psirena psirena komentáře u knih

☰ menu

Zamilovaná do šéfa Zamilovaná do šéfa Diana Palmer

je to taková romance neromance, hlavní hrdina až do konce knížky neřekne hrdince, že jí miluje a vlastně to nepřizná ani sobě, jen že "sexuální touha a bla bla bla, jsou prvním krokem k zamilování." Trošku smutné, ne?

01.08.2014


Z hrobu Z hrobu Jeaniene Frost

Poslední díl nezklamal na zajímavý děj, ale... co ten odfláknutý konec? Dal by se snad odpustit, kdyby v serii Svět nočních lovců konečně došlo na Iana a .... my bychom se dozvěděli něco dalšího o Cat a Bonesovi. Tak si počkáme a uvidíme. :-)

29.06.2014 4 z 5


Jmenuji se X Jmenuji se X A. J. Molloy

Bože, to ale byla slátanina. Zajímavé je, že autorka píše pod pseudonyme. Nic se o ní neví. A ani se nedivím. Napsat tohle?

27.06.2014 2 z 5


Barvy smyslnosti Barvy smyslnosti Vina Jackson

Proboha, tohle je ale slátanina, nejraději bych hlavní hrdinku profackovala, aby se probrala.

13.05.2014 1 z 5


Zakázaná přitažlivost Zakázaná přitažlivost Kateřina Petrusová

Skvěle napsaná knížka. Nechybí tomu vůbec nic. Je tam vtip, romantika, dobrodružství, napětí, má to skvělou gradaci. Dávám 5 *

06.05.2014 5 z 5


Nabíječ Nabíječ Alice Clayton

Je to vtipné a romantické. Škoda jen , že se to prezentuje jako erotická knížka, proboha, spíš bych tomu dala nálepku, sladká romantika. :-)

12.03.2014 3 z 5


Gabrielovo Inferno Gabrielovo Inferno Sylvain Reynard

Hlavní hrdina je odborník na Dantovu Božskou komedii, přednáší na univerzitě a hlavní hrdinka je jeho studentkou. Co bylo zajímavé je to, že autorka vlastně píše o hrdinech z Dantova příběhu, akurát je zasadila do dnešní doby.
Vždy si říkám, když má hlavní hrdinka na výběr z víc "nápadníků", proč si ksakru vybere toho horšího? Já bych poslala G. někam a nechala si Paula.

01.12.2013 4 z 5


Základy mužského šovinismu Základy mužského šovinismu Josef Hausmann

Jsem žena, tuhle knihu jsem přečetla už asi před 10 lety. Ale co si z ní tak vybavuji, tak snad mám pocit, že buď:
1. autor popisoval ženy jen podle malého vzorku,
2. sedí to na ženy narozené +- kolem roku 1950,
3. nejsem žena.

Neumím si představit, že bych manžela nutila, aby zůstával doma. Naopak ho spíše vyháním (jen si běž zahrát ten badminton, squash apod. či koukej padat do hospody za kamarády). Sama nejsem pořád zavřená doma. Mám koníčky i přátele, kterým se nadále věnuji.

Jenže tak si tak říkám, dnešní doba tohle ženám dopřává, Tu možnost mít různé zájmy, chodit ven. Už se na ně nepohlíží jako na treperendy, co neví coby. Nebyla tehdy ta doba tak stavěná?

30.11.2013 3 z 5


Povídky o manželství a o sexu Povídky o manželství a o sexu Michal Viewegh

Ze začátku to bylo zajímavé a vtipné, ale asi zhruba v polovině, už jsem si říkala, že je to pořád to samé. Poslední povídka měla přijít někde v půlce knihy.

30.11.2013 3 z 5


Vlčí touha Vlčí touha Daria Charon

Čekala jsem, co se z toho vyklube, a byla jsem příjemně překvapena. Vkusně napsané erotické pasáže, kdy hlavní hrdina se neomezuje pouze na hlavní hrdinku. Vždy se mi líbí, když autor jde nad ohraničená klišé, kterých se vesměs všichni autoři drží.

07.11.2013 4 z 5


Zrozena o půlnoci Zrozena o půlnoci C. C. Hunter (p)

Příběh se mi moc líbil. Trošku mi to připomínalo Harryho Pottra. Ten měl taky 2 kamarády. Číhalo tam zlo, které se muselo zastavit. Akurát tohle je taková verze pro starší. Ale zase ne moc starší, přeci jen tam není žádný sex. Což vůbec nevadí, protože za a) hrdince je teprve 16, a za b) nemusí být všude sex. Už se nemůžu dočkat dalších dílů.

01.11.2013 5 z 5


Spálená mrazem Spálená mrazem Patricia Briggs

Ani tentokrát Patricia Briggs nezklamala. Kojotí kožoměnec Mercy opět zachránila svět. Moc se mi líbí chemie mezi Adamem a Mercy. Celá tahle série je velice povedená. A už se nemůžu dočkat dalšího pokračování.

26.10.2013 5 z 5


Něžnost Něžnost David Foenkinos

Název něžnost (la délicatesse) naprosto odpovídá příběhu Nathalie a Marcuse. Je to roztomilý něžný příběh. Celá knížka je doplněna maličkými vsuvkami typu : odkud pocházejí PEZky, úryvek knížky, kterou čte hrdinka, recept jídla atd.
Celkově vzato i když je to roztomilý příběh, vím, že jedno přečtení mi stačí a už se k ní nikdy nevrátím. A kdybych si tuhle knihu nepřečetla, tak bych o nic nepřišla.

26.10.2013 4 z 5


Božský cizinec Božský cizinec Christina Lauren

Název odpovídá ději. Jestli Vás přitahuje sex na veřejných místech. Směle do čtení. Musím se přiznat, že se mi líbí knížky, kde se žena hned nezamiluje do muže. V některých knížkách to docela leze na nervy.

26.10.2013 5 z 5


Oči dokořán Oči dokořán Raine Miller

Trošku předvídavý konec. Jinak milé ukončení série, i když jsem asi čekala o trochu víc.

22.10.2013 4 z 5


Sázka na vášeň Sázka na vášeň J. R. Ward (p)

Jedna z malého počtu knížek, které jsem nedočetla. A že jich opravdu moc není.

22.10.2013 1 z 5


Nedostižný přízrak Nedostižný přízrak Kresley Cole

Knihy rozděluji podle několika kritérií. Jedno z nich je, jestli se k nim znovu vrátím. Jestli si je přečtu po čase ještě jednou. A o téhle vím, že si jí znovu nepřečtu. Příběh je zajímavý. Jsou tam i postavy z předchozích dílů ze série V říši Lorů, což dává knize plus. Ale přesto tomu něco chybělo.

19.10.2013 4 z 5


Tajemství ze záhrobí Tajemství ze záhrobí Charlaine Harris

Na konci knihy Harper konečně zjistí, co se stalo s její sestrou, která se pohřešuje již 8 let. A bylo to fakt překvapující.

18.10.2013 5 z 5


Obsidiánový motýl Obsidiánový motýl Laurell K. Hamilton

Super díl, a i bez JC a R má tento díl své kouzlo. Anita jako tvrďák, co nakopává špatňákům zadky prostě nemá chybu.

18.10.2013 5 z 5


Krvavé koleno Krvavé koleno Laurell K. Hamilton

První techtle mechtle s JC. Miluju Anitu, takovým tím nelesbickým způsobem :-)

18.10.2013 5 z 5