MartinaCh27 MartinaCh27 komentáře u knih

☰ menu

Rudá jako rubín Rudá jako rubín Kerstin Gier

Kniha je oslnivým dobrodružstvím, které zaujme čtenáře od první stránky. Příběh o časových cestách, tajemstvích a lásce je poutavý a plný nečekaných zvratů. Skvělé postavy a originální zápletka tvoří základ této knihy, která osloví nejen mladé čtenáře, ale i ty, kteří milují napínavé příběhy.

28.04.2024 4 z 5


Na západní frontě klid Na západní frontě klid Erich Maria Remarque (p)

Kniha je klasickým literárním dílem, které nevyhýbá se detailnímu vyobrazení hrůz války. Přes svou silnou atmosféru a působivé vyprávění mi však některé pasáže přišly zdlouhavé, což snížilo mé celkové hodnocení na tři hvězdy z pěti.

28.04.2024 3 z 5


Nejkrásnější pohádky bratří Grimmů (převyprávění) Nejkrásnější pohádky bratří Grimmů (převyprávění) Gisela Fischer

Tahle kniha byla moje úplně první.

28.04.2024 5 z 5


Čekanka Čekanka Julia Quinn

V knize se znovu vrháme do světa Bridgertonových, tentokrát následujeme příběh Colina Bridgertona, který se vrací z cest po světě. Zdánlivě okouzlující floutek zjišťuje, že jeho stará kamarádka Penelope má mnohem víc, než na první pohled vidět. Mezi těmito dvěma postavami se rozvíjí napínavý a zároveň chytlavý vztah, plný tajemství a nečekaných obratů. Jakým směrem se bude vyvíjet jejich příběh? To je otázka, která čtenáře drží v napětí až do poslední stránky.

28.04.2024 5 z 5


Honzíkova cesta Honzíkova cesta Bohumil Říha

Tuhle knihu jsem četla jako mala u babičky. Jako malá jsem ji měla ráda.

28.04.2024 3 z 5


Babička Babička Božena Němcová

Četla jsem knihu jako malá a můžu doporučit.

28.04.2024 4 z 5


Bílá nemoc Bílá nemoc Karel Čapek

Přečteno k maturitě. Moje oblíbená kniha to asi nebude, ale k maturitě bych si ji vybrala znovu.

28.04.2024 2 z 5


Ostře sledované vlaky Ostře sledované vlaky Bohumil Hrabal

Další jedna z moji maturitní četby u které jsem věděla, že když si ji vytáhnu tak budu vědět. Kniha pro mě sice nebyla úplně top, ale dalo se to.

28.04.2024 2 z 5


Romeo a Julie Romeo a Julie William Shakespeare

Pro mě to byla klasika k maturitní četbě. Věděla, jsem že tuhle mám v kapse. Velmi příjemné čtení.

28.04.2024 3 z 5


Nevhodný návrh Nevhodný návrh Julia Quinn

V knize se Sophie Beckettová ocitá ve světě, který jí byl do té doby nepřístupný. Jako dcera hraběte však zaujímá pozici služebné, odsouzená k utrpení a ponižování ze strany své nevlastní matky. Nicméně na maškarním plese lady Bridgertonové se jí otevírá nečekaná příležitost - setkat se s "krásným princem". Toto setkání vytváří základ romantické pohádky, ve které Sophie cítí pohádkové štěstí v náručí svého šarmantního cizince. Přesto však tuší, že toto kouzlo nemůže trvat věčně, až odbije půlnoc, vše se změní. I když pohádkový motiv Popelky může knize dodat kouzlo, mnohým může připadat jako klišé. To však neubírá na tom, že kniha zůstává poutavým romantickým dobrodružstvím, které si zaslouží pozornost čtenářů.

24.04.2024 3 z 5


Vikomt, který mě miloval Vikomt, který mě miloval Julia Quinn

Kniha je vzrušující historická romance, která nás vtáhne do londýnského společenského víru roku 1814. Hlavní hrdinka Kate Sheffieldová je inteligentní, odvážná a neústupná - všechno, co vikomta Anthonyho Bridgertona rozčiluje, ale zároveň k němu přitahuje. Jejich dobrodružství plné vášně, nečekaných zvratů a pikantních scén nás drží v napětí až do samého konce.

14.04.2024 4 z 5


Aerie Aerie Maria Dahvana Headley

Kniha je fascinujícím pokračováním příběhu Azy Rayové, která se ocitá mezi dvěma světy - mezi zemí a Magonií. Po návratu na Zemi se Aza snaží vést normální život, ale stále pociťuje touhu být zpět mezi oblaky. Když se však její přítel Jackson dopustí fatální chyby, Aza se stává uprchlíkem a musí čelit své radikální matce Zal Quelové a jejímu pobočníkovi Dáiovi. Její cesta ji zavede na okraj světa, kde hledá legendární zbraň. Headleyova vytváří komplexní svět plný magie a dobrodružství, který zanechává čtenáře napnuté a vydechnuté až do poslední stránky.

13.04.2024 3 z 5


Rychle domů Rychle domů Roz Nay

Kniha je sugestivním vyprávěním o hlubokých vztazích mezi dvěma sestrami, jejichž minulost se znovu probouzí a otřese základy jejich zdánlivě idylického života. Příběh Alexandry a Ruth je plný napětí a temnoty, které se postupně vyjevují, čímž čtenáře vtahuje do klaustrofobické atmosféry jejich vztahu. Autorčino mistrovství v zachycení emocí a napětí propůjčuje příběhu autentičnost a sílu.

13.04.2024 3 z 5


Dvůr stříbrných plamenů Dvůr stříbrných plamenů Sarah J. Maas

"Dvůr stříbrných plamenů" od Sarah J. Maas je napínavým pokračováním bestsellerové série "Dvůr trnů a růží", které čtenáře vtahuje do světa plného magie, intrik a vášně. V tomto čtvrtém díle se soustředíme na Nestu Archeron, která se snaží vyrovnat s hrůzami války a najít své místo v Nočním dvoře. Její cesta je však plná výzev, ať už jde o boj s vlastními démony nebo hrozby zrádných lidských královen.

Nesta a Cassian se potýkají se svými temnými minulostmi a hledají přijetí a uzdravení v náručí toho druhého, což čtenáře zaujme a pohltí až do poslední stránky.

13.04.2024 5 z 5


Kolonie Kolonie Sam Marsden

Kniha je poutavým sci-fi příběhem odehrávajícím se na Marsu pod skleněnou kupolí, kde lidé vytvořili kolonii. Hlavní postava, sedmnáctiletá Eva Knightová, čelí nesnadným rozhodnutím - zůstat věrná diktátorskému režimu své matky nebo se připojit k odboji a uskutečnit svůj sen o návratu na planetu Zemi. Autor zde vytváří atmosféru napětí a dobrodružství, která provází čtenáře po celou dobu, a ukazuje, že rozhodnutí, která přijímáme, mohou mít dalekosáhlé důsledky. "Kolonie" je knihou, která zaujme nejen milovníky sci-fi, ale i ty, kteří hledají dobrodružný příběh s hlubokými morálními dilematy.

09.04.2024 3 z 5


Vévoda a já Vévoda a já Julia Quinn

Kniha je příjemným a osvěžujícím historickým románem, který zaujme nejen milovníky romantiky, ale i ty, kteří ocení lehkost a humor v příběhu. Hlavní postavy, Daphne Bridgertonová a Simon Basset, vévoda z Hastingsu, nás provázejí světem londýnské společnosti v 19. století, kde hra o sňatky a intriky patří k běžnému dennímu řádu.

"Vévoda a já" je ideální knihou pro ty, kteří hledají romantický příběh plný humoru, dobrodružství a emocí. Je to kniha, která vás zaujme od prvních stránek a nechává vás s úsměvem na tváři. Doporučuji ji všem, kdo si rádi odpočinou s příjemným a zábavným čtením.

13.03.2024 5 z 5


Dvůr mrazu a hvězd Dvůr mrazu a hvězd Sarah J. Maas

"Dvůr mrazu a hvězd" je knihou, která osloví nejen fanoušky fantasy žánru, ale i ty, kteří ocení silné postavy, složité mezilidské vztahy a dobrodružný příběh. Je to další skvělé dílo od talentované autorky, které nezklame a zanechá čtenáře toužící po více.

08.03.2024 4 z 5


Mrazení Mrazení Flint Maxwell

"Mrazení" od autora Flinta Maxwella je napínavé a nekompromisní pokračování série Bílá tma, které nás vtahuje do světa, kde zlo číhá na každém kroku. Po zdrcujících událostech u jezera Prism Lake se Grady a ostatní přeživší vydávají na nebezpečnou cestu na jih, v naději, že naleznou útočiště v Městě světla. Avšak cesta je poseta mnoha nebezpečími a překážkami, které jim brání dosáhnout svého cíle.

Autor nás opět zavede do atmosféry napětí a strachu, kde každý moment může znamenat život a smrt. Postavy, které jsme poznali v předchozích dílech, čelí novým výzvám a hrozbám, a musí se spojit a bojovat, aby přežily.

05.03.2024 4 z 5


Temná zima Temná zima Flint Maxwell

"Temná zima" od autora Flinta Maxwella je druhým dílem sérii Bílá tma, který nás vtahuje do nehostinného prostředí zasněžené pustiny, kde se naši hrdinové Grady a jeho přátelé ocitají uvězněni v chatě. S postupně klesajícími teplotami a sílami se stále více ztrácejí naděje na záchranu a odpovědi na otázky, které trápí jejich mysl.

Flint Maxwell znovu exceluje ve vykreslení atmosféry napětí a beznaděje, která provází každou stránku knihy. Příběh nás vtahuje do prostředí plného temnoty a strachu, kde se hrdinové musí vyrovnávat nejen se zevními hrozbami, ale i se svými vlastními démony a nejhlubšími strachy.

03.03.2024 4 z 5


Vánice Vánice Flint Maxwell

"Vánice" od autora Flinta Maxwella je dojemný a napínavý příběh o přátelství, přežití a odvaze v tvrdých podmínkách, kdy nastal konec světa. Po tragické události Grady, Stone a Jonas opouštějí svůj každodenní život a vydávají se na dovolenou k jezeru Prism Lake, kde kdysi trávili bezstarostné léto jako děti. Avšak jejich plány jsou narušeny obrovskou sněhovou bouří, která změní jejich dovolenou v boj o přežití.

Flint Maxwell mistrně vykresluje atmosféru zoufalství a nejistoty, která postupně ovládá tři přátele, když se ocitnou uvězněni pod metrovými závějemi. Jejich boj o holý život a snaha o přežití poskytují čtenářům napínavé a emotivní čtení, které je nechává přikovány ke stránkám knihy až do samého konce.

03.03.2024 4 z 5