kacenka6144 kacenka6144 komentáře u knih

☰ menu

V patách Elize Cynsterové V patách Elize Cynsterové Stephanie Laurens (p)

Příběh další ze sester Cynsterových, tentokrát jemnější Elizy. Začátek kopíruje dějovou linku prvního dílu této trilogie, ale jsou zde vedlejší postavy (Cobby a Hugo), které děj trošku odlehčí. Jeremy a Eliza musí spojit svoje síly, aby unikly všem nebezpečím a nástrahám, které jim klade do cesty poťouchlý osud. A pořád je tady postava tajemného Skota. Jsem zvědavá, o co tady vlastně jde. A těším se, až to společně s nejmladší Angelikou zjistím.

24.04.2024 4 z 5


Podkoní, nebo vévoda? Podkoní, nebo vévoda? Valerie Bowman

Při čtení jsem se dobře bavila. Romantika plná jiskření a naschválů. Těším se i na třetí díl. Ale ten je zatím jenom ve Slovenštině.

22.04.2024 4 z 5


V rukou vikomta Breckenridge V rukou vikomta Breckenridge Stephanie Laurens (p)

Jde o pokračování příběhu Cynsterových. Je to trochu jako u Bridgertonových. Možná je už zbytečné celé série, které mají skvělý začátek takhle zbytečně protahovat. I když tady nechybí příběh, který v sobě skrývá tajemství. A tak nás nakonec donutí přečíst všechny díly, protože já určitě jsem od přírody zvědavá ženská a těším se, až se nakonec rozmotá celé klubíčko dávné historie.

22.04.2024 4 z 5


Nevinná léčka Nevinná léčka Stephanie Laurens (p)

Tenhle díl zatím asi opravdu nejlepší ze všech. Opět pár, který k sobě musí najít cestu, ale tady je i další zápletka. Sice žádné velké drama, ale příběh to trochu oživí.

19.04.2024 4 z 5


Ideální manželka Ideální manželka Stephanie Laurens (p)

Vzhledem k tomu, že se v knížce v podstatě nic neděje, je zbytečně dlouhá. V půlce jsem čekala nějakou zápletku, ale té jsem se nedočkala. Zbytečné opakované popisy vzhledu obou hlavních postav, žádné vtipné popichování. Ale abych jenom neplivala - pokud si chcete přečíst jednoduchou historickou romanci, tak jste tady správně.

16.04.2024 3 z 5


Důvody pro manželství Důvody pro manželství Stephanie Laurens (p)

V anotaci se píše o stydlivé slečně Lenoře. Nedejte se zmást, Lenora nebyla vůbec stydlivá a Jasonovi je rovnocenou partnerkou. Od autorky už jsem četla spoustu knížek a samozřejmě daleko lepších. Ale po sérii příběhů ze součastnosti, kde se řešila spousta dramatických situací, jsem potřebovala takovou jednoduchou oddechovku. Než se zase vrhnu do dalších dramat.

15.04.2024 3 z 5


Cesta k oltáři Cesta k oltáři Cathy Maxwell

Tak konečně našel svou spřízněnou duši i Gavin. Na tento poslední díl jsem se obzvlášť těšila a rozhodně jsem nebyla zklamaná.

15.04.2024 4 z 5


Řekni ano vévodovi Řekni ano vévodovi Eloisa James

Nebyla to má první knížka od této autorky, ale zatím určitě nejlepší. Viole se podaří s pomocí jejího okolí přeměnit z šedé tiché myšky do sebevědomé mladé ženy a z mrzoutského odtažitého vévody zase příjemný společník. Prostě dobře napsaná romantická knížka.

09.04.2024 4 z 5


Nevěsta skotského válečníka Nevěsta skotského válečníka Adrienne Basso

Po příbězích ze součastnosti jsem potřebovala trošku historického odpočinku. A tahle knížka to splnila ve všech směrech. Ewan, který se se nevzdává a Grace, jež pomalu propadá jeho kouzlu. Navíc miluju příběhy ze Skotska.

07.04.2024 4 z 5


Jiskřivý idol Jiskřivý idol Katee Robert

Mně se tyhle příběhy z řecké mytologie líbí. Jsou uzpůsobené současné době a já si je užívám. Vždycky si přečtu Původní báji a porovnávám ji s daným příběhem. A hledám si i ostatní postavy. Takže si vlastně oživuji staré báje a pověsti.

07.04.2024 4 z 5


Fotografie smrti Fotografie smrti Amanda Quick (p)

Série se mi líbí čím dál víc. Je tady všechno, co mám ráda. Detektviní zápletka, ze které nemám noční můry, láska, přiměřená špetka sexu. Tohle jsou knížky, u kterých si zaručeně odpočinu.

04.04.2024 4 z 5


Matt Matt Lauren Layne

Další příběh "zlatého chlapce" z Wall Street. Možná se mi líbil i o trošičku více než příběh Iana a Lary. Mezi Mattem a Sabrinou to tady přímo jiskřilo. Jejich slovní souboje jsou napsané s vtipem. A těším se na příběh Kennedyho.

02.04.2024 4 z 5


Unesená dědička Unesená dědička Sophie Lark

Pro mě byl tenhle díl lepší než první. Kráska a Netvor v prostředí Mafie. Je to spíš pohádka než nějaké drama. Ale každý má rád dobré konce. Těším se na další příběh. Předpokládám, že se ho v budoucnu dočkáme.

30.03.2024 4 z 5


Na hraně Na hraně Amanda Quick (p)

Další detektivní příběh z městečka Burning Cove 30. let. Amanda Quick čtivě prokletá detektivní zápletku s romantickou linkou. Jenom mám někdy pocit, že je těch zločineckých postav v každém díle trochu moc. Ale třeba tady jsem byla trochu překvapená. Tuhle postavu jsem fakt nečekala.

30.03.2024


Dívka, která věděla příliš mnoho Dívka, která věděla příliš mnoho Jayne Ann Krentz

Mám ráda tyhle romantické detektivky. Zvlášť od téhle autorky. Třicátá léta 20. století je doba, která není pro romantické knížky příliš obvyklá, ale já mám tohle období moc ráda. Spojení chytré ženy a charismatického muže s nádechem tajemna je dobrá kombinace pro ústřední dvojici. Fanouškům severských kriminálek by to mohlo připadnut snad až trochu naivní, ale já už se těším na další díly téhle série. Snad se nakonec dozvíme i to, kdo se pokusil zabít Olivera a proč. Mně to totiž fakt zajímá.

27.03.2024 3 z 5


Zvrácené království Zvrácené království Rina Kent

I po přečtení posledního dílu nechám 4*. Rozuzlení jsem tak trochu předpokládala, i když chování některých vedlejších postav mi zůstalo záhadou. Zbylo i plno nezodpovězených otázek. Takže se máme těšit na příběhy dalších zúčastněných?!

22.03.2024 4 z 5


Ocelová princezna Ocelová princezna Rina Kent

Zatím se držím 4*. Teď už vím, že má původní teorie byla docela mimo. Asi mám málo bujnou fantazii. Ta se ale nedá upřít autorce. Ukrajuji stránku za stránkou a čekám, co mě čeká dál. Včera večer jsem dočetla tenhle díl a ráno se hned vrhla na poslední. Jsem docela zvědavá na finále tohoto příběhu.

21.03.2024 4 z 5


Zvrhlý král Zvrhlý král Rina Kent

Jsem ráda, že jsem se čtením počkala, až budu mít pohromadě všechny 3 díly. Po dočtení první části jdu hned na druhou. Mám už svou vlastní teorii a jsem zvědavá, na kolik je správná. Už dlouho jsem nebyla u knížky takhle příjemně napnutá.

20.03.2024 4 z 5


Markýz hledá ženu Markýz hledá ženu Ella Quinn

Oproti prvnímu dílu je tady menší pokrok. Po pár knížkách ze současnosti jsem se opět vrátila k nějaké historické romanťárně a docela jsem si početla. Knížka má přijatelný počet stránek, neměla jsem pocit, že se děj táhne. A určitě se poohlédnu i po dalším díle této série.

18.03.2024


Zmetek Zmetek Elle Kennedy

Knížky Elle Kennedy jsem vždycky hltala jedním dechem. Bavila mě její znalost sportovního prostředí a příběhy jednotlivých dvojic dávaly smysl. Tady je to trošku taková patlanina. Nevím, jestli by to v takovém typu školy opravdu takto probíhalo. Knížku jsem měla ve svém seznamu na přečtení a pak jsem zjistila, že ji můžu použít i do letošní čtenářské výzvy. Další díl si asi nakonec přečtu taky, protože mě zajímá příběh Casey a jsem zvědavá, jaká bude pointa celého jejího příběhu. A budu doufat, že to autorka zvládne na míň než 400 stran. Mám pocit, že čím jsou vstupní suroviny dražší, tím jsou knihy tlustší. A ne vyždy je to knize ku prospěchu.

18.03.2024 3 z 5