Michelle83 Michelle83 komentáře u knih

☰ menu

Na viděnou příští léto Na viděnou příští léto Elin Hilderbrand

Mám z knihy rozporuplné pocity. Na jednu stranu se mi líbila, ale na druhou mi jako celek nedávala logický smysl. Četla jsem ji kvůli čtenářské výzvě "téma zakázané lásky", ale o zakázanou lásku se v tomto případě opravdu nejedná.

14.03.2023 4 z 5


Marťan Marťan Andy Weir

Z technického hlediska téměř dokonalé (výjimka: str. 115 - nemá skoro žádný papír, jen kartičky; str. 247 - staví si papírový model), jinak příšerné. Hlavní postava mi k srdci vůbec nepřirostla a zasmála jsem se jen jednou. Bylo taky jasné jak to skončí. Dávám dvě hvězdičky za snahu. Věřím, že film je dobrý.

17.02.2021


Magický průvodce městem pod pahorkem Magický průvodce městem pod pahorkem Pasi Ilmari Jääskeläinen

Když mi můj manžel tuto knížku doporučoval, říkal, že se mi na 50% bude moc líbit a na zbylých 50% se mi líbit nebude. Přesto jsem do toho šla. Kniha sice byla čtivá, ale v první polovině se nic moc nedělo, pak se to začalo zlepšovat a konec/konce mě zklamal/y. Četby nelituji, ale tento styl mi vyloženě nesedí. Manžel měl pravdu - 50/50 - mimochodem, koukám, že on dal 5 hvězdiček :-)

01.05.2020 2 z 5


Král rytíř Přemysl Otakar II. Král rytíř Přemysl Otakar II. Vlastimil Vondruška

Dočetla jsem jen do půlky a dál to nešlo (mám ráda fakta, ne smyšlené příběhy, které se vydávají za něco, čím nejsou). Už nikdy více!

31.12.2019


Marina Marina Carlos Ruiz Zafón

Kniha se mi moc líbila, byla velice čtivá a nemohla jsem se od ní odtrhnout. Tedy až do strany 213. Vysvětlení celé té záhady pro mě totiž bylo, bohužel, velkým zklamáním.

18.11.2019 3 z 5


Pokoj bez dveří Pokoj bez dveří Karolina Tůmová

Téma mě zaujalo, ale mé očekávání naplněno nebylo. O první z těch hlavních "hrdinek" se dozvídáme pouze velice okrajově, příběh té druhé sice působí dramaticky, ale výsledkem je spíše červená knihovna (po velkém dramatu spolu žili štastně až do smrti). Třetí a poslední postava mi nijak zajímavá nepřišla.... Autorka často opakuje, jak byly tyto tři postavy silné a statečné, ale z těch příběhů jsem ten dojem neměla. Jako pokus celkem dobré, ale knihu nedoporučuji.

22.06.2019 3 z 5


Sběratel Sběratel John Fowles

Knihu jsem poslouchala v audio-verzi a můžu říct, že je opravdu geniálně zpracovaná. Hlavní postavu jsem zpočátku vnímala jen jako zamindákovaného chudáčka, vůči kterému nedokážu cítit nic jiného než lítost. To se však postupně měnilo....následoval pocit hnusu a opovržení...a na konci se mi z něj udělalo fyzicky špatně. Nesouhlasím s názorem jednoho z komentujících, že byla Miranda arogantní. Byla to obyčejná, dospívající dívka, se spoustou snů a nadějí, která měla život před sebou. Být na jejím místě, chovala bych se vůči němu stejně (nic jiného než despekt si totiž "hlavní hrdina" nezasluhuje).

06.06.2019 5 z 5


Ďábel v zrcadle Ďábel v zrcadle Juraj Červenák

Knížka je skvělá, o tom není pochyb. Ale ačkoliv mám Barbariče, Steina i Jaroše moc ráda, zbyla mi po jejím přečtení taková hořká pachuť (navzdory faktu, že už předtím jsem neměla o dřívějších činech římskokatolické církve žádné iluze).

26.02.2019 5 z 5


Pekáč buchet Pekáč buchet Kateřina Petrusová

Normálně dávám vysoké hodnocení, ale tohle je opravdu to nejhorší, co jsem kdy četla. Tak knížka neměla žádný děj! A způsob jakým se autorka snažila být za každou cenu vtipná působil dost trapně. Opravdu nechápu, proč ji většina ostatních čtenářů hodnotí tak vysoko.

13.12.2018 odpad!


Nejtemnější hodina Nejtemnější hodina Anthony McCarten

Můžu jen dodat, že po přečtení této knížky si Winstona Churchilla vážím ještě víc, než dřív. Vskutku zajímavý pokus proniknout do nitra této významné osobnosti. :-)

02.07.2018 5 z 5


Sádlonoška Sádlonoška Alena Čálková

Půjčila jsem si ji poté, co jsem absolvovala náročené období a chtěla vypnout u oddechové knížky. To se mi jednoznačně splnilo, ačkoliv se o žádný zázrak opravdu nejedná.

24.06.2017 3 z 5