Jetelka
Jedna hvezda navic za delku - zadny srani a rovnou k veci. Kniha je presne takova, na co jsme od autorky zvykle a co ocekavame.
Kdybych nekomu mela povedet, o cem to bylo, tak vlastne nevim. Spousta motivu, ale zadny rozvity. Porad jsem cekala, ze neco prijde, ale vlastne nic. Tim, ze to bylo takove ploche, tak snad ani oddechovka to neni. Kdybyste tuto knihu cetli jako prvni od autorky, tak jdete dal. Ma lepsi knihy.
Asi se to casem zmeni, ale nechapu ta hodnoceni, ktera davaji nizke hvezdicky. Kingovi taky neubirame, protoze je to moc hororove.
Klasicka Mornstajnova - nic nic a najednou BUM. Proste vas kniha od autorky opet nezklame, pokud je to vas salek caje.
Co musim uznat u spisovatelky je to, ze ji to vse verim. Proste takovi lidi jsou, takto ziji, takto se chovaji. O to vic je mi milejsi tuto knihu, nebot to je neco realneho, cist a mit rada. Dokazu si za ty lidi dosadit lidi z nasi vesnice. Proste na tech knihach opravdu pracuje a premysli. Zadne rychlokvasky. Motivy podobne, pribeh pokazde jiny. Dekuju
Kniha rozdelena na 3 casti. Davam o jednu hvezdu mene kvuli trosku protahle druhe casti. Vicemene pokud si prectete anotaci, tak vite o cem to je. Zajimavy skutecny pribeh. Kdo to mate radi, ctete!
Od Lisy See jsem cetla uz jednu knihu a hned na to navazala touto. To byla chyba, nebot podobne motivy, podobny pribeh i vyvrcholeni me nudilo. ALE opet skvely pribeh s kusem historie uvnitr, opet o neco vzdelanejsi.
No, kdyz nemuzu rict nic hezkeho, tak mlcim. Jeste, ze to byla kratka jednodenni knizka.
Ja mam problem s knihami, kde je potreba si psat postavy, protoze jich tam je hodne, a prepinat mezi casovymi liniemi. Nedokazu si to zapamatovat a soustredit se. Ale i presto je to knizka, kterou doporucuji. Je to laskava knizka s hezkym dejem.
(SPOILER) Rozmyslim mezi 4 a 5 hvezdami, ale davam 4, jelikoz to je napsano trosku tezsim az lyrickym jazykem, ze je potreba asi aby to cloveku sedlo. Neni to lehke cteni co do stylu psani a uz vubec ne ohledne motivu knihy. Jedine, co me udrzovalo pri cteni bylo to, ze hlavni hrdina prece neumira. Uff, dikybohu, jinak bych to asi nedocetla. Srdcebolna kniha. Ale zase jsem o kus historie vzdelanejsi.
Presne ta kniha, kde ocekavate happy end a on byl. Roman, co chytne za sedce.
Pecka! Ackoli vazne tema, tak super ctive. Kdyby to nebylo o tak smutnem osudu vsech tak bych i rekla oddychovka. Smele do toho!
Presne takove, jake jsem si to myslela. Nez zajimavy pribeh tak mi ho celou dobu bylo lito, protoze uz vime, ze prohral. Zajimave cteni to bylo, nicmene to je spise osobni zpoved, ktera je az na moc stranek. Pokud mate radi Pratele, tak po precteni knizky je budete mit jeste radeji. 4 hvezdy za zbytecnou rozsahlost.
Bezva jsem oddychovka. Moc se mi libilo pojeti smrti. Nezna, laskava.
Zajímavé čtení s uvědoměním si, že se toho vlastně moc za těch 100 let nezměnilo.
Po knize jsem sahla kvuli ctenarske krizi - potrebovala jsem neco lehkeho, zaroven vsak ne nic infantilniho a tohle byl teda zazitek. Krize u me trvala necela 2 mesice, kdy jsem neprecetla nic a Oveho jsem precetla za 3 dny. Vrele doporucuji
Humor jak Halina, super oddechové a vtipné čtení.
A proto miluju Ctenarskou vyzvu - bez ni bych tak nadhernou knihu necetla. Nadherna oddychovka se silnym pribehem
No teda, ta mi dala zabrat. Vubec me nebavila. Popis spousty lidi, hodne pribehu, vypraveni … dost jsem preskakovala odstavce, stranky. Docetla jsem to horkotezko. A to mam Irvinga rada. Nerozumim tomu. Mozna v knize je nejake poselstvi, ktere ja nevidela.
Čekala jsem víc. Vyprávění, příběhy,… ke konci mi to přišlo už trochu propagandistické proti potratům. Každopádně zajímavé čtení. Četla jsem však po V pekle plynových komor, to vám pak asi všechno přijde jako lehké čtení.