sofo sofo komentáře u knih

☰ menu

Gump – pes, který naučil lidi žít Gump – pes, který naučil lidi žít Filip Rožek

Vzhledem k tomu, jakou měla kniha reklamu, tak jsem od ní čekala prostě něco víc. Každopádně je kniha pěkně napsaná, taková oddechovka s krásnými ilustracemi. Jen mi přijde celá psaná takovým pozitivním stylem, ale možná psi opravdu všechno vnímají pozitivněji.

29.07.2020 3 z 5


Zimní lidé Zimní lidé Jennifer McMahon

Kniha byla čtivá. Děj v několika linkách byl dobře zpracován a nakonec se vše krásně propojilo. Jen ta hrůza a napětí u mě chyběli.

12.07.2020 3 z 5


Psí domov Psí domov W. Bruce Cameron

Knížka pohodová, čtivá jen poněkud nereálná. Ale to byly vlastně i předchozí díly.

30.08.2019 4 z 5


Metoda 15/33 Metoda 15/33 Shannon Kirk

Čekala jsem něco jiného. "Jenže: dívka je sociopatka, má IQ na hranici geniality a je to skvělá manipulátorka" - podle tohoto jsem mylně usoudila, že Lisa si bude pohrávat s psychikou únosců.

Kniha mě neoslovila, hlavní hrdinka mi byla vyloženě nesympatická. Přišlo mi, že v první polovině knihy se pořád opakuje pár věcí dokola a nic se neděje. Dost mi vadilo neustále odbíhání od hlavního děje. Knihu jsem dočetla, protože jsem pořád očekávala nějaké pořádné překvapení.

Trošku mimo téma: Zaznamenal jste někdo, kde těch 33 dní schovávala všechnu tu vodu, kterou potom použila do "bazénku"? Pokud jo, tak mi to prosím napište do zpráv. Fakt na to nemůžu přijít :D

30.08.2019 2 z 5


Vlčí krev Vlčí krev Michaela Burdová

S knihou jsem měla trošku problém, nečetla se mi úplně lehce. Je psaná zvláštním způsobem - přijde mi, částečně pohádková, psaná jakoby pro mladší čtenáře, a pak tyto části střídají brutální pasáže. Každopadně zkusím i druhý díl, zajímalo by mě, jak příběh dopadne.

11.07.2017 3 z 5


Loutkář z ghetta Loutkář z ghetta Eva Weaver

Zajimavá kniha. Více se mi teda líbila ta část, která se odehrává v ghettu. Vřele doporučuji.

11.07.2017 5 z 5


Horečka Dananů Horečka Dananů Karen Marie Moning

Díky tomu konci nakonec 3 hvězdičky. Jinak knížka nestála za nic, minimum akce. Posledních 40 stránek však celkový dojem o hodně zvedl.

05.12.2016 3 z 5


Netvor Netvor Alex Flinn

Taková neobvyklá verze Krásky a zvířete. Potěší, neurazí, oddechovka do podzimního počasí. I přesto, že není nic extra, přečetla jsem ji na jeden zátah.

21.10.2016 3 z 5


Dýchání pod vodou Dýchání pod vodou Alex Flinn

Kniha se mi líbila. Hlavní hrdina tam byl pěkně zpracován, nebyla jsem si jistá, zda ho nesnášet nebo litovat. Ale od konce jsem čekala něco víc, nějaké pořádné překvapení. No bohužel, proto dávám jen 4 hvězdy.

19.10.2016 4 z 5


Pomsta: Někdy lítost nestačí Pomsta: Někdy lítost nestačí Elizabeth Miles

Kniha je čtivá, děj je svižný. Jen se mi nelíbily prohřešky Chase a Em. Zejména u Em se jednalo o celkem běžnou věc, navíc ona v tom vztahu k Zachovi také byla spíše oběť, která si hněv furií nezasloužila. Potrestat si spíš zaslouží Zach, něco málo bylo naznačeno na konci knihy, tak doufám, že druhý díl prozradí víc.

28.08.2016 3 z 5


Krvavá horečka Krvavá horečka Karen Marie Moning

Druhý díl se mi líbil zhruba stejně jako první. Neustále se opakují zbytečně zdlouhavé popisy a úvahy. Kniha není tak akční, jak by mohla být. Z velké části zmizelo předjímání děje, kterým mi Mac v prvním díle opravdu pila krev. Po dočtení má čtenář snad ještě víc nezodpovězených otázek, než tomu bylo po prvním díle.

09.07.2016 3 z 5


Deník zkrachovalé lásky Deník zkrachovalé lásky Sarah Harvey

Kniha, která nijak nepřekvapí, ale ani neurazí. Čtivá, ale celkem průměrná. Podobných knih existují tucty.

03.07.2016 3 z 5


Stínem políbená Stínem políbená Richelle Mead

Můj oblíbený díl z této série, četla jsem několikrát a vždy jsem na konci měla slzy v očích. Děj je svižný, pořád nějaká akce.

02.07.2016 5 z 5