Na viděnou příští léto

Na viděnou příští léto https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475075/bmid_na-videnou-pristi-leto-Tfk-475075.jpg 4 109 37

Když Mallory Blessingová požádá na smrtelné posteli syna Linka, aby zavolal na telefonní číslo napsané na lístečku v zásuvce jejího psacího stolu, Link opravdu netuší, že telefon zvedne Jake McCloud. Je konec léta 2020 a Jakeova manželka Uršula de Gournseyová je žhavou kandidátkou v prezidentských volbách. Link si je jistý, že se někde musela stát chyba. Jak se Mallory s Jakem zná? Skok zpět do báječného roku 1993. Mallory právě zdědila po tetě chatu na pobřeží ostrova Nantucket. Dovolí svému bratrovi Cooperovi, aby tam uspořádal rozlučku se svobodou. Na večírek přijede i Cooperův kamarád z univerzity Jake McCloud. Mezi Jakem a Mallory vznikne vztah, který přetrvá roky – manželství, děti i Uršulinu stratosférickou politickou kariéru – až do okamžiku, kdy se Mallory dozví, že umírá. Příběh knihy našel inspiraci ve filmu Příští rok ve stejnou dobu (který si Mallory s Jakem pouštějí každé léto). Je to příběh neobvyklé lásky, která zná jen jediné roční období – léto.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red
Originální název:

28 Summers , 2020


více info...

Přidat komentář

Zlatinka.Emilly
02.04.2024 4 z 5

Knihu jsem po přečtení několika desítek stránek chtěla odložit a jsem ráda, že jsem to neudělala. Nakonec jsem si na styl psaní zvykla a těšila se na každé setkání Mallory a Jakeho na ostrově Nantucket. Přestože se mě nevěra příčí, těmto dvěma jsem fandila.

mary2019
08.01.2024 4 z 5

Tuhle knížku jsem dostala díky akci #tajnyjezisek od @veru.eno_books, a tímto bych jí chtěla touto cestou moc a moc poděkovat.

Na čtení jsem se vrhla hned po Vánocích, ale abych byla naprosto upřímná, strašně mě ta knížka rozčilovala. Konkrétně tedy styl, jakým je napsaná. Chvílemi jsem si říkala, že ji nedokážu přečíst, že ji budu muset odložit, což jsem nechtěla .

Věty byly naflákaný jedna vedle druhý. Zprvu mi to přišlo chaotické, bez děje. Asi jako když si děláte výpisky z učiva do sešitu, kdy se snažíte napsat jen to nejdůležitější.
Nevzdala jsem to!

V knížce je popsaných 28 let života nejen Mall, ale i ostatních, což vlastně vysvětluje, proč je kniha napsaná zrovna takto.

Nakonec jsem se do vyprávění příběhu tak moc vžila, že jsem knížku, která má přes 400 stran, přečetla vážně rychle. Příběh vás upoutá, budete mít pocit, že je váš.
V závěru knihy jsem prolila mnoho slz.

Knížku rozhodně doporučuji a radím vám, abyste se stylem psaní nenechali odradit.


PetraBery
31.12.2023 5 z 5

Na zakončení roku jsem si asi nemohla vybrat lépe. Krásná kniha, kdy hlavní nití příběhu je setkání dvou hlavních postav na jeden konkrétní víkend v roce po dobu téměř třiceti let. Láska mezi Mallory a Jakem je uvěřitelná, hořkosladká a osudová.

vladenask
21.10.2023 5 z 5

Tuto knihu jsem si chystala na dovolenou. Bohužel na ni přišla řada až když jsem byla nemocná . Je opravdu skvělá, neuvěřitelně krásný příběh. Doporučuji přečíst všemi deseti na rukou i nohou. Děkuji za tuto nádhernou knihu

Bety093
09.10.2023 5 z 5

Tak tohle je krása. Knížku jsem popadla úplně náhodou v knihovně, protože měla nádherný přebal a zaujala mě anotace, no kdybych věděla, že to bude takhle skvělá knížka vezmu si ji daleko dřív. Příběh úplně miloučký, všechny postavy jsem si oblíbila hned ze začátku. Štvala mě akorát Uršula, která za mě taková jediná "záporačka" celého příběhu. Délka kapitol i obsáhlost textu za mě perfektní takže doporučuji.

mataaskorice
25.09.2023 5 z 5

Milá, citlivá, příjemná odpočinková knížka. Nic vysloveně červenoknižního. Příběh je něžný a i přes netradiční sladkobolný motiv racionální. Postavy Mallory i Jaka mi byly sympatické. Oba jsou nějakým způsobem fixovaní na toxickém vzrahu k jiné osobě (Jake k manželce Uršule, Mallory ke kamarádce Lelandě). Knížka taky otvírá otázku rutiny, okoukání milostného vztahu, vyčpění prvotní jiskry, nutí čtenáře přemýšlet, jestli není lepší udržovat vzájemnou přitažlivost občasným setkáním, výjimečností schůzek. Jestli denodenní blízkost milované osoby spojená s problémy každodenního života a nutné vyšumění vztahu je lepší než příležitostná milostná schůzka. Skvělá oddechovka.

Květ
15.09.2023 4 z 5

Román na motivy příběhů "příští rok ve stejnou dobu." Mallory a Jack, seznámí se kolem dvacítky, zamilují se, ale okolnosti nepřejí tomu, aby byli spolu, bez sebe to ale taky nedokážou... Takže se setkávají vždy každý rok na jeden prodloužený víkend a mezitím jejich životy plynou, mění se... Je to hezky napsáno, ale něco mi tam chybělo, nebo respektive, důvody, proč nezůstali spolu jsou dost nepochopitelné... I když konec byl jasně daný, nic to neubralo jeho emotivnosti, i slza mi ukápla. (3,75*)

happystar
28.05.2023 5 z 5

Krásný příběh, vryl se mi pod kůži. Je to kniha kdy na ní jen tak nezapomenete.

Kristy.Seb
21.03.2023 4 z 5

Nejhorší věc na mladí je to, že člověk není schopný ocenit, že je mladý, protože není dost starý na to, aby si to uvědomil.

V podstatě byl příběh i čtivý, ale něco mi tam chybělo... A tě najednou useknuty konec se teda nepovedl!

Michelle83
14.03.2023 4 z 5

Mám z knihy rozporuplné pocity. Na jednu stranu se mi líbila, ale na druhou mi jako celek nedávala logický smysl. Četla jsem ji kvůli čtenářské výzvě "téma zakázané lásky", ale o zakázanou lásku se v tomto případě opravdu nejedná.

Mišule_11
12.03.2023 5 z 5

Tento smutný a emoční příběh mi místy připomínal příběhy od Nicholase Sparkse, ale i tak byl svým způsobem osobitý a čtivý! :)
Příběh především o zakázané lásce, ale také o přátelství, ztrátě, důvěře i rodině. Při čtení na vás zapůsobí určitě celková letní atmosféra :)
A to co prožívali Mallory a Jake, bych já osobně nikdy nedokázala, i přesto si dokázali cestu k sobě najít..!

lucakuca
30.10.2022 4 z 5

Příběh o lásce, ale dovolenkovat se s ní, je hotové peklo.
Tahle láska nedivočí, nečte se hltavě, šetří se, plyne, proplouvá, někdy přidá krapet do kroku, ale většinou je stále stejná, dokud nezazvoní zvonec a pohádku utne.

mončičák42
14.08.2022 4 z 5

Smutná zajímavá kniha nejen o "zakázané" lásce, ale také o přátelství, manželství, zradě a ztrátě. Dá se vůbec říct, že lásce zakázané? Pro mě nepochopitelné. Co se vyprávěcího způsobu týče, domnívám se, že by mi více vyhovovala ich-forma.

dee101
04.08.2022 4 z 5

(SPOILER) Knížka byla poutavá a příběh se hezky četl a plynul. Hlavní postavy mi byly sympatický a celou dobu jsem jim fandila a čekala na to, kdy jim konečně dojde, že mají být spolu a protýká jim jejich hypotetický společný život mezi prsty. Bylo a je těžké pro mě pochopit to, k čemu se oba rozhodli a bylo mi jich líto. Nedovedu si představit tu bolest a smutek okolo. Podle mě zahodili šanci na šťastný naplněný život, který mohli mít a nežili plnohodnotně. Možná jsem cíťa a snílek, ale z tohohle jejich rozhodnutí jsem měla akorát depku, protože pro mě je nepředstavitelné žít svůj život a vidět svou nejdražší milovanou osobu pouze na tři dny jednou za rok... Proto ubírám jednu hvězdičku. Jinak se mi knížka četla fakt dobře a bavila mě, moc se mi líbil popis ostrova. Mít tu možnost taky se hned přistěhuji na Nantucket. :)

MilaJ
26.07.2022 4 z 5

Přečetla jsem jedním dechem. Skvělá knížka na léto :)

raty
20.07.2022 4 z 5

Mallory a Jake, hrdinové této knihy se inspirovali filmem Příští rok ve stejnou dobu a prožívali svou lásku společně jen pár dní v roce na konci léta na ostrově Nantucket, kde Mallory žije. Kniha je zajímavě rozvržená do kapitol, z nichž každá je věnovaná jednomu roku jejich životů. Poutavé čtení na letní dny. Určitě to není jen prvoplánová romantika, já jsem ale oba spíš litovala a nechápala.

hannina
05.06.2022 4 z 5

Příběh o lásce na celý život. Mall a Jake se velmi milují, svůj vztah však tají a reálně se setkávají na jeden víkend v roce, ano inspirováni oním filmem. Knížka monitoruje 28 let jejich "společného života", který přetrhne až, však víte.... Prostě milostný román, který však přináší i spoustu dalších témat. Bonus pro mě - dočítala jsem v nedělním letním odpoledni letos poprve konečně venku na sluníčku.

harena
22.05.2022 4 z 5

Moje první kniha od této autorky, vlastně je to životní příběh Mallory, která zdědila chatu na ostrově Nantucket. Tady se seznámí s přítelem svého bratra Jakem, a jak už to tak někdy bývá, začne veliká láska na celý život. Ovšem je problém, protože jak nám už napovídá i titulek knihy, s Jackem se může vidět jen jedinkrát v roce. Opravdu dobrý nápad byl napsat na začátku každé kapitoly rok a co se v tom roce ve světě a v Americe událo. Nevím, jestli je to špatným překladem, ale Svátek práce není v září.
Na viděnou příští léto je pěkný romantický příběh lásky a ostrov Nantucket spisovatelka věrohodně přiblížila tak, že jsem měla chuť se tam hned rozjet. Příjemné, odpočinkové čtení.

tereza1198
06.05.2022 5 z 5

Roky běží, lidé se mění, svět se točí a láska zůstává. Krásný romantický příběh dvou lidí, kteří pro sebe mají jen pár dní v roce. Je to hezké a je to to smutné. Krásné čtení, zvlášť na léto.

Zuzanak4
17.04.2022 5 z 5

Tahle kniha mě bavila i díky delšímu časovému úseku, během něhož se děj odehrával. Hraje si to s osudovostí, jde o lehké prázdninové čtení. Ale je milé.

Štítky knihy

láska partnerské vztahy romantika zakázaná láska

Autorovy další knížky

Elin Hilderbrand
americká, 1969
2021  87%Na viděnou příští léto
2012  82%Naboso
2013  71%Poslední léto
2022  71%Zlaté děvče
2012  80%Ostrov

Kniha Na viděnou příští léto je v

Právě čtených2x
Přečtených141x
Čtenářské výzvě18x
Doporučených14x
Knihotéce186x
Chystám se číst193x
Chci si koupit31x
dalších seznamech4x