Remade

Remade https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/380328/bmid_remade-Z6C-380328.jpg 4 267 90

Remade série

1. díl >

Leon a jeho mladší sestra Grace se nedávno přestěhovali z New Yorku do Londýna. Zatímco se potýkají s novou školou, ve zprávách se začínají objevovat zvěsti o neidentifikovaném viru z Afriky. Během týdne virus zasáhne Londýn. Lidé se mění v kapalinu před očima obou sourozenců, kteří utíkají, aby si zachránili život. Měsíc poté, co se virus poprvé dotknul zemské atmosféry, mu podléhají všechny organismy. Ale virus zdaleka není jediným nepřítelem, a přežití je jen první krok.... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , Omega
Originální název:

Remade , 2016


více info...

Přidat komentář

Pivoňka12
07.04.2024 5 z 5

Poutavé, napínavé a zajímavé. Líbí se mi i forma vyprávění. Pomalé odhalování a zvláštní konec.

nycol
02.02.2024 5 z 5

Pro děti a mládež? To už dávno nejsem. Knihu jsem tak nějak " vdechla". Skvělé. Tak dlouho jí mám doma, vůbec nevím, proč jsem jí přeskakovala, doufám, že další díly budou stejné


barush_books
26.01.2024 5 z 5

(SPOILER) OBSAHUJE SPOILERY
Pro každého milovníka postapokalyptických námětů.
Ke kingovi bych nepřirovnávala, ale je to naprosto skvělé. Pro každého milovníka apokalyptických námětů skvělý. Knihu jsem sháněla tedy neskutečně dlouhou dobu (momentálně nedostupná a z druhý ruky přestřelené ceny - vím jak 700 za to.. ehm).
Neskutečně jsem si to užila. Čte se to jedním dechem, umí udržet napětí a skvěle popisovat. Každou postavu, co jsem si oblíbila, tedy "zabil", ale Leon a Freya se dožili druhého dílu.
Neskutečně velké plus dávám onu vinu. Je vidět, že na tom spolupracoval s někým, kdo se vyzná ve virech a biologii, protože je to tam chvíli tak dokonale popsané a vystižené, až si myslíte, že je to opravdu reálné (to jak to funguje - ne že ten virus existuje).
Rozšíření viru a samotná panika lidí, reakce a způsob jak komunikují je až neuvěřitelně vystižený - trochu mi to připomnělo covid, když lidi panikařili s jídlem. Za den zničený celý svět, zbylých pár desítek lidí, samotný rozklad těl a vyvíjející se virus, který dokáže vytvořit jednoduché tvory.
Samotný konec dost napínavý a uzavření děje ve stylu - zabiju Grace - famózní. Krutá "smrt" na dvanáctileté dítě, ale musíme nechat, že Dave byl taky pořádný hajzl. Samotná replika člověka perfektní a naznačení inteligentní viru, který komunikuje se zbytkem "nás" hezky podané.
Momentálně dočítám druhý díl a vím, že k této sérii se vrátím zpátky minimálně ještě párkrát.

Satyrka
16.01.2024 3 z 5

Tak tohle se mi asi stalo poprvé. Myslím to, že kniha je velmi čtivá,na škále od 1 do 5, kde 5 je nejvíc, je to 5. Prostě chcete číst dál. Jakože hodně. Ale zároveň když zhodnotím celý děj, když si ho celý shrnu, tak... Nechci použít slovo "nezajímavý" , to vůbec ne, jen takový... Já nevím.... Upřímně nedokážu pro to najít slovo. Je to zajímavé, je hodně zajímavý samotný vir, samotná nákaza, ale příběh je jinak takový... "jednoduchý". Nevím. Autor se s tím každopádně moc nemazlí, a já třeba konec, ne ten úplný, tam to bylo jasné, ale ten konec "před úplným koncem" nečekala.
Takže co se týče čtivosti, tak dávám 5/5, ale co se týče děje, příběhu, tam to vidím tak na 3/5.
Mám i další díly a neváhám pokračovat, to rozhodně ne. Vrhám se na další.
PS: Ten název knihy je perfektní. Za mě úplně sedí k tomu viru, líp to asi vystihnout nešlo.

KapitánSmrt
26.10.2023 2 z 5

Takové dost přímočaré a jednoduché vyprávění, které se nepouští do nějakých přesahů či etických dilemat. Faktem je, že děj poměrně rychle plyne a kniha dost rychle ubíhá. Jenže, já hlupák, se nechal nalákat příměry k Anihilaci od VanderMeera. To je ale jiná liga, která sází na nejednoznačnost, jinakost a hlavně na parádní atmosféru. Remade je jen klasické spotřební postapo, vezoucí se na vlně zájmu o tento sveřepý žánr. Jasně, přidává nějaké ty zajímavé nápady co se schopností a původu viru týče, ale není to nic světoborného.

m2056
11.09.2023 2 z 5

Čtivý to je ale takový průhledný co se bude dít dál.

rilajaan
20.07.2023 5 z 5

Velmi čtivá kniha.

mareksevc
28.04.2023 4 z 5

zaujímavý koncept , je to napisane trochu teenage štylom ale pokračovanie určite skusim

Ma1keL
01.02.2023 4 z 5

Sérii mám přečtenou a chci jen napsat: "Wau !!"
Neváhej a pusť se do čtení, protože tě čeká opravdu úžasné dobrodružství plné emocí, zvratů a překvapení .. Až nakonec ani nebudeš vědět co je to "život" a co "smrt" ;).

Marry123
10.01.2023 3 z 5

Miluju postapo, fakt že jo. A ReMade mi v knihovně už nějaký ten pátek leží. Každopádně, mám z něj trochu smíšené pocity. Četlo se to skvěle to ano, děj krásně utíkal, myšlenka taky dobrá, ale něco jako by mi tam chybělo, jen nevím co. Žádná z postav mi vyloženě k srdci nesedla. Možná, že kdybych to četla když jsem byla o pár let mladší tak bych si to užila víc, nevím (sakra fakt stárnu). A vlastně ani nevím jestli se pustit do dalšího dílu. Uvidíme, ale určitě stojí za přečtení, myšlenka inteligentního viru je skvělá.

petra8905
26.12.2022 5 z 5

Jsem opravdový fanda zombie apocalypsy, teda alespoň té v knize nebo ve filmu. Tohle mě ale dostalo, reálně vyprávěný příběh, vše se mi přehrávalo před očima, těšila jsem se na další kapitoly. Prostě pecka. Teším se na další díl a to, jak se bude dále dařit hlavním postavám. Nakonec bych ráda zmínila, že mě zaskočilo zařazení knihy mezi žánr: pro děti a mládež.
Nicméně potřebuji chvilkový oddych, než ten druhý díl otevřu...

ElessaRiverbow
03.09.2022

Páni, tohle bylo vážně něco. Ze začátku jsem knize moc nevěřila, ale nakonec jsem hodně překvapená. Příběh byl čtivý a zajímavý, rychle se četl a hlavně to bylo až moc uvěřitelně napsané. Leona jsem si oblíbila už na začátku. Grace jsem moc nemusela, i když na konci mi jí bylo líto. Freya byla taky moc fajn postava. Konec mě hodně překvapil a jsem hodně zvědavá na další díly.

Deia
13.08.2022 4 z 5

Tak tento príbeh začal naozaj skvelo. Kniha ma rýchlo vtiahla a strany mi ubiehali jedna za druhou. Veľmi sa mi páčilo sledovať postupný vývoj patogénu, Leonove myšlienky, postupné panikárenie... Najviac ma bavila tá časť, kedy sa vírus dostal aj do Londýna a kedy Leon s rodinou sa snažili prežiť, to som si hovorila, že táto kniha to snáď vytiahne aj na 5 hviezdičiek. Ale potom sa to nejak zlomilo. Dej na môj vkus až príliš zrýchlil, viac by sa mi páčilo, keby to celé pôsobenie patogénu bolo opisované pomalšie. Takisto samotný patogén ma sklamal, spočiatku som bola nadšená, popisy jeho príznakov ma bavili, ako aj jeho postup, ale keď sa z toho patogénu vykľulo to, čo sa vykľulo, tak to sa mi už až tak nepáčilo a už vôbec nie to celé smerovanie. Je to škoda, z tohto hľadiska som od knihy čakala niečo iné. Ale celá kniha sa mi čítala dobre, je napínavá, je akčná (až príliš), postavy umierajú jedna radosť, niektoré zvraty sú nečakané... Do druhej časti sa časom určite pustím, pretože som celkom zvedavá, ako to bude pokračovať :).

Shizunk
30.07.2022 3 z 5

Knížka sama je super. Na mě možná moc YA a na mladého čtenáře možná moc horror, ale málo co se může pochlubit takhle hutnou atmosférou. Krom ní už toho uvnitř moc nenajdete, ale na co se autor zaměřil, to dělá výtečně.
Bohužel se nepovedl překlad. Prakticky na každé stránce jsem zakopnul o doslovně přeložené věty, ze kterých slyším anglický originál, ale v češtině zní
nepatričně. Číst se to dá. Ale u takhle atmosférického příběhu je škoda všeho, co odláká pozornost jinam.
Nakonec i tak můžu doporučit.

Veve721
11.06.2022 5 z 5

Přestože je má knihovna pořád plná knih, ke kterým jsem se ještě nedostala, tentokrát jsem sáhla po jedné už přečtené. Rereading Remadu jsem si maximálně užila, i když už pro mě zápletka prvního dílu trilogie nebyla překvapením. Jde o naprosto dokonale dílo jak po stránce obsahové, tak po té literární. Autor neztrácí čas nudnými popisy, jeho styl je úderný, akční a čtivý. A přestože dokáže prostřednictvím několika vět odvyprávět celý příběh, nijak tím netrpí kvalita textu, právě naopak. Alex Scarrow je mistr svého řemesla a jeho talent je očividný již od první kapitoly.

Tahle knížka je prostě skvělá a já ji všemi deseti doporučuju. Byla bych však opatrnější, pokud máte slabší žaludek a nedělá se vám dobře při představě masa klouzajícího z kostí, protože podobnými naturalistickými popisy kniha nešetří. Alex Scarrow se nebojí přitvrdit a jeho postapokalyptická vize je jednoduše brutální. Na druhou stranu krvavé scény nijak nezastiňují příběh, jen ho vhodně dobarvují. Od prvních stránek se neustále něco děje, čtenář je doslova přilepený ke stránkám a nedokáže přestat číst. Kapitoly ústřední dvojice se střídají s pohledy jiných osob, čímž se dozvídáme i o situaci ve zbytku světa. Samotní hlavní hrdinové jsou sympatičtí a je velmi lehké si k nim vytvořit vztah. A závěr knížky? Naprostá pecka! Remade mi vážně vyrazil dech a bude mi ho vyrážet znovu a znovu při každém dalším čtení.

Terva
09.04.2022 5 z 5

Moderní civilizaci
dělí od úplné anarchie
jen tři porce jídla
a internetové připojení.


V Nigérii propuknul neidentifikovatelný virus.

Ačkoliv Alex Scarrow vytvořil velmi poutavý a brutální příběh o konci lidstva, musím poukázat na fakt, že z velké části se údajný „virus“ chová skoro úplně stejně jako mimozemská entita v příběhu Anihilace od Jeffa Wandermeera z roku 2014. Trilogie „Jižní zóna“ čtenářům moc nevoněla a tak zde máme jakousi obnovu a remake (Remade). Musím však uznat, že tohle je rychlejší, krvavější a napínavější. Doslova jsem stránky požíral.

Malá ochutnávka:
Vystudoval jsem mikrobiologii a všem tady říkám, že není možné, aby tohle byl přirozený patogen. Příroda takhle rychle prostě nepracuje. Úspěšný virus hostitele nezabije za několik minut, to je šílené, protože potřebuje, aby hostitel fungoval jednak jako jednotka přepravy a jednak jako továrna pro další výrobu. Jakýkoliv virus, který zabíjí tak rychle, by ani nedokázal začít. Vymřel by s pacientem nula.

Zdá se, že lidstvo má odzvoněno. Brutální vyhlazení je nadosah. Avšak jistá naděje tu je. Skupinky lidí po celém světě stačí zatím odolávat. Má to rychlost, spád, je to plné smrti a naděje. Avšak zakořenila ve mně jistá pochybnost ohledně dalších dvou knih na pokračování. Mám pocit, že tu pan spisovatel došel až tak daleko, že už nám v dalších příbězích nebude moc odhalit něco víc šokujícího nebo překvapujícího. Ale i tak se pustím do další knihy.
( Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡ )

Citát: Zprávy prosperují díky odstrašujícím zprávám.

dpxcz
05.04.2022 4 z 5

Je libo virus? A co takhle virus, který rozpouští lidi i zvířata a pak je sestaví znova? Skvělý úvodní díl trilogie.

michal3736
19.03.2022 4 z 5

Super... to, že je YA novela? No možná bych teda mohl přehodnotit i jiné knihy z tohoto žánru pro mladší. Za mě taky super sledovat počínání viru, což zatím nikde ještě takhle nebylo :)

Danago
16.03.2022 4 z 5

Nebyla jsem úplně nadšená, ale ani zklamaná. Knížka je hodně krvavá a místy velice drastická. Ale nápad je zajímavý a hlavně konec je tak otevřený , že prostě potřebujete hned další díl. Chci vědět kam to bude celé směřovat , takže jsem si další dva díly nakonec objednala.

Vixiene
12.03.2022 4 z 5

Remade je kniha, který uspokojil mou touhu po nějakém příběhu se smrtícím virem :-D a řekněme, že zde se jedná o opravdu originální virus, který doslova rozpouští lidi i zvířata. Leon se svou rodinou se snaží stejně jako mnoho dalších lidí přežít a dostat se do bezpečí, sotva se začnou šířit zvěsti o tom, že se virus raketovou rychlostí rozšířil z Afriky do Londýna. Jak už to tak ale bývá, tak úprk začne příliš pozdě a začíná holý boj o život. Zdá se, že virus usmrtí všechny, kdo s ním přijde do styku a možná se zde skrývá něco mnohem většího...

Knížka je určena pro trochu mladší čtenáře, což jde trochu cítit ze stylu vyprávění (ale vůbec mi to nevadilo), nicméně když si představím, že to čtu jako děcko, tak nevím nevím :D popisky rozpouštějících se lidí jsou tam někdy až příliš podrobné :-D . Občas mi sice přišel děj trochu natahovaný, ale nic drastického, co by mě odradilo od čtení dalšího dílu :-)