Margarete Margarete komentáře u knih

☰ menu

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Když jsem knihu brala poprvé do ruky, byla jsem plná očekávání. Nezklamala! Čtivé, svižné tempo, nevyzpytatelná alkoholička a na první pohled dokonalý pár. Do toho všeho trochu té temné a děsivé minulosti jednotlivých postav a je to, ovšem některé postavy nebyly úplně dotažené a jejich osud trochu nejasný, například Scott, přesto si myslím, že na prvotinu to je vynikající kousek a předběžně se těším na autorčinu další knihu. Jen tak dál!

21.12.2015 4 z 5


Půlnoční slunce Půlnoční slunce Jo Nesbø

Čtivé, vtipné, jednoduchá srdcervoucí zápletka a románkový konec, to si se překonal, k tomu velmi detailní popis hry na schovku, Ulf nebyl jediný komu se chtělo zvracet. No vážně, byla jsem překvapená, kniha se mi moc líbila a jsem ráda, že jsem se odhodlala si ji přečíst, i přes mnohé negativní ohlasy.

11.12.2015 4 z 5


Krev na sněhu Krev na sněhu Jo Nesbø

Abych se přiznala, na to až si přečtu tuhle knihu jsem čekala jako malé děcko na Vánoce, a Jo nezklamal. Ačkoliv se mi přes školu nedaří číst tak často, jak bych si přála, celé dva dny, ano DVA dny, jsem hltala slovíčko po slovíčku a lituju dne kdy jsem knihu dočetla. I když jsem nečekala, že story bude kvalitní jako HH, ale byla jsem mile překvapena. Ale ten konec jsi zbabral, jak si mi to mohl udělat?

17.09.2015 5 z 5


Imámova dcera Imámova dcera Hannah Shah

Nikdy jsem si nemyslela, že v dnešním světe mohou existovat taková zvěrstva a je opravdu smutné, že veřejnost předtím zavírá oči. Při čtení jsem jen kroutila hlavou a děkovala za to, co mám. Příběh o dívce, která se postavila své rodině a komunitě a zvolila si cestu svobodného žití mi nejen otevřel oči, ale donutil mě přehodnotit můj pohled na islám. Tak, ve zkratce: Smekám! A jedině doporučuji.

05.07.2015 5 z 5


Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Nečtěte v MHD! Příběh o mrzutém dědovi, který není schopen umřít, vezme za srdce a nepustí. Jako u jedné z mála knih nelituju jediné vteřiny strávené nad jednotlivými kapitolami. Nasmála jsem se i pobrečela jako želva. Oveho prostě nejde nemilovat!

25.06.2015 5 z 5


Válka hluku Válka hluku Patrick Ness

Proboha! Jak mi tohle může někdo udělat? Poslední díl trilogie nezklamal moje očekávání a v mnohém je i předčil. Opravdu bylo těžké se odlepit od stránek a jít se najíst a to nemluvím o záchodě... Každopádně jsem přesvědčená, že se k trilogii minimálně jednou vrátím.

Tentokrát autor se zvraty, převraty a návraty moc neškudlil a ukázal, že když vím, že to tak bude, tak to tak prostě není. Nezapomněla jsem si (jako tradičně) poslzet a postěžovat na ten náš nespravedlivý svět a občas jsem měla chuť Patricka nakopat, za to všechno.

Jedním slovem: Chaos!

14.06.2015 5 z 5


Knihkupec Knihkupec Mark Pryor

Na první román to nebylo špatné, ale asi je to tím, že jsem odkojená na HH. Začátek byl táhlý až nudný a chvílemi jsem přemýšlela jestli má cenu vůbec pokračovat, ale jakmile se člověk dokope minimálně k půlce, už je tempo svižnější a kniha najednou čtivější, alespoň mně to tak přišlo. Ale určitě dám autorovi ještě jednu šanci, hned jak se něco objeví!

14.06.2015 3 z 5


Temný ráj Temný ráj Patrick Ness

Proklínám tě Patricku! Zajímalo by mě, kolik myslíš, že do tebe míním vrazit ještě peněz,hm?
Po tom, co jsem si vytrpěla u prvního dílu, kolik slz jsem prolila a kolik úsilí jsem vložila do toho, abych náhodou někoho nezabila jen z podezření, jsem si musela projít tímhle zrovna v době, kdy jsem musela dělat všechno okolo, jen nebyl čas na to něco si přečíst. Po nocích shrbená s bludičkou nad knihou musím jen říct: "Stálo to za to!"
Nervy jsem měla v kýblu! Od začátku čekáte, že něco přijde a vy víte co, ale zvraty byly podlé a nečekané, takže jsem se sakra přemáhala, abych nezačala číst odzadu.
Rozhodně neuděláte chybu!

09.06.2015


Hlas nože Hlas nože Patrick Ness

Dokud jsem si nepřečetla tuhle knihu, nikdy jsem si nemyslela, že bych snad někdy mohla mít ráda fantasy. Už si vlastně ani nepamatuji jak a kdy se mi do ruky dostala, ale musím říct, že od samého začátku se četla úplně sama. Pravda, na úplném začátku máte chuť Toddovi takovou, že by jste se sami divili, kde se to vás vzalo, ale postupem času se vám ten malý protiva stejně vetře pod kůži a je těžké ho jen tak opustit na té obrovské, zdánlivě prázdné planetě. Ovšem co mě ze začátku trošku zaskočilo, tak byl styl, jakým je kniha napsána. Sama jsem zvyklá na něco trošku jiného, ale ani jsem si toho nevšimla a najednou, i přes tu nespisovnou mluvu, jsem s uslzenýma očima odkládala knihu do poličky a hned sahala po druhém dílu. Rozplakal si mě Patricku! To ti neodpustím!
Každopádně doporučuji všem ,kteří si chtějí trochu odpočinout od každodenní rutiny a odplout daleko za hranice představivosti!

09.06.2015 5 z 5


Volání netvora Volání netvora Patrick Ness

Knihu jsem si přečetla vyloženě kvůli trilogii Chaos a kvůli ohromným ilustracím. Ačkoliv příběh nebyl bůhví jak originální byl napsán tak, aby jste prostě jenom četli a četli. Díky ilustracím, které příběh doprovázeli, jsem nebyla schopna stavu knihu odložit, a tak, když jsem si poslzela nad Conorovým životním příběhem, jsem si zopakovala soplení ještě jednou na konec, když jsem knihu odkládala.

"Nesuď knihu podle obalu", ale řeknete sami, copak to šlo? S touhle knihou jsem vedle určitě nešlápla, určitě si ji ještě jednou přečtu a můžu jen doporučit dál, protože je to krásný, silný a emotivní příběh, který navzdory ohranému nápadu, budete hltat slovo po slovíčku.

09.06.2015 5 z 5


V šedých tónech V šedých tónech Ruta Sepetys

Krásná kniha o otřesných, šílených a děsivých událostech v pobaltí, které pro mě dosud byly velkou neznámou. Přesto jsem ráda, že jsem knihu přečetla a mohla tak poučit další lidi,kteří o tomhle teroru neměli ani nejmenší ponětí. To jak je kniha napsána vás nutí pokračovat a pokračovat a sledovat osudy mladičké Liny a její rodiny.

01.06.2015 5 z 5


Papírová města Papírová města John Green

Hrozně jsem se těšila až si tuhle knížku přečtu a musím přiznat, že jsem byla trochu zklamaná. Ze začátku mě kniha bavila a bylo pro mě těžké se od ní odtrhnout,ale postupem času tempo i děj příběhu slábl a už bylo o něco těžší knihu dočíst,ale i přesto jsem ji přelouskala. Mimo to mi některé postavy mi přišly strášně umělé a styl psaní mě taky nějak nezaujal. No,asi nic pro mě.

29.05.2015 3 z 5


Modlitba za matku Modlitba za matku Kjung-suk Šin

Nádherná kniha,četla se jedním dechem a donutila mě se zamyslet nad tím,co doma vlastně mám a co pro mě maminka vlastně dělá, i když se mi to mnohdy nelíbí :).
Chvíli mi trvalo než jsem si zvykla na styl vyprávění, ale jakmile si člověk zvykne, kniha se čte skoro sama. A musím přiznat,že jsem si ke konci i trochu poslzela :).

29.05.2015 5 z 5