mliko8 mliko8 komentáře u knih

☰ menu

Nasterea Nasterea Petra Stehlíková

Za sebe musím říct, že Faja se mi možná líbila o kousíček víc, ale Nasterea taky rozhodně stojí za to. Pro mě je to hodně o těch postavách a přátelství a toho je tam rozhodně dost. Tahle série je podle mě všeobecné něco, u čeho musíte pořád dávat pozor,a tady to podle mě platilo dvojnásob - občas mi to přišlo trochu zmatené a musela jsem se kousek vrátit. M
Ale moc se mi to líbilo a moc se těším na další díly, ačkoli se trochu obávám, že vzhledem ke konci Nasterey to bude velmi rozdílné od těch doposud.

09.05.2021 4 z 5


Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Tahle knížka mě pohltila, naštvala, pohladila po duši, vynutila si pousmání, vlepila mi facku a nakonec mě roztrhala na kousky a bezohledně mě nechala plakat v mé vlastní posteli. Myslím, že víc k tomu už dodávat nemusím. Ten jazyk je něco tak nečekaně okouzlujícího, že mám chuť se na ní hned vrhnout znovu. Mockrát děkuji a určitě se nevidíme naposledy, Zlodějko knih.

09.05.2021 5 z 5


Faja Faja Petra Stehlíková

Jsem absolutně zamilovaná! Mnohem lepší než první díl, ačkoli už ten nasadil laťku dost vysoko. Pomalé odkrývání tajemného světa, zajímavé postavy, dostatečně akce, plné emocí, síly přátelství, poučení a lidských kvalit. Nemohla jsem se od knihy odtrhnout a nemůžu se dočkat na Nastereu!

27.02.2021 5 z 5


Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Tak tohle je naprosto boží! Supr promyšlený a originální příběh plný emocí, tajemství, přátelství i nenávisti. Naslouchač se četl krásné a svižně. A pokud se vám tento první díl série tolik nelíbil, stejně vám doporučuji, abyste vyzkoušeli i ten druhý, překvapivě je minimálně dvakrát tak lepší než jednička a jestliže jste se nezamilovali už do Naslouchače, Faja určitě změní váš názor.

27.02.2021 5 z 5


Pravda, nebo lež Pravda, nebo lež Colleen Hoover

Thrillery obvykle nečtu, ale díky bohu za doporučení, které mě na tuhle knížku navnadilo! Četlo se to úplně samo, byla jsem napjatá jak kšandy a běhal mi mráz po zádech. A ten konec? Dokonalý. Tisíckrát doporučuji a určitě si od autorky přečtu i další tituly.

14.02.2021 5 z 5


Na západní frontě klid Na západní frontě klid Erich Maria Remarque (p)

Skvěle popisuje útrapy vojny, fronty a 1. s. války celkově. Emotivní, dobře a obratně napsaná kniha o přátelství a nesmyslnosti války. Je to vážně poučné a jsem moc ráda, že se mi tahle knížka dostala pod ruku.

04.12.2020 4 z 5


Lakomec Lakomec Molière (p)

Musím říct, že jsem se toho vážně bála, knihu jsem musela číst jako povinnou četbu a jediná recenze, kterou jsem si vyslechla nebyla vůbec hezká :D. Já jsem byla ale nadšená a přečetla ji za jeden večer. Bylo to svižné, čtivě napsané, přiměřeně napínavé a ne úplně odhadnutelné. Prostě nádhera a určitě bych se ráda podívala i na divadelní zpracování!

03.12.2020


Královna ničeho Královna ničeho Holly Black

Absolutně zbožňuju celou trilogii a navzdory mým obávám byl za mě poslední asi nejlepší. Zhltla jsem ho za jedno odpoledne. Byly chvíle, kdy jsem měla chuť do něčeho praštit, plakat, ale i se smát a tančit štěstím. Miluju to a určitě se na ni co nejdříve vrhněte ❤️.

30.07.2020 5 z 5


Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Schválně jsem si před přečtení o knize nic moc nezjišťovala, jediné co jsem věděla byl fakt, že z nějakého důvodu není moc oblíbená. Na scénářovitý styl psaní si rychle zvyknete, já už jsem předtím četla Fantastická zvířata, takže to nebyl takový šok, ale jakmile do toho vplujete, už to jde jako po másle. Je to jiné, hodně jiné a k mému překvapení byl děj docela nečekaný. Na druhou stranu, je to díl natolik nabitý novými informacemi, že to možná až trochu kazí dojem z ostatních knih (když jsem bráchovi vyprávěla všechno to, co jsem se během čtení dověděla, zareagoval větou: "To je jako bys mi povídala o nejnovějším dílu Ulice." - a asi na tom něco bude :DD). Jinak mi ovšem děj dost příjemně utíkal. Bylo to hezké, zase se vrátit do světa Harryho Pottera, ačkoli je jasné, že originální knihy to nenahradí. S charaktery jako takovými jsem popravdě spokojená jen tak napůl. Občas mi přišlo, že takhle by se ta a ta postava nikdy nechovala (nechci spoilerovat, ti co četli, možná tuší :D), jinde mi však chování postav přišlo příhodné, jak se od posledního dílu Harryho posunuli o krok dál. Sám o sobě Albus mi moc zajímavý nepřišel, zato Scorpius je rozhodně největší plus knihy :))). Jeho vtípky a příběh byl skvělý a absolutně ho zbožňuju.

10.05.2020 3 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Přijde mi geniální, jak autorka ukáže to, co jakožto teenagerka nedokážu pochopit a pak, na konci přijde osvícení. Každou kapitolou z pohledu Miry jsem byla čím dál víc zaražená, že v Hanině psychickém stavu nedošlo k sebemenšímu zlepšení a štvalo mě to. Během zbytku knihy, kdy začnete chápat její příběh jsem už jen smutnila a musela číst dál a dál, ačkoli jsem již znala konec. Neplakala jsem u ní, momenty v knize popsané nezaútočily na mé srdce tak, že bych se z toho sesypala, ale často mě zamrazilo a douho po přečtení jsem na Hanu vzpomínala.

27.10.2018 4 z 5


Hostitel Hostitel Stephenie Meyer

Nádherná knížka od talentované spisovatelky!
Hostitel se po přečtení stal mou nejoblíbenější knihou. I když byla hlavní hrdinka už nějakou dobu rozhodnutá pro zakončení tohoto příběhu, konec byl opravdu neočekávatelný a přesto krásný. I když je kniha dlouhá, při čtení Vám to vůbec nepřijde a naopak by jste chtěli, aby byl příběh ještě delší, abyste ho mohli číst do nekonečna... Četla jsem ho několikrát a stále bavilo. Román, který dokáže probudit city a neskutečně vtáhnout do děje! Kniha se mi opravdu velmi líbila a všem, kdo jsou pro příběhy o lásce, přátelství a kdo má rád takové vážné fantasy stoprocentně doporučuji!!!

13.10.2016 5 z 5