popelucha popelucha komentáře u knih

☰ menu

Internát Internát Serhij Žadan

Román o cestě, na které se může přihodit úplně cokoliv. O odvaze, kterou člověk může v sobě objevit, i když by to do něj nikdo neřekl. O touze po životě. Pro mě velký objev.

25.06.2023 5 z 5


O času a vodě O času a vodě Andri Snær Magnason

To bylo těžké čtení… Prokládané vzpomínkovou něhou na autorovy prarodiče… Na jednu stranu jsem ráda, že se mi dostalo srozumitelného vysvětlení, jak si s naší planetou Zemí stojíme… na druhou stranu z toho na mě padal značný splín… Závěr knihy ukazuje naději, tak snad se jí dokážeme chopit.

28.06.2022 5 z 5


Přízrak v hrdle Přízrak v hrdle Doireann Ní Ghríofa

Poetické, ženské, plné krásných obrazů… duše básnířky se nezapře. Oceňuju uvedení celé básně na závěr knihy, souběžně s irským originálem.

09.04.2022 5 z 5


Frišta Frišta Petra Procházková

Román o životě v Afgánistánu pohledem ženy, která vyrostla v jiné kultuře. Silné vyprávění prošpikované černým humorem. Moje srdce si získal jednoznačně Mad..

25.03.2022 5 z 5


Temná energie Temná energie Juli Zeh

Prolnutí fyzikálních otázek, netradičního detektivního románu, nedorozumění s tragickým vyústěním… Různé světy se skládají přes sebe… otázky, které čekají na svoje odpovědi… konce jsou v zásadě vždycky dobré.. přemýšlím nad tou knihou, ne vše je mi jasné, ale nakonec to asi zase tak nevadí..

04.03.2022 4 z 5


Sněžný levhart Sněžný levhart Sylvain Tesson

Bylo to pro mě sugestivní čtení, které mě naplňovalo mnohými krásnými představami.. Doporučuju se pro dokreslení podívat na webu na Munierovy fotografie.

22.01.2022 5 z 5


Kosmonaut z Čech Kosmonaut z Čech Jaroslav Kalfař

Tohle mě bohužel úplně nebralo.. Slibný začátek, pak už rozvleklé a příliš fantasmagorické.. Ale je to jistě věc vkusu. Věřím, že si tahle kniha nachází a ještě najde svoje čtenáře.

17.01.2022 3 z 5


Dar volby Dar volby Edith Eva Eger

Od téhle ženy se máme všichni hodně co učit. Povzbuzení pro ty, co zažili v životě těžké chvíle.

08.01.2022 5 z 5


Proč se dítě vaří v kaši Proč se dítě vaří v kaši Aglaja Veteranyi

Jedna z nejzajímavějších knih, co jsem za poslední dobu četla. Velmi koncentrovaný příběh. I když z takové bolesti se asi nedá vypsat...

23.01.2014 5 z 5


Deník rodícího se otce Deník rodícího se otce Milan Tesař

Velmi milé a vtipné...jsem ráda, že existujou takový knížky.

20.03.2012 4 z 5


Pokojská Pokojská Markus Orths

Příběh mladé ženy, která jen obtížně nachází vlastní identitu a hledá rovnováhu mezi blízkostí k druhým lidem a naprostým odcizením. Úsporný jazyk, stručné dialogy ještě umocňují náladu celého příběhu... Raději žít v sebeklamu než čelit hrůze ze samoty...Jako humorný román mi ta kniha zrovna nepřijde, nato je hlavní hrdinka příliš zoufalá.

06.03.2012 4 z 5