Krvavé koleno

Krvavé koleno https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12018/bmid_krvave-koleno-zpt-12018.jpg 4 470 36

V pátém díle série napsané Laurell K. Hamiltonovou má lovkyně upírů Anita Blakeová, která má mimo to i dar probouzet mrtvé, práce nad hlavu. Musí vyřešit dva úkoly, při nichž i ona sama začne přemýšlet o tom, zda nejsou nad její síly: probudil celý hřbitov více než dvě stě let starých mrtvol a zjistit, co se stalo třem mladíkům z Missouri zavražděným způsobem, který ještě nikdy předtím neviděla. Napínavá kniha plná boje nejen mezi právem a zákonem na jedné straně a nejrůznějšími bytostmi využívajícími nadpřirozených schopností k prosazení vlastních zájmů na straně druhé, ale i zápasů o moc mezi dvěma klany upírů.... celý text

Literatura světová Horory Fantasy
Vydáno: , Triton
Originální název:

Bloody Bones , 1996


více info...

Přidat komentář

laura
05.06.2023 5 z 5

Každý upír byl kdysi člověkem. Smrt vás nevyléčí z žádných problémů, které jste měli jako lidská bytost...

První hodina odbila - a lampa ještě svítila... Kdo by neznal strašidelnou dětskou říkanku o příšeře, která vám neublíží, když jí utečete. Jako malí jsme to nejspíš hráli všichni. Co se ale stane, pokud Krvavé koleno skutečně přijde a začne mezi dětmi rozsévat smrt?

To dělám. Tím jsem...

I tenhle díl je krvavý, nechutný, až po okraj naplněný pachem smrti, hrůzy, šílenství i těch nejhorších nočních můr...

Bůh nemůže zachránit vždycky všechny. Často vám jenom pomůže vyrovnat se se ztrátou...

Anita odjíždí mimo město, aby se pokusila oživit hřbitov na pozemku, kde se má začít stavět. Co se stane, pokud se jí to povede?

Předpokládat to nejhorší je vždycky bezpečnější. A realističtější.

Ani všechny předpoklady ji však nemůžou připravit na to, co ji čeká. Z temných koutů noci povstává příšera z dávných věků. Ale nejspíš nebude jediná, které se Anita musí postavit. Příběh se hemží novými postavami, upíry, nadpřirozenem, policisty, obyčejnými lidmi, zombiemi i duchy. A nesmí chybět ani Jean-Claude...

Jsi otravný parchant.
Ach, ma petite, jak jen bych ti mohl odolat, když mi šeptáš tak sladké něžnosti?

Jejich slovní přestřelky mě baví. Jsou sarkastické, vtipné, jiskří flirtem a náklonností, kterou Jean-Claude neskrývá a Anita si ji odmítá připustit. Chce, aby zemřel? Nebo aby žil? A může někdo, kdo už mrtvý je, žít?

Skvělé!

renefer
13.03.2023 5 z 5

Já si myslím, že tohle a další díl (Smrtící tanec), jsou nejlepší díly celé série. Anitu s její reverzní logikou bych v reálu nedala ani náhodou, ale v knize to funguje a vyvažují to ostatní spoluhráči, jako Lawrence, Magnus a dokonce i Jean-Claude tady působí daleko lidštěji než Anita.


denniys
19.02.2023 3 z 5

Já nevím, proč tu Anitu vlastně pořád čtu.. pokaždé si říkám - další díl už ne!.. a stejně ho teď zase komentuju.. pořád stejný průměr, nic se nezlepšilo ani nezhoršilo.

Nikidree
10.08.2022 3 z 5

Rozhodně lepší než předchozí díl. Přesto v druhé polovině jsem měla problém se prokousat dialogy mezi Anitou a Larrym. Ačkoliv to chápu a vlastně je fajn, že se Anita vlivem okolností mění, najednou její "správňácký postoj" za ni převzal Larry. A když k tomu připočtu, že se ho stále snaží chránit, ale zároveň mu povolit vodítko, aby se něco naučil.. Nevím no. S postojem Anity vůči nestvůrám a celkově pohledu na svět trochu bojuji. Nerozumím ji.
Přesto rozhodně plánuji pokračovat. Chci vědět, co se z ní ještě vyklube, s kým skončí a co vše se ji ještě přihodí.

kaffa
29.11.2021 5 z 5

strhující.... zdá se, že anita zažila už tolik hnusu, že se boří její zásady a dobrácký pohled na svět.... ale, můžeme jí to vyčítat? podle mě je určitě lepší, že se vyvíjí, protože mi to stále přijde jako ta nejvíc lidská vlastnost, člověk snese jen omezené množství strachu, hnusu a výčitek za oběti, které se nepodařilo zachránit.... možná se musíte stát sami netvorem, abyste pro ti nim mohli bojovat....

Charmedka
21.06.2020 5 z 5

Anita má nového kolegu (pomocníka) Larryho, studenta, který se chce věnovat v budoucnu tomu samému co Anita a právě Anita ho má zaškolit. Larry je mladý, v oboru nezkušený, ale do akce rozhodně zapálený.

Musí řešit případ hromadných masových vražd, které se udály nedaleko jejího momentálního působiště. Opět spolupracuje s policií, ale místní policie nerada vidí neznámé lidi, kor civilisty a ještě ke všemu, když se jedná o ženskou.

Změna prostředí Anitě rozhodně pomohla, případ se stává zajímavější, když opustila již nám známé St. Louis a přemístila se na venkov. A to není vše, v knize se objevují nové bytosti - elfové. Kniha je napínavá, elfí magie je mocná a elfové jsou úplně jiní než upíři či vlkodlaci.

marcus0379
30.04.2020 5 z 5

Za mě snad nejlepší díl

havrmoni
04.03.2020 4 z 5

Tak tohle se mi zatím líbilo nejvíc. Anita mi sice stále není nijak sympatická, ale už jsem si tak nějak zvykla.

Ailee
14.08.2019 4 z 5

Hodně dlouho se neděje nic extra, sem tam nějaké to pošťuchování se zbtaní v ruce a nakonec masakr jako vždy. Už to začíná být trochu ochrané.

mauvais-ange
30.05.2019 4 z 5

Celkem povedený díl ze série o Anitě Blake. Larry je tu sympaťák každým coulem, Anita naopak povoluje ze svých zásad a nelíbilo se mi, že ke konci začíná "nestvůry" (hlavně tu jednu) obhajovat. Serephina je dobrý záporák, schopnost povolávat duchy je zajímavá, ale na Nikolaos u mě nějak nemá. V ději se propojuje vyšetřování vražd, upíři, povolávání zombie i další magie. Co mi trochu vadilo už i u předchozích knih je to, že jste v půlce knihy a stále je teprve první noc. Celý děj se vlastně odehrává v průběhu asi 3 dnů (tady především nocí)...I když jsem si na to už tak nějak zvykla, tak mě stejně pořád nepřestává udivovat, co všechno Anita během jedné noci zvládne. Celkově tedy, i díky tomu, že Larry dokáže Anitu docela "krotit", dobrý díl.

Ducky22
29.05.2019 5 z 5

Všechny knihy se série o Anitě Blakové jsou super. Miluji fantasy témata a tyto knihy jsou napínavé.

Shaki
24.01.2019 5 z 5

Opět povedený díl. Všichni milovníci této série mohli spolu s Anitou objevit další část jí samé. Jean-Claude tu byl vykreslen úplně z jiného pohledu, a to mě bavilo. A Lary je tak neskutečný správňák, který drží Anitu zpátky.

JointlieKat94
05.10.2018 5 z 5

Panebože! Hltám každej díl, každou stránku jako blázen.. To se mi ještě nikdy u žádný série nestalo.. jsem z Anity už naprosto nemocná. V dobrém smyslu slova. Tento díl je zase výbornej. Ano, víme jak se bude vše vyvíjet, je to stejné, jako v každém jiném díle, a přesto pokaždé jiné, a strašně napínavé, až nervy drásající. U romantické scénky s Jean-Claudem jsem se usmívala.. moc se mi ten upír líbí. :D jsem vděčná, že i v tomto díle byl víc. A Larry? Čím víc si toho prožije, tím lepší mi přijde. Jistě. Ještě uvidíme, jak se s tím popere. Moc se těším na další díl! :)

Evka3814
26.07.2018 4 z 5

U tohoto dilu jsem bojovala se začátkem,ale potom se to zase pěkně rozjelo a četlo se to samo. Jako vždy přemohla všechny příšerky . Jen jsem zvědavá kterého z těch dvou si vybere a nebo žeby si nechala oba:)

Laf
29.03.2018 4 z 5

Naprosto výborné čtení. Neustále se něco děje, proto je těžké knihu vůbec pustit z ruky. Každý díl je lepší a lepší :)

Adriana21
24.02.2018 4 z 5

Další povedený díl z téhle série. Tak, jak jsem se opravdu dlouho přemlouvala, abych tyhle knihy začala číst (ani nevím proč), tak se mi fakt líbí.

Aríka
11.02.2017 5 z 5

Autorka opět nezklamala. Kniha byla plná akce a to se mi líbilo. V tomto díle dala autorka "přednost" Jeanu-Claudeovi, což mě mile potěšilo. Moc se mi líbilo přidání dalších nadpřirozených tvorů. Určitě doporučuji nejen tento díl, ale i celou sérii.

Raven11
26.01.2017 5 z 5

Upíři, elfové, strašidla, s Anitou se prostě člověk nenudí. Naše lovkyně upírů je drsnější a drsnější a jedna zápletka jí nikdy nestačí. Jen tak dál!

Sarfias
16.01.2017 5 z 5

OMG! Omlouvám se, ale jinak to asi nevyjádřím. Knihy o Anitě Blake opravdu hltám, ale tuhle jsem naprosto schramstla! Zatím asi nejlepší díl. Napínavý od začátku až po konec, děj uteče ani nevíte jak. Od posledních 100 stránek by mě nikdo neodtrhl ani heverem. Anita se vyvíjí, roste a pomalu ale jistě směřuje někam, kam si asi sama nepřála. Pokud chcete okusit napínavé a místy až mrazivé čtení, pusťte se do Krvavého kolene. Stojí fakt za to!

evik.sv
11.11.2016 5 z 5

Zatím nejlepší díl ....Jean-Claude je úžasnej....:)