsou bratři, ale Hadovi rodiče Zeus zabil...no jak říkám..je to pouze příběh inspirovaný různými světy.

Eva_Skala99
29.10.2023 3 z 5

Knihu jsem si pořídila, protože mě zaujala volná inspirace řeckou mytologií, kterou mám moc ráda. Bohužel se kniha trochu minula účinkem. Příběh, postavy i styl psaní je skvělý. Ale příště bych vypustila inspiraci zrovna v řecké mytologii. Kdyby to bylo alespoň v té době, ale Olymp pasován na dnešní dobu zkrátka není můj šálek kávy. Mimo inspiraci je to skvělý příběh, má to vše potřebné. Uvidíme, zkusím další díl.

klarunas
27.10.2023 4 z 5

3,5 hvězdy

Kniha mě nalákala na příběh prodchnutý řeckou mytologií, ale zabalený v sexy balíčku. Ano, dalo by se říct, že toto vše v knížce naleznete.
Děj se odehrává nejspíš v současnosti?? Usuzuji z toho, že lidé i bozi chodí moderně oblečeni, mají laptopy a mobily, ale místo vlády, jsou zde zmiňovaní bozi, kteří řídí obchod, potraviny atd. Tak jak známe z řecké mytologie. Přiznám se, že mi dalo zabrat, než jsem se zorientovala v jakém světě se nacházím a proč byl vlastně vystavěn. Pak jsem od přemýšlení upustila a prostě si jen vychutnávala milostný vztah mezi Hádem a Persefonou. Autorka píše neuvěřitelně čtivě, to se musí nechat a Háda s Persefonou jsem si ihned oblíbila. Nicméně žhavých scén a obscénnosti je v knize více, než by muselo být. Chvílemi mi to připomínalo 50 odstínů šedi. Ne, že bych si ty scény neužívala . Příběh jako celek působil zajímavě. Autorka si vybrala vskutku přitažlivý námět, jen by ten svět chtělo trochu líp promyslet. Děj je sice od samého začátku předvídatelný, ale brala jsem to jako oddechovou četbu. Co vám budu povídat, i když to není na 5 hvězd, druhý díl si někdy v budoucnu stejně přečtu .

Persefona je zde vykreslena jako miláček společnosti. Neustále se smějící a neuvěřitelně krásná. Avšak ona má tohoto života po krk a chce po svých 25. narozeninách odejít pryč z Olympu. Tento plán ji však překazí její matka Demeter, která vyjednala sňatek mezi Diem a Persefonou. Zeus je v tomto příběhu krutý vládce, který se nebojí násilí ani vraždy.

Persefona po této matčině zradě uteče na druhý břeh řeky Styx, kde Zeus nemá žádnou moc. Nicméně Persefona zde nalezne někoho neuvěřitelně sexy, kdo by ani neměl existovat. A tímto bohem je Hádes. Bůh-samotář, popoháněn pomstou za vraždu svých rodičů, které zabil sám Zeus. Tento bůh, jež je laskavý, má však zvláštní sexuální choutky, ke kterým přivede i Persefonu. No co k tomu dodat, tohle si musíte přečíst abyste pochopili.

VeraKlemsova
26.10.2023 2 z 5

Po vlně nadšení zdejších čtenářů přišlo velké zklamání. Námět bezvadný, ale ze stvořeného místa mám v hlavě spoustu otazníků. Kdyby bylo opravdu fantasy, tak budu nadšená. Ale zakomponovat děj do současného světa je prostě blbost a celý příběh prostě nemá pevné základy

pollyn
23.10.2023

Trochu se mísí Hádes s Rhysem ze Dvorů, co? :) Přiznejme si, že je to v porovnání s Rhysem jen plochý ňouma, ale není to špatný :)
Ráda si přečtu další díly. Už jen proto, abych rozluštila jestli je to teda fantasy nebo jediný nadpřirozený prvek je přechod přes Styx.

Katebe
05.10.2023 5 z 5

Pro mne jako milovníka erotických románů a fantasy je to pecka! Kombinace moderního světa a řeckých bohů mi opravdu sedla. 13 vládnoucích bohů a jejich politikaření.
Persefona mi hned od začátku sedla. Měla sen a dle toho se chovala. Všichni máme své masky a i ona si jednu držela. S postupujícím příběhem poznáváme Persefoninu skutečnou povahu. Není to žádná princeznička, ale mladá žena, která ví co chce a je ochotná si za tím jít.
Hádes je vládcem poloviny města, ale pro tu druhou je mýtem. I on ukazuje svou masku, tak aby podporovala zdání krutosti a temnoty. Doopravdy je to ale čestný a hodný muž, byť lehce dominantní.
Společně se Persefona a Hádes dohodnou nad společným obchodem, jeden se bude moci částečně pomstít a druhý bude mít možnost být volný.
Jejich vztah se krásně rozvíjí a vše je to okořeněno erotickými scénami a těch není málo.
Jedinou věc co bych vytkla jsou zase ty překladatelské mušličky, broskvičky,štěrbinky apod. Vůbec mi tyto názvy nesedly.
Knížka byla ale velmi čtivá a já ji přečetla téměř na jeden zátah. Už se těším na další díl.

KajinaH722
24.09.2023 5 z 5

U dobrovského jsem si všimla nové knihy Jiskřivý idol a zaujalo mě to a tak jsem sáhla po prvním díle a jsem nadšená. Nelituji ani jediné stránky.
Moc mě to bavilo, místy to bylo i vzrušující s Hadem a Persefonou. Uvidíme,co nás čeká v dalším na který se chystám.

Zuzka_Zuu
11.09.2023 5 z 5

Knihu jsem si pořídila ve výprodeji Knih Dobrovský a rozhodně nelituji. Nechyběla mytologie, napětí, láska, flirtování a také několikero sexuálních scén. Jako odrychovka rozhodně super :)