lucie0134 lucie0134 komentáře u knih

☰ menu

Navždy s láskou, Lara Jean Navždy s láskou, Lara Jean Jenny Han

Upřímně řečeno, nechápu, že jsem to začala číst. Dobře u prvního dílu fajn nápad na knížku, ale druhý a třetí? Lucie to byl zas nápad...Obsahuje to Spoilery. Tak bacha a nebo si to radši přečtěte.

Lara je dětinská, neví co chce, nerozhodná, a celou dobu mě rozčilovala. Chudák Peter. Ten je super kluk a vůbec si nezaslouží co mu dělá. Přijde mi, že se nedokáže rozhodovat sama, ale stále dává na ostatní. Jakoby neměla svoji hlavu. Nakonec to skončí happyend jako správná romantika. Rozhodne se nakonec podle sebe.

27.02.2020 2 z 5


Prokletý sníh Prokletý sníh Barbora Žampachová

Já prostě čekala něco víc. Víc dotažený konec, míň fňukání hlavní hrdinky a víc její snahy o to aby se uměla bránit, víc krve možná i násilí. (ano, občas i sobě si přijdu zvrácená, ale když už píšu o smrti, válce a obětování tak ať to stojí za to) Za mě prostě průměrná knížka. :)

10.12.2019 3 z 5


Vládkyně kouře Vládkyně kouře Laura Sebastian

Já ani nevím co přesně napsat. Posledních 100 stránek byly čtivé, ale ten začátek? Ten mě tolik nenadchnul, hrozně se ti vleklo. Rozčiluje mě Thea. Ví ta holka co chce?! Každou chvíli říká něco jiného. Opět milostný trojúhelník, který mě spíš rozčiloval. No snad 3tí díl bude lepší...

15.11.2019 3 z 5


Boží hrob Boží hrob Jay Kristoff

Trošku mi trvalo se začíst, ale pak to už se mnou jelo a knihu jsem hltala ve velkém. Miluju jeho neobvyklý styl psaní. Myslím, že proto mi trvalo se začíst.
Nevím jestli autora mám zbožňovat nebo nenávidět. Ten konec byl taková podpásovka. Takový konec je neskutečně krutý pro čtenáře. CHCI DALŠÍ DÍL!!
Každopádně mě autor zkazil, jakmile čtu jinou knížku, hledám tu brutalitu, sarkasmus, humor, něhu, krveprolití a smrt na každé straně. (zní to jako děsná kombinace, ale ten chlap to umí napsat aby to dávalo smysl)

14.11.2019 5 z 5


Moře klidu Moře klidu Katja Millay

Není to klasický román, je depresivní, je agresivní a dost dobrý :D

Ten kdo má citlivou duši, je možné, že budete mít noční můry. Kdo jste zkažený, izolovaný jednorožec co při klasických sladkých románech zvrací duhu jako já, vřele doporučuji.
Hlavni postavy nelze nemít rád. Jsou hezky popsané a kniha Vás vtáhne do děje.
Má krásný konec a ráda si ji přečtu po druhé. :)

27.10.2019 5 z 5


Dcera kostí a dýmu Dcera kostí a dýmu Laini Taylor

Pozor budu spoilerovat.

Námět na knihu dobrý, přehlídla bych že půlka knihy mi přijde plavání v marnosti. Ale že v půlce knihy autorka napíše: Už to po rozlomení kosti všechno chápu. WTF? Připadala jsem si jako blbec co chápe sakra? Pak přišlo vysvětlování čtenáři, co vlastně chápe, nastal super chaos hrozně se pleti mi jména, kterou osobou zrovna je. Koho Akiva vlastně milovat, ji jako minulost nebo ji jako přítomnost nebo její duši a ne osobnost?
Oceňuji že se to odehrává v Praze ale nelíbil se mi styl psaní občas hezký citát, ale to je tak všechno.
Zatím druhý díl neplánuju číst, už ten první jsem četla z donucení (nesnáším nedotčené knihy)
A to mohlo mít takový potenciál, škoda. Velká škoda.

24.10.2019 3 z 5


Nezapomenutelná cesta Nezapomenutelná cesta Nicholas Sparks

První jsem viděla film: Dlouhá cesta. Upřímně stalo se mi poprvé abych byla zklamaná z knihy. Je uspěchaná, kdyby tam přidal autor jen o 20 stránek navíc jen by to knížku zlepšilo.

Doporučuji buď nejprve přečíst knihu a pak vidět film. Nebo jen vidět film, ušetřím Vás zklamání které pak budete mít po přečtení knížky.

14.10.2019 2 z 5


Dopisy ztraceným Dopisy ztraceným Brigid Kemmerer

Nevím co k ní napsat, prostě si ji přečtěte !

14.10.2019 5 z 5


P.S. Líbíš se mi P.S. Líbíš se mi Kasie West

Krásná knížka, nemohla jsem se odtrhnout. Doporučuji určitě přečíst, ale možná víc Dopisy ztraceným. Je to na podobné téma a trochu jinak zpracovaná a mě se o trošku líbila víc.

14.10.2019 4 z 5


Zkrocení zlé ženy Zkrocení zlé ženy William Shakespeare

Já nevím, mám z toho smíšené pocity. Začátek jsem vůbec nechápala. A četla jsem to 2x, prostě nevím. Ani mě to tolik nenadchlo. Asi Shakespeare není nic pro mne.

27.08.2019 2 z 5


Spolubydlící Spolubydlící Beth O’Leary

Super oddechovka, která pobaví. Doporučuji.

27.08.2019 5 z 5


Mentalista - Rozluštěte tajemství a triky z populárního seriálu Mentalista - Rozluštěte tajemství a triky z populárního seriálu Simon Winthrop

Super knížka, doporučuji všema deseti. Zjistila jsem tolik věcí a informací. Musím přečíst ještě jednou. Jestli se zajímáte o lidi a psychologii tak honem na ni.
Ps: všichni jsme svým způsobem stejně naivní

11.07.2019 5 z 5


Jak prokouknout druhé lidi Jak prokouknout druhé lidi Joe Navarro

Super kniha, spíš bych ji nazvala učebnice. Je tam hodně informací a proto doporučím přečíst jednou a po nějakým čase přečíst podruhé. Nebo si udělat alespoň výpisky. Zjistila jsem tam plno věcí jak funguje mozek a jak se lidi chovají. Doporučuji!!!

11.07.2019 4 z 5


Zakázané přesvědčovací techniky Zakázané přesvědčovací techniky Rintu Basu

Kniha k ničemu, stále říká co se bude dít a když se k tomu už dostane tak to není žádná sláva. Ztráta času takhle kniha, je to nekonečný úvod s otázkami pro vás a málo informací, které vlastně ani nevysvětlí. Raději si kupte Mentalistu, nebo Jak prokouknout druhé lidi od Navara. Dozvíte se mnohem více než v téhle.

11.07.2019 odpad!


Rudá královna Rudá královna Victoria Aveyard

Docela dlouho mi trvalo, než jsem knížce přišla na chuť. Vadilo mi jak Mare byla tak naivní občas jsem si říkala jak může věřit stříbrnému, jak se může klanět zrůdě. Nejvíc se mi líbila Farley, možná to bylo i tím, že je mi svým způsobem podobná. Kniha je hezky psaná, ale pokud chcete přečíst daleko lepší knihu doporučím Ledová krev je na podobném principu ale daleko lepší.

12.04.2019 3 z 5


Princezna popela Princezna popela Laura Sebastian

Nápad na knihu byl super, je pravda, že občas Thea (hlavní hrdinka) nevěděla co chce. A to mě fakt štvalo. Ale i tak to byla super knížka.

09.04.2019 4 z 5


Modrá jako safír Modrá jako safír Kerstin Gier

Kniha nezklamala. Ano, opakoval se tam děj z předchozího dílu, ale myslím že to je hezké a ohleduplné vůči čtenáři který četl knihu ihned po vydání a musel čekat na druhý díl. Dvojky bývají horší a taková střední cesta. Ale tohle ne, neskutečně mě to baví číst. Hrozně jsem se u toho nasmála a co říct za 6 hodin přečteno.

09.02.2019 5 z 5


Zelená jako smaragd Zelená jako smaragd Kerstin Gier

Docela pohodová série, nevím jestli bych se do ní pustila znovu a četla dokola, ale byla fajn. Jednička mi přišla celá jako úvod a Gwendolin byla hrozně ubrečená. Chápu že se jí změnil život a je to pro ni všechno těžký, ale pořád fňukat? Konec byl uspěchaný, ale hezký. Nějak jsem to čekala, že bude takový.
James a Xenerius zase bodovali.

21.09.2018 4 z 5


Rudá jako rubín Rudá jako rubín Kerstin Gier

Tuhle knihu jsem si chtěla přečíst už dávno, ale pořád nebyla na ni taková chuť. Každopádně byla fajn, hezky popsané osoby, kterým bylo věnováno čtvrt knihy. A ve srovnání s filmem no úplně něco jiného. Na jednu stranu vím proč udělali film jinačí, protože tu chybí taková ta akce. Celá kniha mi přijde jako dlouhý úvod. Což může pro někoho být i nuda. Pro mě to byla taková oddechovka, zas jiný styl psaní, který mě baví. Každopádně jsem zvědavá na dvojku. Jak to dopadne :3

16.09.2018


Ledová krev Ledová krev Elly Blake

Tak to byla jízda.
Krásný příběh, hrozně mě bavil a nepustil mě, musela jsem pořád číst a číst. Naposled mě kniha takhle chytla s názvem Na lovu. Ani se mi nechce číst 2ka. Jednička je krásně zakončená. Pro mě ideální. Víc takových knížek bez milostného trojúhelníku a tolik akce a napětí. Tuto knihu si musíte přečíst!!!

11.07.2018 5 z 5