katicaj katicaj komentáře u knih

☰ menu

Anežka Anežka Viktorie Hanišová

Moje prvotina od Viktorie Hanišové, která mě svým autorským stylem pohltila od samého začátku.
Kniha je smutná a silná. Při čtení jsem cítila nespravedlnost, chvíle nedorozumění. Často jsem měla potřebu zasáhnout, celou situaci napravit. Hodně silný příběh.

07.04.2024 5 z 5


Vztahy a mýty Vztahy a mýty Jan Vojtko

Skvělá kniha. Honzu Vojtka miluju právě kvůli jeho skvělému podání informací, a to nejen na přednáškách a v rozhovorech, ale také v knize. Informace a zkušenosti předává lidsky, autenticky a bez zbytečných odbornosti. V knize kladné hodnotím hlavně kombinaci obecných informací se zkušenostmi lidi z praxe.

05.04.2021 5 z 5


Ostrov Ostrov Sigríður Hagalín Björnsdóttir

Příběh zajímavý, s potenciálem, bohužel, jak už tady bylo řečeno, ráda bych se dozvěděla nějaký background toho, co se vlastně stalo, kdo za tím vším stal apod. Takhle byla pro mě zápletka poměrně plytká.

28.02.2021 3 z 5


InTyMně InTyMně Markéta Lukášková

Skvělá oddechova knížka plná autenticity, ve které se snad každý musí vidět. Posledních několik kapitol se mi líbilo asi nejvíce.

01.02.2021 5 z 5


Ze života single ženy Ze života single ženy Henriikka Rönkkönen

Spíše průměrná oddechovka, která občas tlačí na pilu. Pár vtípnych pasáží, ale celkově mi přišlo, že chce autorka získat přízeň čtenáře sexuálními vtípky, které ale nepůsobí moc přirozeně. Někdy byly až laciné. Není to finská verze padesáti odstínů šedi, ale kvalitou se to dá asi srovnat. Tři hvězdy jen za těch pár vtípnych momentů a občasných příběhu, ve kterých jsem se našla.

18.03.2020 3 z 5


Hledání Aljašky Hledání Aljašky John Green

Asi jsem čekala více. Jako asi většina jsem začala s Hvězdy nám nepřály a takhle mě teda trochu zklamala. Je to fajn oddechovka, styl autora se mi líbí, ale to co se táhlo na 3/4 knihy by se klidně vlezlo do 2/4. Druhá polovina byla trochu lepší, ale celkově nevím..Četlo se mi to dobře, vyloženě jsem se do toho nenutila, ale že bych se nějak extra nemohla odtrhnout se taky říct nedá. Je to nenáročné čtení, u kterého se nemusí moc přemýšlet. Co mě fakt zaujalo - poslední slova, odkazy na knihy a spisovatele atd.

19.09.2019 2 z 5


Bez jablka Bez jablka Miloš Říha

takhle jsem se dlouho u knížky nezasmála. Vtipné, oddechové čtení :)

02.01.2019 5 z 5


Sedmkrát upadnout, osmkrát vstát Sedmkrát upadnout, osmkrát vstát Naoki Higašida

velmi zajímavá kniha, která mě zasáhla na správných místech. Za svůj život jsem se již s pár autisty setkala, ale ve svém okolí žádného nemám, takže to pro mne bylo čtení spíše informativní. Nechci zpochybňovat autorství (vzhledem k předmluvě), ale někdy jsem byla velmi překvapena názory a myšlenkami, které se mohou skrývat v hlavě autistického chlapce. Když budeme předpokládat, že autorem je skutečně chlapec s autismem, je až neuvěřitelné, jak dokázal popsat své pocity. Každopádně se jedná o velice zajímavý pohled do myšlenek někoho s takovou nemocí. A kdyby 100% autorem nebyl Naoki, stejně by si ji měl každý přečíst, protože obsahuje opravdu spoustu skvělých myšlenek o obyčejných věcech a mnoho názorů a poznatků, nad kterými by se člověk měl zamyslet.

27.11.2018 5 z 5


Muž, který se nechtěl vrátit domů Muž, který se nechtěl vrátit domů Roger Pihl

oddechová, vtipná kniha se zajímavým námětem.

25.11.2018 5 z 5


Papíroví duchové Papíroví duchové Julia Heaberlin

Zvláštní kniha, ze které mám rozporuplné pocity. Do čtení jsem se vyloženě nemusela nějak nutit, ale na jeden nádech jsem ji taky nepřečetla. Souhlasím s názorem, že knížka začala být zajímavější až ke konci. Stále nevím, co byl autorčin záměr a celkově jsem z ní taková zmatená. Měla jsem v plánu si přečíst i Černooké Zuzany, ale s takovou je asi odložím na později.

04.10.2018 3 z 5


Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Příjemné, oddechové čtení...nic náročného, ale četlo se to skvěle a příběhy byly zajímavé..autorův styl mi vyhovuje..vtipné i smutné pasáže, dost ze života a takové přirozené příhody

25.08.2018 5 z 5


Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Dojemný, romantický, ale i děsivý příběh, který se četl prakticky sám. Mám ráda příběhy z této doby i příběhy podle skutečné události. Jsem totiž toho názoru, ze lidé se o o těch hrůzách musí dozvědět, aby se poučili. Jsem ráda, ze vznikají takové knihy.

11.08.2018 5 z 5


Rychleji mluvit nedokážu: Od Gilmorových děvčat ke Gilmorovým děvčatům (a všechno mezi tím) Rychleji mluvit nedokážu: Od Gilmorových děvčat ke Gilmorovým děvčatům (a všechno mezi tím) Lauren Graham

Knížku ocení zejména velké fanynky Gilmorek. Já si ji přečetla, protože mám Gilmorky ráda, ale rozhodně je neznám nazpaměť, proto mi některé vzpomínky nic neříkaly, ztrácela jsem se i ve jménech, ale přesto se mi kniha líbila. Mám ráda autobiografie, líbil se mi styl psaní a Lauren je mi prostě sympatická, takže jsem byla ráda, že můžu trochu nahlédnout do jejího života. Někdo píše, že tam bylo málo věcí z Gilmorek, mě to tak nepřišlo. Famílii jsem neviděla, ale třeba díky této knize se chci na seriál podívat. Nevím, jestli někdo čekal, že se dozví o každé sekundě seriálu, mě to takhle vyhovovalo a kniha se mi líbila. Odpočinula jsem si u ní, občas se zasmála. Ideální kniha pro relax. Mám v plánu zkusit knihu i v originále.

27.03.2018 4 z 5


Analfabetka, která uměla počítat Analfabetka, která uměla počítat Jonas Jonasson

Po Stoletém staříkovi jsem se nemohla dočkat, až se dostanu k další kníže Jonassona. Analfabetka mě však asi trochu zklamala, místy mě nebavila, přišlo mi to zdlouhavé, ale zase na druhou stranu příběh byl tak absurdní, že když se na knížku podívám zpětně, říkám si, že to vlastně až tak špatné nebylo. Trvalo mi sice, než jsem se do knihy pořádně začetla, ale autorův styl je tak čtivý, že to pak jde jednoduše. Nechybí ani pár zvratů, takže to není tolik monotónní. Pokud někdo hledá oddechovou knihu, doporučuji.

26.02.2018 4 z 5


Z Bureše Babišem Z Bureše Babišem Tomáš Lemešani

Trošku náročnější čtení, vzhledem k množství nejrůznějších podnikatelských vztahů a aktivit, mnoho dat a názvů firem (mnoho z nich jsem třeba neznala). Nicméně skvělá studie o minulosti dávné i nedávné tolik oblíbeného politika. Příznivci Babiše ji stejně asi ani neotevřou (ze zkušeností: když jsem ji ukázala jednomu voliči, tak knihu označil za antibabišovskou, která chce A.B. jen pošpinit), nicméně jsem ráda, že jsem si ji přečetla a že jsem se o tomto politikovi, oligarchovi atd. dozvěděla o něco více.

19.02.2018 4 z 5


Fotka nemusí být ostrá Fotka nemusí být ostrá Robert Vano

Klasický Robert Vano. Připadala jsem si jako bychom spolu seděli na kávě a povídali si o jeho životě. Super čtení :)

20.11.2017 5 z 5


Osm Osm Radka Třeštíková

Osm je první knížka, kterou jsem od Radky Třeštíkové četla a moc se mi líbila. Autorčin styl psaní je čtivý a příběh byl zajímavě napsaný. Není to žádné náročné čtení, což mi vyhovovalo.

01.11.2017 4 z 5


Nikola Šuhaj loupežník Nikola Šuhaj loupežník Ivan Olbracht (p)

Moje srdcovka. Ačkoliv jsem byla "donucena" knihu přečíst v rámci povinné četby ve škole, jsem za to ráda, protože sama od sebe bych si ji asi nepřečetla. Příběh mě skutečně nadchnul. Myslím, že je to i jedna z jednodušších knížek k maturitě.

23.03.2017 5 z 5


Alchymista Alchymista Paulo Coelho

Až doteď jsem si myslela, že tuhle knihu musí každý milovat. Pak jsem si přečetla názory některých lidí zde a jsem v šoku. Ale asi všude platí sto lidí - sto názorů. Mně se kniha líbila, dobře se četla, líbil se mi autorův styl a příběh mne zaujal. Četla jsem ji už dávno a přemýšlím, že si ji zase oživím.

07.02.2017 5 z 5


Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Detektivky jsem nikdy moc nemusela, ale tahle kniha se mi četla opravdu skvěle. Trošku mi trvalo než jsem se začetla a po první třetině mě to trochu přestalo bavit, ke konci to už dostalo spád. A celkově se mi kniha líbila. Postava Eriky se chová občas iracionálně a některé věci jsou dost nelogické. Příběh je napínavý a přináší zvraty, které čtenář neočekává.

01.02.2017 4 z 5