Jetelka Jetelka komentáře u knih

☰ menu

Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Po knize jsem sahla kvuli ctenarske krizi - potrebovala jsem neco lehkeho, zaroven vsak ne nic infantilniho a tohle byl teda zazitek. Krize u me trvala necela 2 mesice, kdy jsem neprecetla nic a Oveho jsem precetla za 3 dny. Vrele doporucuji

06.03.2023 5 z 5


Sbírka vášní aneb Dobrodružství mladé Ukrajinky Sbírka vášní aneb Dobrodružství mladé Ukrajinky Natalka Sňadanko

Humor jak Halina, super oddechové a vtipné čtení.

05.01.2023


Strom naděje Strom naděje Katherine Applegate

A proto miluju Ctenarskou vyzvu - bez ni bych tak nadhernou knihu necetla. Nadherna oddychovka se silnym pribehem

16.06.2022 5 z 5


Modlitba za Owena Meanyho Modlitba za Owena Meanyho John Irving

No teda, ta mi dala zabrat. Vubec me nebavila. Popis spousty lidi, hodne pribehu, vypraveni … dost jsem preskakovala odstavce, stranky. Docetla jsem to horkotezko. A to mam Irvinga rada. Nerozumim tomu. Mozna v knize je nejake poselstvi, ktere ja nevidela.

14.01.2022 2 z 5


Svědectví porodní asistentky z Osvětimi Svědectví porodní asistentky z Osvětimi Stanisława Leszczyńská

Čekala jsem víc. Vyprávění, příběhy,… ke konci mi to přišlo už trochu propagandistické proti potratům. Každopádně zajímavé čtení. Četla jsem však po V pekle plynových komor, to vám pak asi všechno přijde jako lehké čtení.

30.07.2021 3 z 5


Děvčata z Osvětimi Děvčata z Osvětimi Sylwia Winnik

Velmi zajímavé a svižné čtení. Příběhy jsou stroze napsány, bez nějakých větších detailů a popisů, takže to klidně může být kniha jako “úvod” do tematiky holocaustu, ale našla jsem si svoje i já, která čtu poslední 2 roky téměř výhradně jen knihy o holocaustu. Výhodou pro některé může být to, že mají všechny příběhy happy end - přežily, aby mohly podávat svědectví. Děkuju za to

28.07.2021


Poslední přání Poslední přání Andrzej Sapkowski

Asi zase - očekávání předčilo realitu. Kniha je moc dobrá pro milovníky tohoto typu fantazy. Já však nedávám ty monology. V knize se neřekne vítej, ale postava, která někoho vítá má řeč na půl stránky. Já jsem rychlý člověk a tak nemám ráda omáčky, ale rovnou k věci. Jinak dobrá kniha. Ale pokud to není váš žánr, myslím, že vás to neosloví a nepřivede k četbě fantasy.

19.03.2021 4 z 5


Chirurg Chirurg Petra Dvořáková

Velmi me to prekvapilo. Jsem spise na “tezsi” literaturu, tuto knihu jsem cetla jen v ramci vyzvy a udelala jsem moc dobre. Velmi ctive, napinave, obcas hrdinovi fandite, obcas nadavate. Moc hezka oddychovka. Na dovolenou asi ne, za dva dny nemate co cist, ale rozhodne stoji za precteni!

13.03.2021 5 z 5


Narodili se, aby přežili Narodili se, aby přežili Wendy Holden

Neni to roman, ale prevypraveni osudu 3 zen, ktere porodily deti v hruznem prostredi.

20.02.2021 5 z 5


Šikmý kostel 2 Šikmý kostel 2 Karin Lednická

Tentokrat jsem si delala poznamky, protoze rozpomenout si na osudy postav z prvniho dilu bylo tezke. Mozna proto mi pulka knihy nejak nesla ... vsichni psali, jak cetli skoro najednou, ale ja se trapila. Od pulk knihy to vsak uz pro me melo velky spad. Autorce davam obrovske plus a hvezdu navic za drzeni se popisu zivota postav a nesklouzla do popisu vseobecnych hruz behem 2. sv. valky. Proste opet vse podano tak, jak jsme zvykli - skrze prozitky a zivoty obycejnych lidi. Jedinou vytku mam k velmi otevrenemu konci. Ja proste takove mustky k dalsim dilum nemam rada a zrovna kniha takoveho formatu to ani nepotrebuje. Kdyby sla predobjednavka tretiho dilu ucinit jiz dnes, udelala bych i bez hacku k pokracovani.

09.02.2021 5 z 5


Chlapec v pruhovaném pyžamu Chlapec v pruhovaném pyžamu John Boyne

Mám za sebou spousty knih o 2. Sv. Válce, ale tato! Uff. Svírá mě srdce z příběhu. Vypadá to jako krásná kniha o dětském přátelství, ale poslední stránky vše mění.

22.01.2021 5 z 5


Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Ze by to byla takova pecka, jak mi kazdy doporucoval, to ne. Ale rozhodne stoji za precteni.

21.01.2021 4 z 5


Dilema Dilema B. A. Paris (p)

Dostala jsem darem. Není to můj šálek čaje. Nicméně kniha čtivá.

06.01.2021 2 z 5