Otočení klíčem

Otočení klíčem https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/511640/bmid_otoceni-klicem-3dZ-511640.jpg 4 173 52

Když Rowan Caineová během brouzdání po internetu narazí na inzerát, v němž bohatí manželé Elincourtovi nabízejí štědře placené místo chůvy pro jejich čtyři děti, nedokáže odolat. Možná měla tušit, že je ta nabídka až příliš lákavá, jenže jakmile dorazí na luxusní sídlo Heatherbrae, je okamžitě ztracená. V okouzlení „chytrým“ domem plným nejmodernějších technologií, krásou skotské Vysočiny i perfektní rodinou si ani nevšimne, že se stala součástí děsivé noční můry, která skončí až smrtí osmileté Maddie a Rowaniným zatčením. Rowan ví, že udělala spoustu chyb. Lhala, když žádala o místo, a ani její chování vůči dětem nebylo vždy ideální. Rozhodně není nevinná. Ale vraždu nespáchala. Nebo se o tom alespoň během výčtu děsivých událostí snaží přesvědčit policii i svého obhájce. Jestliže však svou malou svěřenkyni nezabila ona, kdo to tedy byl?... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Mystery Press
Originální název:

The Turn of the Key , 2020


více info...

Přidat komentář

Čmeláček
14.04.2024 5 z 5

Tak tohle byla zase jednou výborná kniha, kterou jsem si přečetl fakt se zájmem. A klidně bych se do takového tajuplného domu vydal taky, akorát bych nedal tu práci s hlídáním hned čtyř dětí :))). Kniha je ale skvělá, hodně dobře se mi četla, takže dávám všech pět stars a doporučení! :)

alnahu
14.03.2024 5 z 5

Psychologické drama,které se odehrává v záhadném domě, daleko od civilizace ve skotské divočině. Tam nastoupí ,jako chůva mladá Rowan,ovšem netuší, co vše ji za překvapení v tomto tajemném domě čeká a nejen to.V domě je vše naprogramováno, ale dochází zde čím dál víc k různým záhadám,které ji přivádí k šílenství. Kniha byla napínavá s tajemnou atmosférou-to se mi líbí a tak jsem si tuto knihu skvěle užila.


Kekik
04.03.2024 5 z 5

Knihy Ruth Ware mám moc ráda a Otočení klíčem k nim také bude patřit.
Je pravda, že občas jsem si povzdechla, když jsem četla pasáže, které mě nebavily, ale naštěstí jich tam nebylo tolik.
Velmi zajímavé téma a uvěřitelný a smysluplný konec.

Čtenářká výzva 2024: Téma 12. Kniha, ve které spolu postavy komunikují přes internet.

L.Helena
25.02.2024 5 z 5

Kniha mě bavila celou dobu. Je to spíš čtení pro ženy, vzhledem k tomu, že se příběh točí většinou kolem interakce chůva – děti, ale i tak je napínavá, s prvky psychothrilleru i hororu. Několik překvapivých odhalení a zvratů v závěru, i když sama bych ten konec uvítala trochu konkrétnější. Dávám 4,5*

Leniiis
23.02.2024 5 z 5

Za mě teda super příběh. Napínavý, čtivý. Prostě paráda.

mi-nul-o
22.02.2024 3 z 5

Ten konec byl naprosto o ničem.

Danago
11.02.2024 5 z 5

Napínavý tajemný příběh . Velice zajímavý konec. Knihu jsem přečetla na jeden zátah.

Kopretinka784
02.02.2024 4 z 5

První kniha této autorky a hned zaujala. Nedoporučuji číst osamoceně, na samotě nebo i v za tmy v prázdném bytě.
Moderní technologie současnosti jsou dobrá věc, ale chce to čas, naučit se s nimi pracovat. (Já osobně se rosím při představě být postavena před ovládací panel bez nápovědy.)
Pro mě napínavé čtení i s překvapivými momenty. 1 hvězdičku ubírám za závěr. Vysvětlení bylo, ale nějak jsem nepostřehla, jak to dopadlo s hlavní hrdinkou. Přesto určitě sáhnu po další knize autorky.

Teri27
28.01.2024 5 z 5

Tak to mě bavilo hodně. Napínavé od začátku do konce. Úplně jsem se bála, když jsem byla sama doma s dětmi v noci : D

mischamys98
25.01.2024 2 z 5

Od autorky jsem už dvě knihy přečetla a obě se mi moc líbily. Z této jsem docela zklamaná. Neustále se opakující myšlenky a situace, místy velká nuda. Víc než "hororové" prvky mě děsilo chování těch rozmazlených.. jakožto pedagog se zdržím jakéhokoliv výrazu, dosaďte si libovolně. :D Četla jsem jen proto, že mě zajímalo rozuzlení, které pro mé bylo též zklamáním.

Jiparis
20.01.2024 5 z 5

Tak tohle byla pěkná duchařina. Sice je od počátku jasné, jak vše dopadne, držela jsem palce, aby nevychované spratky Rowan /Rachel zvládla. Co jsem neodhadla byl motiv .Děsivá představa domu, kde vše je ovládáno technologiemi.

Rubyn
19.01.2024 1 z 5

Tak to byla neskutečná kravina. Napětí nula, na každé straně ,, skříp,skříp,skříp....,, za chvíli mi to neskutečně lezlo na nervy.Jsem rád, že to mám za sebou.

berila
04.01.2024 3 z 5

Půjdu zcela proti proudu. Kniha mě nebavila, v podstatě pořád dokola to samé. Na můj vkus příliš mnoho popisů všeho možného. A konec? Pachatel je nakonec známý, ale ostatní zůstane pro mě nedotažené. Nechci prozrazovat děj, takže nebudu popisovat, o co se mi jedná. Já jsem tedy příliš spokojená nebyla.

maximus13
04.01.2024 5 z 5

Konečně detektivka s logickým závěrem. VELIKÝ bonus knihy je i její HOROROVÁ stránka. Číst to v noci na chatě zážitek pěkně umocnilo. Výborné bylo, že se vše vyřešilo racionálně a ne nějakými duchařskými výmysly. KNIHU 100% DOPORUČUJI. Slibuji, že se u knihy budete se výborně bavit. Je to jedna z mála knih, kde si opravdu budete říkat: "ještě jednu stránku, ještě jeden odstavec".

kirkpatrick
03.01.2024 3 z 5

(SPOILER) Tenhle dopis věnovaný právníku Wrexhamovi, jako žádost o pomoc, se mi jevil takový nudný a jednotvárný, na zajímavosti pro mě získal až ke konci knihy, kdy chůva odhalila svou pravou identitu. Dále bych spíše očekával, že tato kniha bude ve štítcích označena jako thriller pro ženy. Okolnosti se stále otáčejí okolo péče o děti a mi to, jako pro chlapa, přišlo trochu nezáživné.

gordon13
26.11.2023 5 z 5

Bezkonkurenčně nejlepší autorčina kniha! Konečně se jí povedlo napsat
výborný a napínavý thriller se skvělou zápletkou a zajímavým koncem.
Pěkné!!

knihomolka27
05.11.2023 4 z 5

(SPOILER) Další kniha Ruth Ware je celkem klasika v žánru, která svým zaměřením připomíná Henryho Utažení šroubu nebo knihu V tomto domě straší, případně to občas měla hype i Alias Grace. Všechny tyto knihy mám ráda a tématika prokletých domů a jejich tajemství mě snad nikdy nepřestane bavit, a tahle kniha je toho jasným důkazem.

Příběh mladé chůvy je neskutečně čtivý a svižný, dokážu si představit, že bych ho dokázala přečíst na ex a ani bych se nenadála. Je to čtenářsky opravdu velmi vděčná kniha...plouživá, komorní, ale pořád baví, i přesto, že ,,se tam toho vlastně moc neděje" Užívala jsem si každou stránku. Asi jsem doufala v trochu ukončenější a možná trochu jiný konec, ale když to vezmu kolem a kolem tak to bylo vlastně dost překvapivé, a vlastně celkem logické. Takže i ten konec se povedl, akorát bych si přála vědět víc na čem jsem co se týkalo budoucnosti hlavní hrdinky, která se mi vlastně dost zamlouvala.

Pokud jste fandy této tématiky, tak je kniha určitě pro vás.

xena2711
03.11.2023 4 z 5

Pěkný psychologický thriller, který je občas i strašidelný. Konec určitě zajímavý a nečekaný.

beruska
01.11.2023 5 z 5

Napínavé od začátku až do konce.... Paní spisovatelka zkrátka umí :) ...
Za mě 5* ...... :)

85098211
25.10.2023 5 z 5

Už jste se někdy zamysleli nad tím, co by se stalo, kdybyste se najednou ocitli v nějakém cizím domě, cítili se v ohrožení a nemohli (jen tak prostě) otočit klíčem od dveří? Protože ne vždy slouží vyspělá technika a umělá inteligence jen k dobru, to ani zdaleka. A o tom se musela přesvědčit na vlastní kůži i hlavní hrdinka této knihy Rowan, která se přihlásí na podezřele dobře placené místo chůvy čtyř dětí v luxusním sídle Heatherbrae. No a samozřejmě hodně brzy také zjistí, že není všechno zlato, co se třpytí. Kromě toho je (mimo jiné) nucená klást si otázku, proč před ní v krátké době odešly z tohoto zdánlivě skvělého místa hned čtyři ženy? A nejen to. Celý dům je opředený jakýmsi tajemstvím, Rowan pronásledují zvláštní zvuky, a také přístup do zahrady je tabu. A na konci je jedno ze čtyř děvčat, které měla na starosti, mrtvé...
Kniha ovšem začíná tím, jak obžalovaná Rowan píše svému advokátovi dopis, ve kterém všechny tyto události retrospektivně vypráví. Postupně tak dochází nejen k rozuzlení, ale také vysvětlení jejích vlastních pohnutek - tedy důvodu, proč se vůbec na volné místo přihlásila. Závěr je potom opravdu překvapivý a nečekaný. Za to všechno si tato autorčina vynikající kniha zaslouží plný počet a já se budu zase časem těšit na další setkání ;-).