Pivoňka12 Pivoňka12 komentáře u knih

☰ menu

Remade Remade Alex Scarrow

Poutavé, napínavé a zajímavé. Líbí se mi i forma vyprávění. Pomalé odhalování a zvláštní konec.

07.04.2024 5 z 5


Soumrak světů Soumrak světů Miroslav Žamboch

Povídky jsou spíš průměrné, než že by nějak upoutaly. Trochu zklamání.

07.04.2024 3 z 5


Vánoční říše Vánoční říše Joe Hill (p)

Nádherný thriller z pera pana Kinga. Škoda, že jsem si pro lepší navození prostředí. nepřečetla knihu už o Vánocích. Pravda však je, že od půlky knihy už to nebylo zas tak napínavé. Jenže, to je pan spisiovatel znám, že čím víc stran v knize, tím větší prostor pro, řekněme, hlušší místa. Alei tak parádní čtení, napětí, zvraty a nadšení z temnoty.

08.10.2023 5 z 5


Valard & vejce na draka Valard & vejce na draka Jan Marvel Horn (p)

Jo, tak tohle byla paráda. Řezala jsem se smíchy od začátku do konce. Opravdu specificky pojatá fantasy s drakem, který dokáže s ženami divy a s jeho "kámošem", který zase dokáže ostatní divy. A já se divila, proč jsem se k této knize dostala ož tak pozdě. Všem vřele doporučuji. Je to oddychovka, která se jen tak nezapomíná.

14.05.2023 5 z 5


Chlad Chiméry Chlad Chiméry Jan Hlávka

Nádherná a mrazivá série. Já jen doufám, že další kniha bude brzy, peotože tyhle světy se mi strašně líbí. A nic není dořešeno.

25.12.2022 5 z 5


Na plný plyn Na plný plyn Joe Hill (p)

Je poznat, že jablko nepadlo daleko od stromu. Všechny povídky jsou vyrovnané, s napětím, překvapením a spousta má i dobré nebo mrazivé pointy. Tohle prostě jede na plný plyn.

20.06.2022 5 z 5


Divné počasí Divné počasí Joe Hill (p)

Čtyři velmi povedené povídky od syna S. Kinga Joa Hilla. Každá má své specifické prostředí a přesto majjí mnoho společného. Napětí a dobrodružství vám poskytne každá. Asi nejvíc se mi líbila povídky Nabito.

01.04.2022 4 z 5


Černá krabice Černá krabice Joe Hill (p)

Velmi povedená duchařina plná napětí a zvratů. Joe Hillström potomek legendy hororu Stephena Kinga prokazuje neméně stejnou zručnost s perem (klávesnicí?) jako jeho otec. Jsem ráda, že má mistr King plnohodnotného nástupce a nadále bude co číst. Černá krabice je povedeným hororem s doprovodem dobré hudby.

14.02.2022 5 z 5


Alfa a omega Alfa a omega Joe Hill (p)

Tak jo. Mě to šíleně bavilo. Jne se mi zdálo, že potenciál nebyl plně využit. Nádherný komiks, krásný příběh. Napětí, akce a sem tam i legrace. Vřele všem doporučuji.

23.08.2021 5 z 5


Časohrátky Časohrátky Joe Hill (p)

Další klíče a další napětí. Proč jen už je skoro konec?

23.08.2021 5 z 5


Klíče království Klíče království Joe Hill (p)

Uf. Už snad ani není co napsat. Perfektní dobrodružství, trochu do horou a plného napětí.

10.07.2021 5 z 5


Koruna stínů Koruna stínů Joe Hill (p)

Joe Hill prostě umí. Další klíče, další překvapení, další záhada. Tedy, tohle je nádhera. Po dlouhé době komiksová série, která za to určitě stojí.

10.07.2021 5 z 5


Hlavohrátky Hlavohrátky Joe Hill (p)

Nádhera. Krásné pokračování. Hezká kresba a hlavně obsahově to má napětí a udržuje to čtenářovu pozornost. Nemohla jsem se odtrhnout od knihy. Po dočtení jsem šáhla ihned po dalším díle.

10.07.2021 5 z 5


Vítejte v Lovecraftu Vítejte v Lovecraftu Joe Hill (p)

Ačkoliv jsem nejdříve viděla seriál, mohu říci, že komiks v ničem nezaostává. Hned od počátku příběhu je přítomno napětí a zvláštní atmosféra nového domova. Zkoumání možností je napínavé a překvapivé. Zámkovi se mi rozhodně líbí a už se těším na další knihu.

05.04.2021 5 z 5


Papírové panenky Papírové panenky Emma Pullar

Tohle bylo velmi slušné. Psychologické, čtivé, napínavé a má to i podařený konec. Moc se mi to líbilo a určitě si od paní Pullarové její další knihy pohlídám. Doufám, že bude v psaní pokračovat. Papírové panenky vřele doporučuji všem, co mají rádi napětí a tajemno.

06.02.2021 5 z 5


Zlaté město Zlaté město Petr Totek

Žádný zlatý zázrak se nekonal. Styl western-sci-fi, jak bych to nazvala, mě vůbec nesedí. Vlastně celé to šlo do kopru díky "Dlouhému černému úsvitu" a lepší už to asi nebude. Zvažuji, zda vůbec ve čtení pokračovat.

26.10.2020 2 z 5


Invaze Invaze Jan Kotouč

Invaze byla velmi divná. Stále jsem se nemohla začíst. Jeden z těch horších příběhů ze světa JFK. I Vega sklamal. Vlastně on ne, ale pan spisovatel Jan Kotouč to prostě pojal po svém a moc se to nepovedlo.

23.07.2020 2 z 5


Soudný den Soudný den Jan Urban

Vše se posunulo, vše se (možná) vyřešilo. Pan Urban zdárně dovedl do finále svou ságu Pragocalypsa. Vlastně všechny ty knihy jsem si užívala, ráda je četla a jistě se k nim opět vrátím. Příběh je rozdělen do několika částí akce, hledání a reakce. Finální souboj byl povedený, Vyvyan opět vyvedený a ostatní nejsou podvedení....čtenář může být spokojen.
Jsem zvědavá, zda pan Jan Urban napíše další příběhy, mám pocit, že s každou knihou trochu povyrostl.
Pětici knih o Pragocalypse mohu jen doporučit.

23.07.2020 5 z 5


Přežít Přežít Zbyněk Kučera Holub (p)

Tenhle borůvkový koláč paní Šubrtové mě docela chutnal. Sem tam nějaký ten brouk, trochu napětí a dobrodružství. Paráda.

09.05.2020 4 z 5


V prachu a krvi V prachu a krvi Míla Linc (p)

Trvalo to, než se celý příběh pořádně rozjel. Už jsem si říkala, že to bude na dva díly. Ale pak to vzalo rychlí spád a byl konec. Celkem slušné dobrodružství, na to, že vše skončilo a tento svět JFK se snaží spisovatelé ještě zachránit. Pan Procházka jim v tom 27 díle vytvořil celkem prekérní situaci. Ale pan spisovatel Míla Linc si s tím celkem dobře poradil.

19.04.2020 4 z 5