lucie5503 lucie5503 komentáře u knih

☰ menu

Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Uf, tak tohle byla depka! Ani půlka věcí, co se stalo takové malé holce by se neměla dít vůbec nikomu. Přesto je to tak poutavý příběh, že se nejde odtrhnout, člověk se potřebuje trápit dál. Výborně napsaný, výborně vykreslený. Nikdy nemůžeme vědět, co se lidem kolem nás může dít. Konec masakr, nečekala jsem to. Rozhodně stojí za přečtení.

19.04.2023 5 z 5


Jak přežít svého muže Jak přežít svého muže Jana Bernášková

Pohodovka

08.01.2022 4 z 5


Muffin a čaj Muffin a čaj Theo Addair (p)

Tak tohle byla jízda. Emoční jízda. Knihu jsem vzala do ruky pozdě v noci, že si přečtu dvě kapitoly a bude se líp usínat. Ha, v šest ráno jsem knížku odkládala s lesknoucima se očima. Nešlo to odložit, prostě nešlo. Nechápu jak, ale najednou jsem byla mladej kluk a prožívala všechno, co hlavní hrdinové.
Do teď nechápu, jak někdo může takhle dokonale popsat pocity, city a především tu neskutečnou empatii. Klobouk dolů! Druhý díl už je samozřejmě na cestě. :)

23.08.2019 5 z 5


Prokletí Schwartzovy vily Prokletí Schwartzovy vily Anna Beatrix Bártová (p)

Kniha mě velmi bavila, měla jsem přečteno velmi rychle (na mé poměry ????). Sympatické hlavní postavy, poutavý příběh. Duchařských knížek moc není, natož od české autorky. Za mě palec nahoru.

24.03.2019 5 z 5


Kříďák Kříďák C. J. Tudor

Na to, jaký má kniha hype, zase tak světoborná není. Neříkám, že se nečte dobře, že není svým způsobem jiná, než většina detektivek, i když o originalitě se taky vedou diskuze, že. Za mě celkem průměrná,i když celkem čtivá kniha.

01.01.2019 3 z 5


Není úniku Není úniku Taylor Adams

Za mě plný počet hvězd, knížka byla úžasná. Stále jsem si říkala,že přeci na dalších pár stránkách to musí skončit! Super "natahování" děje - v tom nejlepším slova smyslu. Dlouho jsem se na žádnou knížku tak netěšila, když jsem musela přestat číst. Jestli od autora vyjde další kniha, rozhodně si ji koupím.

01.01.2019 5 z 5


Sedmilhářky Sedmilhářky Liane Moriarty

Super téma, zápletka, příběhy... Jen když jsem knihu odložila, neměla jsem nutkavou touhu ji otevřít znova. Ale i tak plný počet za čtivost :)

01.05.2017 5 z 5


Eleanor a Park Eleanor a Park Rainbow Rowell

Nečekala jsem víc, než příběh první lásky pro holky a dostala jsem všechno! Kniha opravdu mile překvapila, brala jsem ji jako oddechovou, ale až tak úplně nebyla. Jasně, je to YA žánr, takže tam najdeme to, co očekáváme, ale ještě k tomu navíc daleko lepší věci. Za mě pět hvězdiček, i když to není to nejlepší, co jsem kdy četla, ale právem si je zaslouží :)

16.01.2017 5 z 5


Bestie Bestie Dominik Dán

Pan Dán mě fakticky baví! Ten styl psaní je strhující a pohlcující. Z pohledu druhé strany, tedy policistů, velmi zajímavý. Určitě si chci přečíst další tituly, ale musím si dát pauzu, jsou to silné příběhy, které se opravdu staly. V létě budu mít problém nechat otevřené okno...

28.11.2016 5 z 5


Každá sedmá vlna Každá sedmá vlna Daniel Glattauer

Po knize Dobrý proti severaku jsem nic moc nečekala. A ejhle! Každá sedmá vlna je naprosto dokonalá, přestože může působit jako umele nastavený příběh. Ale kdo něco podobného zažil, ví, že to prostě jen tak (jako v Dobrý proti severaku) nekončí. Knížka mě vrátila o pár let zpět a proběhla se mnou až do současnosti, kdy vedle mě spí moje internetová láska :-)

15.11.2016 5 z 5


Dobrý proti severáku Dobrý proti severáku Daniel Glattauer

Jedno slovo - boží! Nemohla jsem se odtrhnout, kdybych nemusela vstávat, ctu klidně az do rána :)))

10.11.2016 5 z 5


Poslední dopis od tvé lásky Poslední dopis od tvé lásky Jojo Moyes

Druhá kniha od Jojo, jako první jsem četla samozřejmě Než jsem tě poznala. Díky tomu bylo očekávání obrovské. Na tu prostě nic nemá, ale i Poslední dopis byl úžasný! Pět hvězdiček nedám jen kvůli drobnému detailu v příběhu, který me ale nadzvedl (udělal z Jenny na chvíli naivku, dle mého) a tak jednu hvězdu ubrat musím:)) jinak perfektní příběh, vlastně dva. Jojo nezklamala a už se těším na další knihy od ní.

10.11.2016 4 z 5


Seznam tajných přání Seznam tajných přání Lori Nelson Spielman

Kniha vyznívá spíš jako pohádka pro dospělé holky. Tolik náhod, možná až zázraků, správného načasování či naprosté změny osobnosti jen tak jinde neuvidíte. Za to bohužel strhávám dvě hvězdy, jinak knížka byla čtivá, se zajímavým napadem.

18.09.2016 3 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Právě jsem dočetla a jsem ráda, že jsem sama doma, posledních cca 30 stránek jsem pobrecela. Ne, že bych neměla slzy v očích už asi stokrát u této úžasné knihy. Naprosto mi vyrazila dech. Dokázala jsem se vžít do obou hlavních postav, navzdory tomu, že nikdy nebudu vědět jak se Will musel cítit. I když jsem zhruba od poloviny knihy tušila, jak to asi dopadne, neprestavalo být napínavé, jaký bude konec doopravdy. Vlastně jsem byla přesvědčená o tom, že co chce udělat Will je správné. Ale zároveň jsem doufala, že Lou to dokáže změnit. Tahle knížka je nejen poutavě a věrohodně napsána, ale donutí vás přemýšlet, vážit si toho, co máte a co můžete mít. První, ale určitě ne poslední dílo od Jojo!

03.09.2016 5 z 5


Lásko, kde jsi? Lásko, kde jsi? Nick Spalding

Tahle kniha mě donutila se fakt zasmát nahlas a to se tolik nestává. Moc se mi líbilo to, že zde byl pohled na věc obou hlavních postav a navíc jsem si ani neuvědomovala, ze to jsou jen pouhé zápisky ať už na blog či do deníku. Krásné, vtipné a celkem i poučné oddechové čtení :-)

06.08.2016 4 z 5


S láskou Rosie S láskou Rosie Cecelia Ahern

Od knihy jsem očekávala hodně a nakonec jsem dostala míň. V polovině jsem knížku na dva měsíce odložila a vrátila jsem se ke čtení protože jsem ji chtěla prostě dočíst. Neříkám,ze to je absolutně nereálný příběh, ale když se už cca po páté dávají hlavní hrdinové dohromady, vy se ale podíváte kolik stránek vám zbývá do konce knihy, víte,ze jim to ještě aspoň šestkrát nevyjde. Pro mě to byla už trochu nuda. Nicméně psané je to celkem čtivě, ale že bych se od toho nemohla odtrhnout,to vážně nehrozilo. Konec mi připadal celkem moc happyendovy, klidně bych snesla opak, pak by to pro mě mělo aspoň větší smysl - nenaplněná láska.

27.07.2016 3 z 5


Papírová města Papírová města John Green

Hrozně zvláštní kniha, ani nevím jestli se mi líbila nebo ne

10.07.2016 2 z 5