Seznam tajných přání

Seznam tajných přání https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/180165/mid_seznam-tajnych-prani-wOj-180165.jpg 4 541 153

Brett Bohlingerová si až do svých 34 let žila jako princezna. Ze dne na den ale přichází o všechno, když zjišťuje, že milovaná maminka, majitelka obří kosmetické firmy, ji vynechala ze své závěti. Přesněji - její díl dědictví jí připadne pouze v případě, že dokáže do roka splnit všechna svá dětská přání, jejichž seznam si jako malá sepsala a na které už dávno zapomněla. Na rozdíl od matky. Jenomže proč by se měla Brett najednou stát učitelkou a ve volném čase dělat sólového komika, když se tak tvrdě připravovala na to, že jednou převezme rodinné impérium? A k čemu by jí byl kůň? Brett se cítí podvedená a ponížená, navíc přichází o práci, jistý příjem i dlouholetého přítele. S vidinou dědictví začíná plnit jeden bod seznamu za druhým a brzy si s překvapením uvědomuje, že jí ten starý ušmudlaný list papíru úplně ovládá. A že jí to vlastně vůbec nevadí … Půvabný románový debut americké autory o cestě za štěstím a o snech, jichž bych se člověk neměl nikdy vzdávat.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Life List , 2013


více info...

VítVápno
VítVápno
18.11.2023 2 z 5

Bohužel zklamání. Prvních 140 stránek bylo zábavních a vtipných ale od 152 stránky to byla jedna velká nuda nic se tam nedělo. Hlavní hrdinka brett byla ukřivděná všechno jít vadilo že všeho obviňovala svojí mrtvou mámu. To že se Brett chovala jako slepice by nebyl až takový problém kdyby byla kniha zábavná. Skoro každá kapitola mělo okolo 12 až 16 stránek a to je moc ano pokud je kniha zábavná a čtivá tak nevadí že má jedna kapitola 12 stránek. Ale když je kniha nudná tak to vadí. Knihu jsem bohužel nedočetl skončil jsem na straně 190.

Radimka
Radimka
30.09.2023 2 z 5

Taková americká pohádka pro dospělé, se šťastným koncem a naprosto předvídatelným dějem. Sněhurka je proti tomu těžká realita.


stumpy
stumpy
22.09.2023 5 z 5

Přenádherná kniha. Knihy podruhé nečtu. Ale věřím, že tuto si později otevřu znovu. Četla jsem jí dlouho a po kousíčkách, protože na její konec dorazit nechtěla. Ze začátku otevřela staré rány a vyjádřila přesně to, jak to cítím už několik let. Začínám asi měknout, ale tahle kniha mě několikrát dostala. Vřele doporučuji k přečtení. Je v ní tolik ponaučení. A to největší už známe. Všechno špatné je pro něco dobré.

Hanjimka
Hanjimka
16.06.2023 5 z 5

Správná kniha, která se ke mě dostala ve správný čas. Četla se jedním dechem, a jsem nadšená. Kamarádce děkuji za doporučení.

Babkabylinkarka
Babkabylinkarka
22.01.2023 5 z 5

Romantické, místy nepravděpodobné, ale nemohla jsem se odtrhnout, takže za mě super. Spousta překvapivých zvratů.

Evaho73
Evaho73
20.09.2022 4 z 5

Zoznam všetkých želaní je druh knihy s  vynútenými dialógmi, úplne predvídateľnými situáciami a s nepravdepodobnými udalosťami, ale napriek tomu si dokáže udržať pozornosť čitateľa od začiatku do konca. Bonusom je veľmi milé posolstvo o tom, že ľahko nadobudnuté bohatstvo, nemusí zákonite ľuďom prinášať to pravé životné šťastie. Problém je v tom, že málokto z nás si to dokáže uvedomiť. Zdá sa však, že autorka našla recept, ako nám to pripomenúť ;-).

Jifia
Jifia
01.11.2020 5 z 5

Velmi příjemné čtení i příběh. Oddechové a pozitivní.

tess.de.veles
tess.de.veles
13.07.2020 4 z 5

Líbila se mi :-) Milá knížka, která se dobře čte.... a člověk přemýšlí, jak to teda nakonec dopadne..... Nápadité.... Hezké.... Milé....

Kudík
Kudík
17.05.2020 5 z 5

Brett Bohlingerová mě překvapila, jako i celá kniha. Dle anotace a seznamu přání (který se mi líbil :) ), jsem čekala opravdu rozmazlenou princeznu jedoucí na šťastné vlně po smutném odchodu své matky. A nedočkala jsem se, což je jen dobře. Začátek mi přišel docela drsný, protože těch ztrát nebylo vůbec málo. Líbilo se mi jak postupně Brett "sílila" a zjišťovala pravdu o svém okolí, o tom, jací jsou přátelé, sourozenci... i rodiče.
Nejdřív jsem si říkala, že Brad Midar bude jasný a ejhle, pak tu jsou ještě 2x pánové "Burberry". U toho prvního jsem v jeho totožnost doufala. A vše co se týče Austin Elizabeth, to bylo taky něco. Celá kniha je docela emotivním překvapením. Přečteno za jedno odpoledne s tím, že jsem byla docela zvědavá, co se skrývá v obálce "splněno".

iiiccc
iiiccc
11.05.2020 3 z 5

Brett si jen tak proplouvá životem. Vše co potřebuje, dostane naservírované a se zbytkem si hlavu příliš neláme. To se změní, když náhle zemře její matka a Brett nezíská takové dědictví, s jakým počítala. Postupně ale získá něco jiného, něco mnohem důležitějšího. Víru v sama sebe a smysl života. Kniha začíná jako příběh o tom, jak ukřivděná ženská kňouráním ke štěstí přišla, ale vyvine se v příběh vyrovnané ženy, která si své štěstí zasloužila a je si toho vědoma.

Aaloha
Aaloha
28.04.2020 5 z 5

Moc hezký příběh, sice romanťárna, ale nic přeslazeného. O tom, že život není jednoduchý, je plný zvratů a je na nás jak s ním naložíme. Doporučuji přečíst.

pip11
pip11
25.02.2020 5 z 5

Úžasný příběh o hledání vlastní cesty a místa v životě skrze seznam přání. Je to kouzelně dojemné a emotivní, nechtěla jsem aby to skončilo, ale nedokázala jsem přestat číst. Žánrově je toto pro mě snad nejpovedenější příběh, ráda se k této knize jednou vrátím.

Mandlevest
Mandlevest
04.01.2020 5 z 5

Námět z červené knihovny jako vyšitý, ale paní autorka nedopustila, aby se z knihy stala kýčovitá romance. Moc hezky, lidsky napsaná knížka o snech a touhách, které se zdánlivě během života mění, moc sympatická hrdinka a vůbec, jak jsem četla v komentáři níže a nevymyslela bych to lépe, knížka je pohlazení po duši a těch není nikdy dost. Doporučuji.

Monika164
Monika164
31.12.2019 4 z 5

Fajn kniha na dovolenou.....oddechovka

adriane9
adriane9
23.11.2019 3 z 5

No faktem je, že nejde přestat číst. Ale chvílema jsem přeskakovala řádky, já prostě jsem romantik realista a tohle bylo přitažené za vlasy, toto se stát jen tak nemůže no ne? Taky jsem si blbec přečetla pár komentářů, které vyzrazují zásadní dějovou linku. Ale musím zmínit tři věci, co se mi vryly do duše a to větu kterou říkám také: "Zapomínáš, že jsem tě porodila, jsem jediný člověk, kterého nemůžeš vodit za nos." Pak to že "Každý den udělej něco, co tě děsí, jen tak se naučíš se strachem bojovat" a v neposlední řadě zmínka o probuzení, ten čas těsně před procitnutím kdy se vám nevybavuje hrůza předešlých dní a pak jako čistá rána to na vás dopadne. Kniha doznívá a o tom to čtení je :-)

kuky921
kuky921
05.11.2019 4 z 5

Krásné čtení, trochu životního bilancování smícháno s červenou knihovnou. Dobře jsem se bavila.

Renatapek
Renatapek
02.11.2019 3 z 5

Kniha, která vás donutí k zamyšlení nad svým životem. Opravdu jdete po cestě svých snů a nebo očekávání přání svého okolí a říkáte si až někdy ... Velmi zajímavá kniha. Příběh je napsaný vtipně, zdánlivě o povrchních věcech, ale je v něm ukrytá velká hodnota. Docela jsem váhala jestli se pustit do čtení, ale jsem ráda, že jsem si na ní nakonec čas našla i když "životní moudra" v knihách většinou nehledám ...

Kristy.Seb
Kristy.Seb
27.10.2019 5 z 5

Skvělá kniha. Donutí vás se zamyslet, jestli jste v životě nezůstali stát na místě a nevzdali jste svoje sny.

Josh
Josh
10.09.2019 5 z 5

Maminka mi zemřela před Adventem 2012 a tato kniha se mi později nějak dostala do rukou.... Nestala se jen jednou z osobních TOP knih, ale protože ten příběh je tolik lidský, tak i knihou díky níž šlo přežít.... Návrat k této knize byl s odstupem času méně citový, ale nic nezměnil na lidskosti příběhu. Jako dárek se líbila zatím všem :o) asi proto, že je to TOP tip jak žít dobrý život....

Prateri
Prateri
25.08.2019 5 z 5

Kniha, která pohladí duši a potěší mysl. Takových není mnoho. Smích i slzičky, jak to v životě bývá, najdete na stránkách této knihy. Možná, že na vás dýchne i pocit štěstí. Zkuste to. A jestli ne, nic se neděje, asi máte na svět rozumnější pohled.

Autorovy další knížky

Lori Nelson Spielman
americká, 1961
2013  85%Seznam tajných přání
2019  83%A na nebi čekají hvězdy
2016  77%Sladké odpuštění

Kniha Seznam tajných přání je v

Právě čtených5x
Přečtených709x
Čtenářské výzvě30x
Doporučených73x
Knihotéce285x
Chystám se číst350x
Chci si koupit52x
dalších seznamech3x