Fotografie smrti

Fotografie smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/460533/bmid_fotografie-smrti-f2T-460533.jpg 4 62 15

Burning Cove série

< 4. díl >

Vítejte v Burning Cove v Kalifornii, kde se pod hollywoodským pozlátkem skrývá nemilosrdný vrah... Vivian Brazierová si nikdy nepředstavovala, že jako umělecká fotografka bude přijímat noční telefonáty, aby vyfotila děsivá místa činu. Ačkoliv se snaží proměnit fotografování v novou uměleckou formu, ví, že díky současné práci může zaplatit účty. Po nafocení místa činu, na němž došlo k vraždě slavné herečky, poslední oběti zabijáka, jemuž tisk přezdívá „Vrah s dýkou“, si Vivian všimne děsivých podobností s úmrtími předchozích obětí – detailů, jež by zaregistroval jen další fotograf – detailů, které Vivian staví na vrcholek vrahova seznamu obětí. Nick Sundrige byl vždy schopen „vidět“ věci, jež ostatní nevidí. Jeho talent, nebo jak tomu říká – jeho prokletí – spolu s temnou minulostí z něho udělaly samotářského, ale brilantního vyšetřovatele. Jako jediný, kdo může Vivian pomoct, je Nick poslán, aby ji ochránil. Společně objeví, že Vrah s dýkou má vazby na nablýskaný a oslnivý svět hollywoodské smetánky a vyšší společnosti. Je to nemilosrdný svět klamů a iluzí, jímž musejí Vivian a Nick projít – aby odhalili vraha, který se nezastaví před ničím, aby je mohl přidat ke své přehlídce obětí.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Close Up , 2020


více info...

Přidat komentář

kacenka6144
04.04.2024 4 z 5

Série se mi líbí čím dál víc. Je tady všechno, co mám ráda. Detektviní zápletka, ze které nemám noční můry, láska, přiměřená špetka sexu. Tohle jsou knížky, u kterých si zaručeně odpočinu.

TerezaMondeková
30.06.2022 4 z 5

Úžasné zakončení. Celá série mi přijde skvělá. Malé město, oslnivý svět Hollywoodu, paranormální schopnosti. Pro mě bylo zajímavé i to, že je v knize fotografování, umění. Vraždy, napětí, překvapení, nebezpečí, ale i erotika a jiskření mezi hlavními hrdiny. Ale žádnému dílu jsem nemohla dát plný počet kvůli tomu, že v každém díle byla až moc vrahů. Dost se mi to pletlo... kdo, co udělal a proč. Kdyby autorka ubrala, tak by to bylo lepší.


moudivlacek
26.06.2022 4 z 5

Tuto autorku mohu vždy doporučit, zatím mě viditelně nezklamala žádná z přečtených knih, a ani tato nebude výjimkou.
Mladá moderní žena Vivien, která by ráda se jednou stala uměleckou fotografkou, si zatím vydělává na živobytí focením míst činu. Jenže se nechtě dostane do hledáčku vraha. A pro ni velkou náhodou ji chce chránit mladý muž, sice nebezpečně vyhlížející, ale odhodlaný ji udržet při životě. Oba mají svou minulost, ale ani jeden se toho druhého nebojí, a tak velice rychle spojí své síly na hledání a zlikvidování nebezpečí. A nespojí jen své síly, spojí je i něco, v co ani jeden nedoufal. Co to asi tak bude? Vím, že odpověď je lehká. Přesto to stojí za to si to přečíst. Vtipné scénky, milí hrdinové a známí z minulých dílů série. Vše krásně nenásilně propojené. Ani bych se nebránila ještě nějakému dílu do série.

pip11
19.06.2022 5 z 5

Tato série se mi moc líbí, oblíbila jsem si ji už po prvním díle a nadšení mě dosud neopustilo. Čtvrtý díl pojednává o fotografce míst činu, která se ale snaží uspět v uměleckých kruzích, což není tak snadné. Velmi se těším na další díly.

petulik330
30.04.2022

Hlavní hrdinka mi byla sympatická. Dělala vše aby měla z čeho žít než se jí výplní její sen. Mezitím Fotografuje místa činu pro časopisy, což ji dostane fo problémů ve chvíli kdy poradí policii kde hledat stopy po pachateli vražd.
Konec mě překvapil. Ne jen tím, kdo byl nájemný zabiják kdo ji chtěl připravit o život, ale také to jak se ukázalo na konci že vrah s dýkou nebyl sám, ale měl komplice a kdo jim byl.

saez
20.04.2022 5 z 5

Romantická detektivka, prima čtení na čistění hlavy.

PetraCy
10.02.2022 5 z 5

Skvělý detektivní příběh, zajímavý výběr tématu fotografie....

petulkapeta
28.11.2021 5 z 5

Byla tam romantika a taky hodne napětí vic podezřelych a vrahu než jsem čekala...ale přiběh se mi libil, hlavně bylo zajimave přečist si o fotogravce z mista činu...

JáŠárka
26.10.2021 4 z 5

Lehká romantika, kterou přečtete za jeden večer. Po x dílech s paranormálnem konečně něco "normálnějšího". Paranormální smysly tu sice zmíněné jsou, ale hrdinové jimi nehýří na každém kroku.

alzbeta4340
15.07.2021 4 z 5

Burning Cove není úplně nejlepší série Amandy Quick, ale díly mají stoupající kvalitu. Fotografie smrti má typický autorčin rukopis, který jsem čekala a s kterým jsem si slušně odpočala. Děj se točí kolem fotografií, to je celkem originální a paranormálna tu najdete jen trošičku - spíš na úrovni využití intuice.

kolacky
20.06.2021 5 z 5

Skvělé počtení. Fotografování až tak často v knížkách nebývá, takže se čtenář(ka) dozví i zajímavosti z tohohle oboru.

Kaduri
17.06.2021 4 z 5

Ďalší vydarený príbeh z Burning Cove. Amande Quick prepojenie detektívky s romantickou linkou svedčí, naviac zasadený do zaujímavého sveta 30-tych rokov 20. storočia. A dozvedeli sme sa niečo aj o vývoji umeleckej fotografie.
Mám pocit, že séria má stúpajúcu kvalitu. Len tak ďalej...

biki
16.06.2021 4 z 5

Další z příjemných zábavných detektivek, štrejchnutých paranormálními prvky, tentokrát jen ve velmi decentním provedení. Sympatická hlavní hrdinka s neobvyklým povoláním a její samozvaný ochránce, staří známí z předchozích dílů série, kteří zde rovněž sehráli jistou roli a uspokojivě napínavý děj. Za zajímavé také považuji připomenutí, že to ještě není tak dávno, co i běžné fotografování znamenalo poměrně složitý proces, na rozdíl od dnešního cvaknutí mobilem.

MAU256
04.06.2021 5 z 5

Další krásné čtení od mé oblíbené autorky. Líbilo se mi, že nezapomněla na své známé postavy z dřívějších knížek jako na Luthera Pella a jeho přítelkyni Rainu Kirkovou, ani na Olivera Warda a jeho ženu Iren a také, s i když jen nepatrnou zmínkou, na známou rodinu Jonesových. Ani nechyběl malý náznak paranormálných smyslů. Zápletka pěkná se zase pro mne až do posledních chvil neznámou postavou zločince. Samozřejmě nechyběla známá romantika v podobě hlavních hrdinů. Prostě super odpočinkové čtení, mohu jen doporučit.

Fifth Element
27.05.2021 5 z 5

Potěšilo mě, že se autorka vrátila ke skrytým schopnostem, i když v této době hrdinové nevědí, co věděl Jones a spol..
Ale jako v 99% knih od Amandy, čtivé, příjemné, s detektivní i milostnou linkou.. Za mě super