martinka07 martinka07 komentáře u knih

☰ menu

Bude dneska buchta? Bude dneska buchta? Kristýna Bubeníková

Podle Kristýnky a jejího blogu peču už dlouho. Jsem moc ráda, že ji vyšla i klasická kuchařka. Za její recepty dám ruku do ohně.

05.05.2023 5 z 5


Čajovna v Tokiu Čajovna v Tokiu Julie Caplin

Tahle série mě vždy dokonale vtáhne do míst, kde se odehrává. Skvělý popis reálných míst mi do hlavy zasel myšlenku dovolené v Japonsku. A to mě Asie nikdy nelákala.

04.02.2022 4 z 5


Pekárna v Brooklynu Pekárna v Brooklynu Julie Caplin

Tahle série je taková milá. Nenáročné a oddechové čtení na dlouhé letní večery. Pekárna se mi líbila o trochu víc než kavárna.

03.07.2020 5 z 5


X způsobů smrti X způsobů smrti Stefan Ahnhem

Tohle byla jízda. Kniha plná napětí, která vás nutí číst pořád dál protože prostě potřebujete vědět, jestli vše dobře dopadne. Výborně zakončený příběh. Doufám, že autor brzy napíše další knihu.

30.06.2020 5 z 5


Dokonalé ticho Dokonalé ticho Helen Fields

Nejdřív mě mrzelo, že více prostoru nedostal rozvoj vztahu mezi Lucem a Avou, ale ten závěr to trochu vynahradil... Tak třeba se dočkáme v další knize.

19.05.2020 5 z 5


Dobrodruhům Dobrodruhům Tereza Ramba

Úžasná kniha! Tolik hlubokých myšlenek napsaných v na první pohled nesouvislých větách. Ale celé to dává smysl. Hltám stránku za stránkou a nejpozději do večera mám dočteno. A tolik mě to mrzí. Že to tak utíká, ale nejde se odtrhnout. Chci číst dál a zároveň nechci aby to skončilo. K téhle knize se budu často vracet. Až mi bude smutno a budu potřebovat vzpruhu. Ale i ve chvílích radosti, abych ty chvíle protáhla co to půjde. Láska je.

02.04.2020 5 z 5


Dokonalá manželka Dokonalá manželka J. P. Delaney (p)

Přemýšlím, co o této knize napsat. Moc jsem se na ni těšila, ale bohužel nadšení se nedostavilo. Téma bylo zajímavé, ale postrádala jsem napětí, které od thrilleru očekávám.

09.03.2020 3 z 5


Sestry Springovy Sestry Springovy Anna Todd

Co k téhle knize říct? Neurazí ani nenadchne. Úplně jsem nepochopila, co tím chtěla autorka říct. Přišlo mi to jako příběh bez začátku i bez konce. Prostě kus života jedné rodiny a celé to bylo vesměs o ničem

29.02.2020 3 z 5


Skryté karty Skryté karty Angela Marsons

Znáte to, jak pokračování dobrého filmu nebo dobré knihy většinou nemá valný úspěch? U série s Kim to rozhodně neplatí! Tenhle díl je dle mého názoru zatím nejlepší z celé série.

20.02.2020 5 z 5


Přiveď mě zpátky Přiveď mě zpátky B. A. Paris (p)

Kde je Layla mi bylo jasné už před polovinou knížky. Příběh byl kapku sci-fi, ale rozhodně fungovalo napětí a nemohla jsem se dočkat až to Finnovi dojde.

13.02.2020 4 z 5


Spolubydlící Spolubydlící Beth O’Leary

Po všech těch detektivkách a trillerech to byla příjemná oddychovka.

04.02.2020 5 z 5


Růže bílá, černý les Růže bílá, černý les Eoin Dempsey

Krásný, emotivní příběh.

29.01.2020 5 z 5


Terapie Terapie Sebastian Fitzek

Skvěle napsaná kniha. Příběh měl spád a byl plný napětí, které mi nedovolilo knihu odložit. V průběhu jsem měla několik osobních tipů na vraha, ale žádný z nich nebyl správný...

31.12.2019 5 z 5


Andělé smrti Andělé smrti Patricia Gibney

Skvělá kniha a nová série, kterou musím mít kompletni. Jediné mínus je větší množství postav s podobnými jmény, které občas komplikovalo orientaci v příběhu.

17.12.2019 4 z 5


Kanibal z Nine Elms Kanibal z Nine Elms Robert Bryndza

Když jsem zjistila, že další kniha od Roberta nebude ze série s Erikou, byla jsem mírně zděšená. Dokonce jsem si říkala, že žádnou novou sérii nebudu začínat a knihu si nepřečtu. Zvědavost však byla silnější a já nakonec naběhla do knihkupectví a knihu koupila. A musím říct, že jsem udělala dobře! Kniha mě bavila od samého začátku až do konce a těším se na další díl.

12.12.2019 5 z 5


Motiv X Motiv X Stefan Ahnhem

Ach ty otevřené konce... Kdo má sakra čekat do jara na pokračování?! Už teď se nemůžu dočkat, jak bude probíhat další vyšetřování. Série s Fabianem patří mezi mé oblíbené a tenhle díl byl dle mého nejlepší.

02.12.2019 5 z 5


Dětské zoubky Dětské zoubky Zoje Stage

Tahle kniha byla celkem psycho a chvílemi jsem měla dokonce strach. Představa, že by se mi narodilo něco podobného, mi říká, že jsem vlastně ráda bezdětná.

14.10.2019 4 z 5


Dokonalá smrt Dokonalá smrt Helen Fields

Na pokračování série s detektivem Callanachem jsem se nesmírně těšila. Bohužel jak už to bývá, když se na něco moc těšíte, bývate potom zklamaní. Kniha byla podle mého nejslabší z celé série, v obou případech bylo veliké množství postav, ve kterých jsem se ze začátku lehce ztrácela a celkově to působilo zmateně. Taky jsem čekala větší posun ve vztahu Luca s Avou, ani tam jsem se bohužel žádného velkého zvratu nedočkala. I přes to se mi kniha ve finále líbila a dávám 4 hvězdičky.

09.09.2019 4 z 5


Mlčenlivé ženy Mlčenlivé ženy Kerry Fisher

Tak úplně nevím, co si o knize myslet. Ze začátku mě příběh moc nezaujal, později začal být zajímavý a nemohla jsem se odtrhnout, bohužel konec mi víc připomínal román než thriller. Celkově bych od thrilleru čekala víc napětí než tato kniha nabízí.

19.08.2019 4 z 5


Májové růže Májové růže Dot Hutchison

Tahle kniha byla zvláštní. Příběh jako takový se mi líbil, i když pro mě byl nepochopitelně propojený s motýly. Ovšem zpracování byl téměř propadák. Šíleně dlouhé kapitoly, dá li se to tak vůbec nazvat, a přeskakování z jednoho tématu na druhý. Chvilkama jsem se ztrácela a trvalo mi než jsem pochopila o čem se píše.

19.07.2019 4 z 5