leona_m leona_m komentáře u knih

☰ menu

Čtvero ročních období v Římě Čtvero ročních období v Římě Anthony Doerr

Knížka sama o sobě není nijak špatná. Jen nesmíte počítat s příběhem, ale pouze se vzpomínkami autora na Řím. Znovu bych po knížce nesáhla, nebylo to nic pro mě, ale své fanoušky si to určitě najde.

06.09.2023 2 z 5


Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Kniha se čte skoro jedním dechem. Čtenář samozřejmě musí brát v potaz, že hlavním tématem tu není ani tak samotné místo, ale spíše "zakázaná láska". Příběh je ve finále velmi hezký a dojemný.

07.03.2021 5 z 5


Dánská dívka Dánská dívka David Ebershoff

Rozhodně je zde důležité vyzdvihnout závažnost tématu této knihy. D. Ebershoff se s tím popral velmi dobře. I když by kniha mohla být klidně o pár stran kratší, tak za mě se mi velmi líbil ať už popis krajiny nebo samotných postav. Kniha byla pro mne o něco lepší než film a o samotném příběhu L. Elbeové si do budoucna ještě ráda počtu.

07.03.2021 5 z 5


Deset malých černoušků Deset malých černoušků Agatha Christie

Jedním slovem, geniální!

22.05.2019 5 z 5


Bílá nemoc Bílá nemoc Karel Čapek

Karel Čapek mě jako autor velmi baví. Bílá nemoc je moje nejoblíbenější knížka od něj. Jako maturitní četba to byl velmi dobrý nápad. Celkový nápad i závěr knihy se mi velmi líbil, protože až do posledního řádku nebylo jasné, jak to vlastně skončí. Všem mohu jen doporučit :-)

01.04.2019 4 z 5


Krysař Krysař Viktor Dyk

Velmi čtivý příběh, který se hezky čte. Dílo jsem četla v rámci maturitní četby a jsem ráda, že jsem po této knize nakonec sáhla. Kniha má velmi nečekaný konec a rozhodně se k ní v budoucnu ráda vrátím.

01.04.2019 4 z 5


Proměna Proměna Franz Kafka

Franz Kafka za mě výborný. Bohužel stále nevím, co si o této knize myslet a mám z ní velmi smíšené pocity. Za přečtení ale rozhodně stojí

01.04.2019 4 z 5


My děti ze stanice ZOO My děti ze stanice ZOO Christiane Vera Felscherinow

K této knize toho není moc co dodat. Pravdivý příběh o tom, jak dokážou drogy zničit lidský život. Jsem velmi ráda, že jsem tuto kniho četla povinně jako žák základní školy. Za mě román, který by si měl přečíst každý náctiletý. Velmi silná kniha.

01.04.2019 5 z 5


Romeo a Julie Romeo a Julie William Shakespeare

Velmi krásný a silný příběh o lásce. Několikrát jsem si říkala, že to vlastně ani číst nemusím, že přece vím, co se stane. Jsem ráda, že jsem po této knížce sáhla. Přečetla jsem jí opravdu rychle, protože bylo velmi těžké se odtrhnout. Za mě stále jedna z nejkrásnějších knih od W.S

01.04.2019 4 z 5


Farma zvířat Farma zvířat George Orwell (p)

Tuto knížku jsem si vybrala ke své maturitní četbě a musím uznat, že byla jedna z těch nejhezčích. Krásný pravdivý příběh, který se moc hezky čte. Rozhodně jsem po ní nesáhla naposledy. Doporučuji všem :-)

01.04.2019 5 z 5


Zabiják Zabiják Émile Zola

Je velmi těžké se prokousat začátkem, ale druhá polovina knížky má krásný spád. Příběh je velmi silný a nejednou mě z toho zamrazilo. Za mě jedna z nejhezčích knížek, které jsem ve své maturitní četbě četla.

01.04.2019 4 z 5


Na západní frontě klid Na západní frontě klid Erich Maria Remarque (p)

Touto knihou si mě Remarque úplně získal. Krásný silný příběh, který by si měl každý povinně přečíst.

01.05.2018 5 z 5


Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Pro mě první knížka, která mě dokázala rozbrečet a zárověň v několika pasážích i rozesmát. Hrozně se mi na této knížce líbil styl psaní pana Greena, knížka se čte velmi dobře a rychle. Příběh je silný a ještě dlouho poté ve vás nechá smíšené emoce.

13.09.2017 5 z 5