Miriam-věštkyně Miriam-věštkyně komentáře u knih

☰ menu

Žena v okně Žena v okně A.J. Finn (p)

Musím se přiznat, že do poloviny knihy mne děj vůbec nevtáhl a místy jsem vůbec nechápala myšlenkové pochody Anny. Po polovině se to vše tak nějak přehouplo a já jsem pomalu začala Anně rozumět a pochopila, že to jak jedná je pod vlivem doznívajícího šoku ze ztráty těch nejbližších. Mrzelo mne, že kniha dostala spád cca posledních 30 stránek a "konečně se něco dělo". Řekla bych, že námět je fajn, ale chtěl by více akce, proto se nejspíše už k tomuto titulu vracet nebudu, zda k autorovi ještě nevím .... mé pocity z knihy jsou hodně smíšené až rozpačité.

19.02.2018 3 z 5


Počátek Počátek Dan Brown

Tak dlouho jsem se na ni těšila a za tak kratičkou dobu ji přečetla ... Někdo říká, že je to jedna z nejslabších knih Browna a někdo zase nejsilnější a já? Já jsem opět spokojená a snad i proto, že styl Browna mne prostě a jednoduše sedí. Líbilo se mi poznat tentokráte trochu Španělsko a v skrytu duše doufám, že se příští dobrodružství Langdona bude odehrávat u nás v Praze :-)
Rozhodně jsem se nenudila, i když toho záporáka jsem tentokráte poznala dříve než jsem zvyklá a ani mne to nevadilo :-) Jen mne malinko vrtá jedna věc hlavou - kolem Langdona se točí tolik hezkých žen a on je stále sám ....

11.02.2018 5 z 5


Spřízněné duše Spřízněné duše John Marrs

Zajímavý námět, který Vás nutil číst dál a dál jen pro, abyste nakonci zjistili, že výsledek může být jiný než se na první pohled může zdát ... :-)

29.01.2018 4 z 5


Sběratel motýlů Sběratel motýlů Dot Hutchison

Sběratel motýlů - titul, který mne zaujal nejen svým názvem, obálkou, ale i námětem.
Snad mne i zaujal tím, že já sama mám také vytetovaného motýla na svém těle a motýl jako takový pro mne symbolem nesmírné krásy a nesmrtelnosti, což v případě Zahradníka se v prvním případě shoduji avšak v té druhé už nikoli. Příběh se četl jedním dechem i přesto, že jsem čekala trochu většího napětí, byla jsem mile překvapena.
Pravdou však je, že konec mne trochu zklamal, ne proto, že by byl závěr a čekalo mne "loučení" s Mayou, která mne svým způsobem přilnula k srdci, ale proto, že ten konec byl na můj vkus takový nedotažený, vyvstalo mne na mysl tisíce otázek, na které však odpovědi neznám ....
Celkový dojem je však příjemný i když to byla pro mne spíše pohádka než-li thriller :-)

20.01.2018 4 z 5


Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Inu ... co na to říct .... námět zajímavý a snad i ukázka toho, kam až je člověk ochoten zajít jen proto, aby ukojil své touhy i na úkor druhého.
Faktem je, že mnohdy je horší psychické týrání než fyzické avšak tady mne to místy už přišlo přehnané a nereálné.
Můj dojem z knihy je rozporuplný avšak s jistotou mohu říct, že více už ne ...

14.01.2018 3 z 5


Magonie Magonie Maria Dahvana Headley

Krásná myšlenka a zajímavý příběh, který se četl jedním dechem a já lačnila pod další a další stránce, až přišel samotný konec a mne to bylo najednou líto, že mé otázky, na které jsem chtěla znát odpověď zůstaly viset ve vzduchu ... o to víc se však těším na další díl :-)

12.01.2018 4 z 5


Poslední hodina Poslední hodina Jeffery Deaver

Tak moc jsem se těšila na další, v pořadí 13. případ Lincolna a Amelie a ačkoliv je pro mne číslo 13 tím šťastným, tak tady se to úplně nepotvrzuje.
Přesto však námět a myšlenka týkající se uprchlické krize byla zajímavá :-).
Čekala jsem trochu víc, ale nemohu říct že bych byla úplně zklamaná - změna prostředí, psychicky nemocný muž a politika mne svým způsobem vtáhli do děje avšak nejsem po dočtení Poslední hodiny tím, kdo by řekl : paráda .... :-)
Četla jsem už zdařilejší knihy od Jefferyho. :-)

12.01.2018 4 z 5


Hadrový panák Hadrový panák Daniel Cole

Námět na Hadrového panáka byl dobře promyšlený avšak mne chybělo pomyslné dotažení do konce.
Pravdou je, že jsem dlouho zvažovala, jestli ji přečíst nebo ne, neboť nepatřím mezi ty, kde když se řekne, že je to světový bestseller, že knihu nutně musím přečíst.
Nemůžu ani říci, že by mne kniha úplně vtáhla do děje, protože jsem tam postrádala určitý náboj na který jsem zvyklá v knihách podobného žánru a nebudu se tajit, že konec mne hodně zklamal.
Ze začátku jsem bojovala a nutila se k dalšímu čtení a když už jsem trochu ponořila, tak byl konec, který já osobně moc ráda nemám, takový nijaký ...
Abych však jen nekritizovala, tak se musí nechat již výše uvedený námět, také touha po odplatě.

10.12.2017 3 z 5


Nejmenuji se Miriam Nejmenuji se Miriam Majgull Axelsson

Inu ... co k tomuto tématu dodat?
Ať řeknu cokoliv, tak to pozbyde význam neboť hlavní poselství oné knihy je plné tajemství spojeného se smutkem a bolestí. A nejen to, je tu totiž krásně ukázán strach z prozrazení své pravé identity i přesto, že se jedná pouze o román a nikoliv o autobiografické dílo. Být v podstatě téměř celý život někým, kým nejsem a bát se, že tohle "malé tajemství " bude odhaleno, musí být frustrující.
Hluboce smekám nejen před Malikou nebo Miriam (jméno asi není zde tolik podstatné) ale celkově přede všemi, jenž si tomto peklem museli prožít a v neposlední řadě i před autorkou, která se tohoto vážného tématu zhostila nad očekávání, alespoň tedy v mém případě.
I přesto, že se jednalo o román, který nebyl úplně podložený na faktech i když je to velice sporné, musím uznat, že jsem Malice držela pěsti od začátku až do konce a její život jsem sledovala z povzdálí se zatajenym dechem, obavou z vyzrazení a se slzou na krajíčku.

08.12.2017 5 z 5


Krev prvorozených Krev prvorozených Juraj Červenák

Moje druhé setkání s oblíbeným trojlístkem a tentokráte v Praze. Co víc si přát? :-) Kniha byla čtivá, zápletka perfektní a mile mne překvapilo soukromí - chcete-li kostlivec kaprála Jaroše. Z těch tří mi přirostl tak nějak nejvíc k srdci a už teď se těším na pokračování, tedy třetí případ a to na Ohnvé znamení.

03.05.2017 5 z 5


Mrtvý na Pekelném vrchu Mrtvý na Pekelném vrchu Juraj Červenák

Knihu jsem přečetla jedním dechem a na další pokračování této zajímavé trojky se už moc těším :-)

03.05.2017 5 z 5


Pes Jejího Veličenstva a jeho mise Pes Jejího Veličenstva a jeho mise David Michie

Kniha byla milým pihlazením a zamyšlením se nad dnešní dobou. Není nic co bych vytkla ... snad jen ... čas s knihou hrozně rychle utekl a věřím, že se dostane dalšího pokračování :-)

10.04.2017 5 z 5


Dallas 63 Dallas 63 Stephen King

Inu ... co k tomu říci, než jen snad, že tleskám a hluboce smekám.
Bavily mne odkazy na "TO" stejně tak cestování v čase pomocí díry, kdy zničeho nic jste se ocitli úplně v jiné době o několik desítek let zpět. Bavilo mne i to, jak úžasně a bravurně byla ona doba krásně podchycena a vše jsem Kingovi věřila i včetně lásky Saddie a Georga i když moc na tohle v knihách nejsem.
Kniha jako taková splnila vše co jsem očekávala - vtáhla mne okamžitě do děje i když jsem bojovala místy, byla čtivá a já lačnila po tom, co bude dál ... mile ráda dám však plný počet.
Děkuji Pane Kingu !

31.03.2017 5 z 5


První konec První konec Lauren James

Kniha jako taková má hodně zajímavý námět a v poslední době i hodně oblíbené téma jako je cestování v čase. Mrzelo mne, že rozuzlení příběhu jsem nikde nenašla a konec byl najednou tak zvláštně utnut, že jsem si chvílemi říkala, že to není možné .... Pravdou je, že mne zaujala jak její obálka tak i námět, přesto však to pro mne nebylo úplně to pravé ořechové :-)

31.03.2017 3 z 5


Memento Memento Radek John

Knihu bych trochu přirovnala ke knize My děti ze stanice ZOO, ale neoslovila mne tolik ...

11.02.2017


Králíček Sameťáček Králíček Sameťáček Margery Williams

Králíček Sameťáček je krásným příkladem toho, že je potřeba mít sny, věřit v ně a v neposlední chvíli za nimi jít. Ráda se k této knize vracím i přesto, že ji vždyrychle přelouskám. Pro mne má kouzlo, které je skryto v pochopení mnoha věcí a nejen to :-).

11.02.2017 5 z 5


Co mě naučil tučňák Co mě naučil tučňák Tom Michell

Milá kniha s ještě milejším tématem. Malinko mi chyběl spád, nicméně jako odechová četba, super :-)

11.02.2017 5 z 5


Láska, vztahy a přátelství Láska, vztahy a přátelství Don Miguel Ruiz (p)

Tuto knihu jsem si oblíbila a má čestné místo v mé knihovně, hned vedle Miluj svůj život ... i díky ní mám opět malinko jiný, lepší pohled na svět a jen tak něco mne nerozhodí. Hlavně mne však kniha opět trochu více naučila se mít ráda a to si myslím, že je jedním z hlavních "úkolů" této knihy.

11.02.2017 5 z 5


Ďábel nosí Pradu Ďábel nosí Pradu Lauren Weisberger

Kniha byla celkem čtivá až na některé pasáže, které mne místy svým rozvláčným popisem nudily ... . Byla jsem trošku zklamaná - to nepopírám, protože film byl fakt perfektní i když je pravdou, že popis nejen Nigela, ale Andy byl vskutku příjemný.
Zajímavý byl pro mne i pohled do zákulisí Vogue - Runway, který byl více propracovanější než filmu .. :-) Lauren popisuje, co sama zažila. Její konec mi připadá uvěřitelnější, než ten ve filmu, kde děsivá šéfová prozře a pochopí, co v ní má či spíše měla.
Ať tak či tak, musím uznat, že nakonec jsem knihu přelouskala do konce a chystám se na "Pomsta nosí Pradu" ... :-)

07.02.2017 3 z 5


Mrtvý klíč Mrtvý klíč D. M. Pulley

Knihu jsem už přelouskala do zdárného konce ... Kniha měla zajímavý námět a stejně tak byla zajímavá i dvojí časová rovina, která udělala knihu zajímavější. Místy byl děj trochu vleklý a jindy ubíhal jako voda ... pár pásaží jsem měla chuť nejraději přeskočit, ale neudělala jsem to. Mé hodnocení knihy je rozporuplné, přesto však převažuje více pozitiva :-)

19.01.2017 4 z 5