Soudný den přehled

Soudný den https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/440635/bmid_soudny-den-edF-440635.jpg 4 61 61

Pragocalypsa série

< 5. díl

Jste připraveni na konečné zúčtování? Měli byste být, protože vtělené zlo právě míří do Prahy. Otevření dimenzionální trhliny bylo pouhou předehrou, ten hlavní boj teprve přijde. Bude se při něm cestovat časem, budou se přepisovat dějiny a psát nové. Události posledních dní jsou však plné krve a nemyslícího, zfanatizovaného násilí, které se v touze po čerstvém mase nezastaví před ničím. Vyvyan se ocitá ve spárech někoho, kdo mu poodhalí jeho pravou podstatu, kterou však v sobě Vyvyan ne a ne najít. Jeho znovuobjevení bratři dělají svému pánu čest, přišli splnit misi s jasným cílem – a ten pro Řád nevypadá vůbec dobře. Existuje pro Prahu a celý svět ještě nějaká naděje a má vůbec cenu zachraňovat zkažené lidstvo? Otázka, zdali krvavá oběť má či nemá cenu, je v tuto chvíli bezpředmětná: nově příchozí kati ji nekladou, zabíjejí rovnou a bez šance na poslední přání. Série Pragocalypsa se nezadržitelně řítí do finále. Poslední, pátý díl s názvem Soudný den je nejnovějším příspěvkem nakladatelství Fantom Print do soudku určeného pro fajnšmekry žánru městské fantasy. Jan Urban, neúnavný krotitel zombií, spasitel i drtič naší Matičky stověžaté a především autor úspěšné série má pro vás rozuzlení, na které jste tolik napjatě čekali.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Soudný den. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (23)

Zathira
13.06.2023 4 z 5

(SPOILER) První polovinou jsem se musela prokousat a mohou za to pasáže s Luciferem, které mě nebavily a až agresivně se mi snažily vnuknout názor autora na dnešní svět. Ne, že bych se spoustou věcí nesouhlasila, ale v dobré knize to prostě číst nechcete.

Druhá polovina už zase patřila staré dobré Pragocalypse, která si mě získala hned s prvním dílem.

Z postav jsem si nejvíce oblíbila asi Vandu, Rafaela(morous to sice byl, ale spravedlivý), i ten Kamil mi prostě nějak přirostl k srdci, bez něj by to nebylo ono a samozřejmě Marika...asi proto, že máme podobný charakter a přistihla jsem se, že u některých pasáží reaguji stejně jako ona. A bez skrupulí, její umírání ve Vyvyanově náruči jsem obrečela, což se mi stává jen málokdy.

Celkově se tato série zařadila k mým srdcovkám a když budu procházet známá místa, která se tu objevila, vždy si na ni a řeholníky vzpomenu. Díky, pane Urbane. Tento svět opouštím fakt s lítostí.

Biomed
24.09.2022 5 z 5

Hektiké zakončení této ságy mě velmi potěšilo. Na velký počet postav jsem si nakonec zvykla, ale mělo to neblahý vliv na to, komu mám fandit a koho mít v oblibě. Zajímavý je i přebal knihy. Trosky v troskách - jak ukázkové.


Budulman
05.03.2022 3 z 5

Nemůžu si pomoct, po naprosto skvělých čtyřech dílech a u každého jsem nešetřil hvězdičkami, tenhle dostane max 3 a to jen proto, že se druhá půlka aspoň nějak dala a chtěl jsem to mít komplet.
Jinak by tenhle díl nafasoval bohužel dvě...
Trošku SPOILER, asi... možná...
První polovina úplně zbytečné výplně, která v celku spíš nedává žádný smysl a pointa s Phobosem mi bohužel asi uniká doteď. Vlastně ani s panem Luciferem... A celkově divočina se zombíkama byla podivně překombinovaná, jakoby už po čtvrtém díle někdo ztratil nit...
Vyvyanovo "hláškování" v tomhle díle posouvá hranici ad absurdum a je až neuvěřitelně otravné a zbytečné. Prostě divně nucené...
Asi bych to tentokrát nedočetl, kdybych nechtěl vědět, jak to celý dopadlo a kdybych přes tu půlku, která obsahovala ten zvláštní až skoro rasistickej balast, nějak neprokousal.
Klidně mohlo být namísto toho víc vysvětleno Phobosovo odbočení, nebo Eliška... Furt by to bylo zajímavější.
A to jsem si první čtyři díly upřímně opravdu užíval, i když už tam se některý myšlenky skoro překlopily někam, kde bych to u tohohle druhu literatury asi vůbec nečekal.
Mno, jsem zmatenej jak Vyvyan na úplným konci...

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (19. týden)

03.05.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Soudný den v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených79x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených12x
v Knihotéce82x
v Chystám se číst22x
v Chci si koupit12x
v dalších seznamech2x