Pája961 Pája961 komentáře u knih

☰ menu

Příběhy Sherlocka Holmese Příběhy Sherlocka Holmese Arthur Conan Doyle

Skvělé, jako vždycky!

15.12.2021 4 z 5


Údolí strachu Údolí strachu Arthur Conan Doyle

Miluju Sherlocka a tohle bylo vyloženě potěšení číst!

12.12.2021 4 z 5


Vzpomínky na Sherlocka Holmese Vzpomínky na Sherlocka Holmese Arthur Conan Doyle

Skvělá kniha!

12.12.2021 4 z 5


Petr a Lucie Petr a Lucie Romain Rolland

Mám ráda tyhle romantické příběhy, které nekončí happy-endem, takže už jenom to bylo bod navíc. Co se týče postav, tak jsem si naprosto zamilovala Lucii a její realistický pohled na život, zatímco Petr mě lehce štval s jeho infantilními a naivními "názory". Nemám ráda takovéhle submisivní "muže", yuuu.

12.08.2021 3 z 5


Temnota na okraji města Temnota na okraji města Adam Christopher

Čekala jsem od toho něco víc. Svět Stranger Things zbožňuju, ale Temný experiment mi přišel daleko lepší. Tohle mi i částečně připomínalo Očistu (což je podle mého názoru taky pěkná blbost) a příběh mě taky moc nenadchl...

03.08.2021 2 z 5


Hledání Aljašky Hledání Aljašky John Green

Hvězdy nám nepřály mě moc nenadchlo, ale stejně jsem si řekla, že si přečtu i tuhle knihu (v budoucnu mám v plánu ještě jednu). Abych pravdu řekla, líbila se mi mnohem víc než Hvězdy nám nepřály. Příběh mě daleko víc vtáhl, více jsem se ztotožnila s postavami, v jedné jsem se dokonce hrozně viděla. Tady mě ani nenapadá nic, co bych mohla vytknout, nějak mi tam všechno sedělo.

16.07.2021 3 z 5


Chlapec v pruhovaném pyžamu Chlapec v pruhovaném pyžamu John Boyne

Po shlédnutí filmu, který se mi hrozně líbil, jsem si musela přečíst i knihu. Kniha se mi líbila na stejné úrovni, jako film. Dokonalý, nádherný, kouzelný a dojemný příběh. Akorát bych knize vyčetla to, že konec byl tak nějak "uťatý". Ve filmu bylo rodičům hned jasné, co se asi Brunovi stalo, za to ve filmu tomu byla věnována stránka a půl s tím, že nikdo netušil, kde vlastně je, ale po nějaké době se jeho otci jakoby náhodou rozsvítilo s tím, že asi skončil tam, kde skončil.

01.07.2021 2 z 5


Řbitov zviřátek Řbitov zviřátek Stephen King

Opravdu se něco začalo dít až na konci, ale zase narozdíl od filmu se mi líbilo to, že tam bylo více popsané to "magické" místo a více rozepsané pocity postav. King se holt točí špatně.

21.06.2021 3 z 5


Já, Simon Já, Simon Becky Albertalli

NEUVĚŘITELNĚ ROZTOMILÁ KNÍŽKA!

11.06.2021 4 z 5


Dnešek není naposled Dnešek není naposled Elan Mastai

V ději pro mě bylo těžké se chvílemi nějak vyznat, zbytečně zdlouhavé, asi nejsem na tyhle scifi knihy ten pravý čtenář..

11.06.2021 2 z 5


Krakatit Krakatit Karel Čapek

Musím uznat, že nápad na příběh a děj je skvělý. Ale od Čapka jsem čekala asi větší mistrovské dílo. Nevím, ale zpracování se mi opravdu nelíbilo, trpěla jsem s každou stránkou.

11.06.2021 1 z 5


Na Větrné hůrce Na Větrné hůrce Emily Brontë

Na začátku jsem se nemohla vyznat v postavách, bylo jich hrozně moc. Ale časem jsem se do toho nějak začetla a skvělé čtení! Příběh byl fascinující a já se zamilovala!

11.06.2021 4 z 5


Kulička a jiné povídky Kulička a jiné povídky Guy de Maupassant

(SPOILER) Všechny povídky mají stejné téma, což mi nijak nevadí. Nejvíce se mi líbila samotná Kulička a úplně poslední povídka. Otevřený konec. Málem jsem se rozbrečela, když jsem ty dvě povídky dočetla, ale za mě byly asi nejlepší.

11.06.2021 4 z 5


Temný experiment Temný experiment Gwenda Bond

Miluju seriál a kniha není výjimka! U konce jsem uronila pár slz, děj mě bavil a já se nemohla odtrhnout!

11.06.2021 4 z 5


Věčně zpívají lesy Věčně zpívají lesy Trygve Gulbranssen

Chvíli mi trvalo, než jsem si zvykla na styl psaní. Skoro žádná přímá řeč, to je opravdu neobvyklé. Ale potom jsem se začetla, zvykla si a nakonec výsledek nemůžu nijak kritizovat.

11.06.2021 2 z 5


Cilčina cesta Cilčina cesta Heather Morris

Narozdíl od Tatéra mi tenhle díl přišel naprosto skvělý. Mám pocit, že autorka vyslyšela moje prosby a více tam popsala emoce a pocity postav. Více tam rozepsala hrůzy, které se děly, bylo tam více podrobností. Za mě super!

11.06.2021 3 z 5


Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

(SPOILER) Na to, jak moc si lidé tuhle knihu vychvalovali, tak za mě to bylo zklamání. S filmy/seriály/knihami na tohle téma jsem zvyklá na větší výboj emocí a větší drama. Samozřejmě, v takovém prostředí to muselo být pro všechny hrozné, ale přišlo mi, že to tam autorka pořádně nevypsala. Nepopsala veškeré a doslovné pocity postav.
Další, co mi na tomhle příběhu "vadilo" bylo to, že to skončilo dobře.. jistě, za happyend jsem ráda, tleskám, ale myslím, že jakákoliv kniha, film či seriál lidi víc osloví, když to happyend nemá.. Tohle sice bylo podle skutečných příběhů a událostí, ale co takhle příště napsat něco, co neskončilo dobře nebo tam aspoň více popsat emoce, pocity, něco, co toho čtenáře více osloví?

11.06.2021 2 z 5


Letopisy Narnie – komplet Letopisy Narnie – komplet C. S. Lewis (p)

Filmy naprosto zbožňuju, ale tohle knižní zpracování mi nesedlo, na mě až moc pohádkově jednoduché..

11.06.2021 2 z 5


Šedý král Šedý král Susan Cooper

Tenhle díl je asi ze všech tří nejlepší. I když je asi až moc "pohádkový" a "pro děti", tak mi přijde, že je v něm nejmenší chaos a dokáže čtenáře upoutat.

11.06.2021 3 z 5


Probuzení Tmy Probuzení Tmy Susan Cooper

Po shlédnutí filmu jsem se na knihu těšila, protože film byl fakt dokonalý (až na pár nesrovnalostí se jmény, které zřejmě scenáristé popletli :-)). Ale kniha? Naprostý chaos, nejde se v tom vyznat. Kniha je zvláštní, divná, nelíbila se mi.

11.06.2021 1 z 5