mischamys98 mischamys98 komentáře u knih

☰ menu

Útěk na venkov Útěk na venkov Julie Caplin

Milý, velmi oddechový příběh. Vesnička i místní obyvatelé byli vykresleni tak, že bych tam sama ráda žila. Musím ocenit také to, že dost prostoru v příběhu dostali psi, což bylo milé zpestření.

06.02.2024 4 z 5


Když zmizela Když zmizela Alex Dahl

Velmi napínavý příběh z navenek oslnivého prostředí světa módy a bohatých lidí. Zpočátku to vypadá, že hlavní hrdinky spolu nemají absolutně nic společného a musím říct, že jsem se u některých pasáží nudila. Jsem ale ráda, že jsem knihu neodložila. Příběh byl s každou kapitolou lepší a napínavější.

04.02.2024 4 z 5


Historky z Tinderu Historky z Tinderu Lucie Macháčková

Vtipná, oddechová knížka u které jsem se několikrát smála nahlas. Jelikož jsem fanouškem "příšerných historek z randění" a sama jich pár mám, tak jsem se při čtení dobře bavila.

02.02.2024 4 z 5


Sedm manželů Evelyn Hugo Sedm manželů Evelyn Hugo Taylor Jenkins Reid

Velmi zajímavý příběh, ačkoliv imaginární. Měla jsem trochu strach, že mě kniha bude nudit. Naopak, potřebovala jsem číst stále dál a dál. Evelyn jsem si velmi oblíbila a líbilo se mi, jak je v knize popsán její vývoj.

31.01.2024 4 z 5


Čtenářský kroužek na konci světa Čtenářský kroužek na konci světa Frida Skybäck

Velmi milé, oddechové čtení. Moc se mi líbilo prostředí švédské vesničky a Monina hotýlku. Během čtení jsem si oblíbila všechny ženy ze čtenářského kroužku a líbilo se mi, jaké pouto mezi sebou mají. Jejich občasné vzájemné popichování mě bavilo. Knihu jsem si užila, jen jsem doufala v trochu jiný konec. :)

28.01.2024 4 z 5


Světla zimní noci Světla zimní noci Pam Jenoff

Knihy z období 2. světové války obvykle nečtu. Nalákalo mě ale netradiční prostředí cirkusu. Moc se mi líbil vývoj vztahu mezi hlavními hrdinkami. Jejich odvaha, odhodlání a vzájemné pouto mě dojímaly.

27.01.2024 5 z 5


Otočení klíčem Otočení klíčem Ruth Ware (p)

Od autorky jsem už dvě knihy přečetla a obě se mi moc líbily. Z této jsem docela zklamaná. Neustále se opakující myšlenky a situace, místy velká nuda. Víc než "hororové" prvky mě děsilo chování těch rozmazlených.. jakožto pedagog se zdržím jakéhokoliv výrazu, dosaďte si libovolně. :D Četla jsem jen proto, že mě zajímalo rozuzlení, které pro mé bylo též zklamáním.

25.01.2024 2 z 5


Jeden temný trůn Jeden temný trůn Kendare Blake

Tenhle díl se mi líbil o dost víc, než ten první. Hltala jsem každou stránku a občas napětím skoro nedýchala. Některé z postav jsem si velmi oblíbila, což se mi u knih často nestává. A ten konec? Jsem z něj docela v šoku. Určitě si přečtu i další díly.

24.01.2024 5 z 5


Za tebou Za tebou Sibel Hodge

Ačkoliv bylo už od začátku jasné, kam celý příběh směřuje, tak to bylo velmi napínavé a mrazivé čtení.

21.01.2024 4 z 5


Ostrov čarodějnic Ostrov čarodějnic Carolyn Jess-Cooke

První polovina knihy se mi líbila moc. Z ponuré historie ostrova člověka až mrazilo a nemohla jsem se od příběhu odtrhnout. Druhá polovina za mě byla slabší a konec mi přišel poněkud uspěchaný.

20.01.2024 3 z 5


Strážkyně Metsan Valo Strážkyně Metsan Valo Wendy Webb

Čtivý příběh odehrávající se v krásném prostředí, okořeněný finskými legendami. Líbilo se mi propojení s předchozími knihami, obzvlášť s Dcerami jezera, což je jedna z mých nejoblíbenějších knih. Souhlasím s názorem, že kniha mohla být o pár stran kratší. I tak jsem si ji ale užila a ve dvou pasážích jsem měla i slzy v očích, což se mi u knih obvykle nestává. :)

18.01.2024 4 z 5


Probuzení Probuzení Amanda Stevens

Neustále se opakující myšlenky hlavní hrdinky a velmi pozvolný děj mě donutily v polovině knihu zavřít a odložit. Zatímco první tři knihy se mi líbily moc, od čtvrtého dílu to začalo jít z kopce. Do čtení jsem se nutila a myšlenkama jsem neustále odbíhala někam jinam. U tohoto dílu už jsem se nudila natolik, že mě vlastně úplně přestalo zajímat, jak to celé dopadne. Ze zdánlivě skvělé knižní série se, alespoň pro mě, vyklubalo zklamání.

17.01.2024


Hříšník Hříšník Amanda Stevens

Zatímco předchozí díl byl za mě propadák, tady jsem si trochu spravila chuť. Příběh byl místy dost temný a napínavý. Jen mi vadily často se opakující myšlenky.
Kupodivu mě potěšilo, že se v knize moc nevyskytuje Devlin... u předchozí knihy jsem nějak přestala být jeho fanynkou. :D
A "odhalení záporáka" mě trochu zklamalo, doufala jsem v někoho jiného.

16.01.2024 3 z 5


Návštěvnice Návštěvnice Amanda Stevens

Když si čtu komentáře ostatních, tak si říkám, jestli jsem opravdu četla tu stejnou knihu. Hřbitovní královnu mám moc ráda, ale tenhle díl byl velké zklamání. Prvních 200 stran se vlastně nic moc nedělo a nedokázala jsem se vůbec začíst. Když už se teda něco dít začalo, tak byl najednou konec. Zápletka byla za mě tentokrát dost předvídatelná a konec až moc uspěchaný. Za mě zatím nejslabší díl.

16.01.2024 2 z 5


Tři temné koruny Tři temné koruny Kendare Blake

Obvykle čtu jiné žánry, ale rozhodla jsem se tak trochu vystoupit ze své komfortní zóny. Chvíli mi dělalo problém se zorientovat v jednotlivých postavách a jejich vzájemných vztazích. Jakmile se tak stalo, začala jsem si čtení užívat a děj příjemně ubíhal. Nejvíc mě bavila linka týkající se Arsinoe a prostředí Vlčího pramene.

14.01.2024 4 z 5


Všude kolem černý les Všude kolem černý les Ruth Ware (p)

Toto je již druhá kniha, kterou jsem od autorky četla a opět jsem velmi spokojená. Napínavý příběh, který jsem přečetla během jediného dne.

11.01.2024 4 z 5


Rok v ráji Rok v ráji Sarah Goodwin

Zajímavý námět, ale pracování už se mi zase tolik nelíbilo. Místy mi příběh přišel příliš zdlouhavý a měla jsem chuť několik stran přeskočit (a možná by mi ani nic zásadního neuniklo). Posledních sto stran jsem se ke čtení musela nutit a knihu jsem neodložila jen proto, že mě zajímalo jak to dopadne s hlavní hrdinkou. Ale ani závěr mě příliš neohromil.

10.01.2024 2 z 5


Temné a kruté lži Temné a kruté lži Ginny Myers Sain

Asi tak první třetina knihy mě moc nebavila - pořád se tam opakovalo to samé a hlavní hrdinka mi tím trochu lezla na nervy. Jak už tu bylo napsáno - stále jen opakovala, že musí zjistit pravdu, ale nic pro to vlastně nedělala. Přesto knize dávám čtyři hvězdy, jelikož rozuzlení a závěr knihy u mě vyvolaly přesně ten "wow efekt", který u podobných příběhů očekávám.

08.01.2024 4 z 5


Smrt paní Westawayové Smrt paní Westawayové Ruth Ware (p)

Prvních pár desítek stránek jsem si říkala, že mě tato kniha asi úplně nenadchne. Potom příběh začal nabírat na obrátkách a já jsem se od něj nemohla odtrhnout. Stále jsem se snažila uhodnout, co se vlastně stalo a jak to celé dopadne - byla jsem úplně vedle a závěr mě rozhodně překvapil.

07.01.2024 4 z 5


Zlomené duše Zlomené duše Simone St. James

Velmi napínavý příběh od kterého jsem se nemohla odtrhnout. Propojení minulosti s přítomností mám v knihách moc ráda, ačkoliv zde mě linka z minulosti bavila o něco méně.

06.01.2024 4 z 5