Krvavá horečka

Krvavá horečka https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/135140/bmid_krvava-horecka-Ffi-135140.jpg 4 143 18

Horečka série

< 2. díl >

Druhý díl z pětidílné řady od mimořádně úspěšné autorky. „Bývala jsem obyčejná holka, jakých na ulici potkáváte tucty, ale to se jedné noci v Dublinu změnilo, když jsem uviděla svého prvního Danana a dostala se do smrtelně nebezpečného světa Nesmrtelných a dávných tajemství…,“ říká hlavní hrdinka knihy Krvavá HOREČKA, jež je pokračováním nedávno vydaného prvního dílu Temná HOREČKA. MacKayle Laneové zabíjí sestru a ona se rozhodne vypátrat jejího vraha. Netuší ale, že se tím současně vydává na dlouhou cestu plnou záhad, nebezpečí a také nelehkého sebepoznání. Seznamuje se s dvěma tajemnými muži, bohatým a nepřístupným knihkupcem Jerichem Barronsem a pro pozemské ženy neodolatelným dananským princem V’lanem, jenž jí nabízí pomoc. Chce-li přežít a dobrat se pravdy o sestřině smrti, musí dovedně využívat oba průvodce, jimž sama nedokáže věřit, a především najít Sinsar Dubh – milion let starou knihu černé magie ovládající svět nesmrtelných i smrtelných bytostí. Stínová říše Dananů dlouhá tisíciletí nerušeně existovala vedle světa lidí. Nyní ale zeď, která je dělila, mizí a Mac zůstává osamoceným bojovníkem za záchranu svého druhu. Ve své druhé knize slavná americká spisovatelka Karen Moningová ještě dále stupňuje již tak strhující tempo. Nabízí nová dobrodružství a další milostné scény, současně ale vyzrálejší postavy, které se dále čtenáři mění před očima. Z rozmazlené a často až komicky bezradné Mac se stává neúnavná bojovnice a mnoho zajímavého se dozvídáme také o doposud více než záhadném Barronsovi. Objevují se další postavy, které oživují děj a vnáší do něj napětí. Moningová neupouští od skvěle vypointovaných dialogů a cílevědomě vede příběh k dalšímu pokračování, které američtí čtenáři netrpělivě očekávali před zavřenými dveřmi knihkupectví.... celý text

Literatura světová Thrillery Fantasy
Vydáno: , Jota
Originální název:

Bloodfever , 2007


více info...

Přidat komentář

Miruneček
16.09.2022 4 z 5

Druhý díl mě mile překvapil, jak se rozjel.nevím proč,ale chytlo mě to :)

Charmedka
13.04.2019 2 z 5

Co se týče příběhu, tak mi přijde, že se děj moc neposouvá. Nebo lépe řečeno posouvá, ale minimálně a v podstatě se toho v knize moc neděje. Mě ty knihy přijdou zkrátka nudné a celkem o ničem. Rozhodně je to akčnější díl, než ten předchozí a to díky Mac. Ale té akce a napětí je v ní naprosté minimum.


Andynka
21.11.2018 3 z 5

Většina knihy byla spíše připomenutí prvního dílu. Děj se tady rozjel až ke konci a nebylo to vůbec špatný. :-) Jen doufám, že třetí díl nebude stejně zdlouhavý ze začátku.

Evule114
01.07.2018 5 z 5

Vážení a milí, pokud vás odradilo, že od 3 dílu už knihy nevyšly, tak nezoufejte. Jedna duše překládá 4 díl https://life-digi.blogspot.com/?m=1 tak hurá do čtení :-) vřele doporučuji :-)

MT23
25.01.2018 5 z 5

Příběh mě strašně bavil..

Mark.
01.10.2017 3 z 5

Napínavost a děj si ponechal stejnou kvalitu, jako předchozí díl. V dalších dílech doufám ve zlepšení a pojmenování bytostí.

jankaander
18.07.2017 5 z 5

Tyto knihy mě velmi baví

witchersbitch
07.11.2016 3 z 5

Šlape stejně jako první, mě se líbilo!

sofo
09.07.2016 3 z 5

Druhý díl se mi líbil zhruba stejně jako první. Neustále se opakují zbytečně zdlouhavé popisy a úvahy. Kniha není tak akční, jak by mohla být. Z velké části zmizelo předjímání děje, kterým mi Mac v prvním díle opravdu pila krev. Po dočtení má čtenář snad ještě víc nezodpovězených otázek, než tomu bylo po prvním díle.

vedana
28.04.2016 4 z 5

Stejně tak jako první díl, tak i druhý jsem nemohla odložit a už se těším, že začnu třetí díl. Autorka se drží svého stylu a napětí a vždy nepředvídatelných a napínavých situacích. Stále ty pasáže, dlouhého popisu, což na můj vkus, by tam nemuselo být, v takovém rozsahu. Celkově pěkné čtení.

evca7271
28.11.2015 4 z 5

velice napinave skoda jen ze jsou jen tri dily

ivzu77
12.08.2015 4 z 5

Druhý díl se mi opět docela líbil, příběh byl čtivý, poodhaloval další otázky, kdo, co, jak???
Osobní vývoj Mac se mi líbí, její vztah k V´lanovi a Barronsovi mne baví ..... ráda se pustím hned do třetího dílu

Aires
02.06.2014 5 z 5

Tento díl se mi líbil víc než ten první.Mac prodělala změnu k lepšímu, Barrons je pořád stejně záhadný..Z knihy také naštěstí zmizely věty, které mohly naspoilerovat děj.Kniha je méně akční než minulý díl, ale nedostatek akce v průběhu knihy si vynahradíte na konci.Kniha zase končí neskutečným cliffhangerem a většina vašich otázek zase zůstane nezodpovězená.A ta pro mě nejdůležitější otázka pořád zůstává- co je sakra Barrons zač?

Laf
05.05.2014 3 z 5

Tento díl mi nepřišel tak dobrý jako ten první. Ovšem mohlo to způsobit i to, že jsem už třetí díl přečetla, a tak jsem už věděla, co mě asi tak čeká. Ale jinak pořád pěkné čtení :)

Alena_S
08.11.2013 5 z 5

Příslib rozvinutí děje naznačený prvním dílem nezklamal - série se začíná stávat opravdu zajímavou, originální a tajemnou.

A kdo je už konečně Barrons, hernajs?! :)

DajaF
27.10.2013 4 z 5

Po prvním díle, který mě moc zvlášť nevzal, byl tenhle díl fakt super, plný akce, přitažlivosti...jen se stále více vynořuje víc otázek než odpovědí...ještě že mám doma třetí díl...

renefer
05.08.2013 3 z 5

Knížka psaná stylem pro náctileté, přesto čtení spíše pro dospělé. Začala jsem druhým dílem a vůbec o nic jsem nepřišla. Všechno co se událo v prvním díle bylo dokola opsané ve druhém. Mac mi příjde na svůj věk poněkud naivní a nevyzrálá. Možná i trochu natvrdlá, když si ve světě plném nadpřirozených bytostí myslí, při pohledu na zahalenou postavu, že má halucinace. Trochu moc rozpitvává vnitřní pocity na úkor děje, takže většinu času sedí zalezlá v knihkupectví. Určitě si ale pořídím další díl, už jen proto, abych věděla, co zač je vlastně Barons.

finka
12.03.2013 2 z 5

Kupodivu druhý díl se mi líbil méně než první. Mnoho, opravdu mnoho stránek jen o ničem, úvahy a neustálé stejné opakování již řečeného v podání hlavní hrdinky, měla jsem chuť nedočíst. Dočetla. Konec byl nejlepší. Takže být to útlá knížečka, dala bych tři hvězdy.
Nicméně pozitivní je, že už Mac prohlédá, takže by to chtělo začít číst rovnou třetí díl. Čtenář o nic nepřije, protože vše předešlé je pořád opakováno (jako by čtenář byl slaboduchý).
Tuatha Dé Danann (Lid bohyně Dany), zkráceně Danaové nebo Tuathové (jako v Kronikách Železného druida) by se mi líbilo víc než Dananové, nejlépe všezahrnující fae, to jen poznámečka
Na třetí díl nečekám rozechvěle. Možná přečtu někdy později..

Štítky knihy

nadpřirozené bytosti

Autorovy další knížky

Karen Marie Moning
americká, 1964
2012  77%Temná horečka
2013  85%Horečka Dananů
2012  83%Krvavá horečka
2013  100%Snová horečka

Kniha Krvavá horečka je v

Právě čtených1x
Přečtených205x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených14x
Knihotéce169x
Chystám se číst58x
Chci si koupit3x
dalších seznamech4x