Dáma s minulostí

Dáma s minulostí https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506780/bmid_dama-s-minulosti-FLO-506780.jpg 4 34 9

Burning Cove série

< 5. díl >

Lyra Brazierová, nejnovější obyvatelka Burning Cove, je znepokojená, když její šéfová zničehonic zmizí. Lyra tuší, že se Raině Kirkové něco muselo stát, a vypátrá, že byla naposledy spatřena v jistém exkluzivním hotelu a lázních. Lyře chybí zkušenosti v investigativní branži, které ovšem vynahrazuje intuicí a instinktem. A její intuice není zrovna nadšená z toho, že se dala dohromady s Lutherem Pellem, Raininým nebezpečným milencem, který chce o pomoc požádat někoho zkušenějšího. Namísto uhlazeného soukromého očka se zbraní v ruce, jehož očekávala, je Simon Cage obchodník se starožitnými knihami s klidným, akademickým vzezřením a chladným, vzdáleným pohledem. Lyra má však podezření, že je Simon mnohem víc, než se na první pohled zdá, a tušení se jí potvrdí, když dorazí do lázní, kde předstírají pár: Simon má výjimečný dar, který mu umožňuje odhalit tajemství, což je dovednost, jež je pro nalezení Rainy klíčová. Nezvyklá dvojice se propadne králičí norou plnou pokroucených klepů a ztracených prominentních osob a odhalí, že lázně jsou jen zástěrkou pro cosi mnohem temnějšího, než si představovali. S vrahem v jejich středu není Raina jediná, kdo se ocitl ve smrtelném nebezpečí – Lyra je totiž další na řadě.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Lady Has a Past , 2021


více info...

Přidat komentář

MAU256
30.12.2023 5 z 5

Miluji knížky této autorky. Pohodové počteníčko s romantikou, troškou paranormálna, malou detektivní zápletkou, nějakou tou vraždou. I zde jsou velmi pohodové postavy, které si prostě nejde nezamilovat, potkáváme se zde i s osůbkami z dřívějších dílů. No prostě další krásná knížka, která končí v mé knihovně.

LenkaVes
29.07.2023 4 z 5

Tahle série mě prostě baví! Postavy jsou zajímavé a sympatické, s nějakou tou pohnutou tajnou minulostí, která je dřív nebo později dostihne. Ale je to romantika, takže se svatbou se počítá :-)


TerezaMondeková
15.07.2023 5 z 5

Úžasné pokračování. Kniha jsem měla přečtenou do několika hodin. Nešlo se odtrhnout! Opět skvěle propojená detektivka s romantikou. Skvěle promyšlené, propracované, autorka dokáže čtenáře udržet v napětí, jak to všechno bylo. Jasně, máte během čtení své teorie, tvoříte, vymýšlíte, domýšlíte, ale dokud vám to autorka na konci sama nepoví, tak doopravdy nevíte. Všechno do sebe vždycky zapadne jako puzzle. V příběhu opravdu nic nechybělo... napětí, překvapení, záhady, romantická linka, skvěle jsem se pobavila, únosy, nebezpečí, intriky... Jenom musím říct, že doporučuji, aby se díly četli opravdu postupně. Protože se tu řeší věci z minulosti, předchozí postavy, záporáci, takže začít od začátku, jinak v tom budete mít guláš.
Jsem moc ráda, že jsme se v knize setkali s novými, ale i předešlými hrdiny. Skvělá parta lidí. Dost mě zaujalo i to detektivní prostředí. Všímání si každého detailu, hledání pravdy... opravdu zajímavé. Pěkné bylo i to, že v knize jsou vlastně dva příběhy. Jeden větší o Lyře a Simonovi. A menší o Raině a Pellovi. Upřímně bych byla nadšená, kdyby byla samotná kniha o Pellovi a Raině. Jako pár se mi líbí asi nejvíce, i když nedostali moc prostoru. Ale jinak... nemůžu se dočkat dalších dílů!
Lyra... no... zajímavá postava. Obdivuji lidi, kteří mají odpověď na všechno! A Simon... byl mi hodně sympatický. Zajímavý... Autorka vymyslela skvělý páreček.

pip11
23.06.2023 5 z 5

Tohle byl opět skvělý příběh této báječné a moc povedené série. Můžete očekávat zábavné dialogy, střežené tajemství, padouchy, intriky, únosy, vydírání a spoustu dalšího. V tomto svižném a akčním díle přichází na scénu dvě nové postavy, Lyra a Simon, kteří výrazně spolupracují s postavami z předchozích dílů. Proto je lepší číst knihy postupně, aby byl čtenář dostatečně v obraze a nebyl ochuzen o podstatné detaily. Už se nemůžu dočkat zbylých dvou částí a kdo ví, třeba i nějaké další.


Vždycky jste tak protivný, pane Cagi?, zeptala se Lyra.
,,Člověk dělá, co může, prohlásil Simon.
,,Je s podivem, že vám ještě nikdo nenavrhl, abyste vyrazil na dlouhou procházku po krátkém molu." :D

alzbeta4340
13.06.2023 5 z 5

Na konec to nejlepší - tento díl se mi ze série Burning Cove líbil nejvíc. Paranormálna jen velmi maličko a navíc se zde proplétají osudy dvou partnerských dvojic, to v knihách A.Q. nebývá úplně zvykem - a bylo to při čtení osvěžující.
Jako odpočinkové čtení můžu doporučit, kniha se dá dobře číst i jako samostatný román.

kolacky
02.06.2023 5 z 5

Trochu moc stylového, sofistikovaného a Mám pro tebe novinku výrazů, ale jinak zase moc dobrá Amanda... A jestli se loučí? Nemusela by, dává většinou tři a tři příběhy... tak aspoň ještě jeden?

saez
29.05.2023 5 z 5

Burning Cove mi nějak přirostlo k srdci a vracet se mezi jeho trochu svérázné a trochu tajemné obyvatele je prostě radost.

biki
20.04.2023 4 z 5

V závěru knihy jsem zesmutněla, protože mám silný pocit, že se autorka rozhodla tuto sérii ukončit - 2. světová válka je už na dohled, což znamená konec rádoby idylických třicátých let a jejich svébytné atmosféry.
V knize se jedná podle mého názoru o slušně vystavený detektivní příběh s pátráním, které se mi jeví vcelku logické, i tentokrát jen s malým podílem paranormálních prvků. Hlavní motiv padouchů je mimořádně zákeřný, ale nikoli nereálný, a k vyznění příběhu jistě přispěje také sugestivně vykreslené, místy děsivé prostředí luxusních lázní. Také oba hlavní hrdinové se mi líbili - Lyra byla sice na můj vkus poněkud zbrklá, ale postava Simona s jeho zkušenostmi, klidem a uvážlivostí ji krásně vyvážila. V knize se mihlo i několik postav z předchozích dílů, proto také ten pocit, že se s nimi autorka loučila. Pokud je tomu opravdu tak, bude se mi po nich stýskat.

Kaduri
15.04.2023 3 z 5

Autorku mám rada.
Jej knižky čítam, keď potrebujem totálne vypnúť. Sú tak príjemne predvídateľné:).
No, so všetkou úctou k predchádzajúcim dielam autorky, toto bolo slabé.
Autorka použila svoju osvedčenú schému príbehu, ale v tomto prípade to žiaľ nefunguje.
Pračudesné vyšetrovanie, nevýrazný hlavný hrdina, o vzťahovej linke škoda reči.
Prišlo mi to celé odfláknuté a neubránila som sa dojmu, že autorka už vykráda samu seba.