IvetaSl IvetaSl komentáře u knih

☰ menu

Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka Evžen Boček

Za mě nejlepší díl. Tak praštěný, vtipný, komický. Bych to chtěla vidět zfilmované :-D

19.02.2024 5 z 5


Smrt budějovického hejtmana Smrt budějovického hejtmana Tomáš Sterneck

Mám ráda historické knihy, ale tahle nebyla pro mě. Dlouhá souvětí, plno vsuvek, latinské výrazy, plno jmen, které nehrály žádnou roli, skákání v čase. Často jsem se ztrácela v ději. Po přečtení skoro nevím, o čem kniha byla. Možná zaujme znalce této doby.

19.11.2023 1 z 5


Žralok Žralok Dick Francis (p)

Pořád jsem čekala nějakou akci a nic. Ale i tak to byla dobrá knížka. Nemusí vždy být nějaká mrtvola nebo honička. Dopodrobna popsané zákulisí dostihů.

06.05.2022 5 z 5


Columbo mezi dveřmi Columbo mezi dveřmi Richard Ulman

Zajímavé čtení o poručíku Columbovi, ale je to pro opravdového milovníka tohoto seriálu. Pro někoho, kdo viděl pár dílů může být tato kniha nudná. Autor si dal práci, aby vypsal vše, co o něm ví, a aby uvedl, v které epizodě byla tato informace zmíněna. V druhé části knihy je vysvětleno několik (dost) pojmů, které v seriálu zaznělo. Zajímalo by mě, proč autor vybral zrovna tyto, protože by jich mohl napsat mnohem víc (na několik dalších knih). A chybí mi tam stručný popis epizod.

04.03.2022 3 z 5


Matka v trapu Matka v trapu Uljana Donátová

Čtivá oddechovka na jedno odpoledne.

19.01.2022 4 z 5


Manželovo tajemství Manželovo tajemství Liane Moriarty

Tak tahle kniha se povedla. Je to moje čtvrtá kniha od této autorky a řadím ji na druhé místo. U této knihy se nedalo předvídat, opravdu jste byli napjatí až do konce. A pak se to krásně propletlo, spojilo. A nakonec Epilog - samé kdyby, co by. Ale na to se opravdu nehraje.

08.06.2020 4 z 5


Vražedné objetí Vražedné objetí John Francome

Dobrá detektivka, chvílemi jsem měla pocit, že se nic neděje, ale přesto se to dobře četlo. Dobře promyšlený propletenec, který se nakonec zajímavě propletl.

21.02.2020 4 z 5


Poslední výročí Poslední výročí Liane Moriarty

Kniha se dobře čte, žádné zbytečné protahování, pěkně popsané myšlenkové pochody a psychické rozpoložení postav. Děj se sice trochu předvídatelný, ale stojí za přečtení.

22.01.2020 3 z 5


Mrtvou neměl nikdo rád Mrtvou neměl nikdo rád Eva Tvrdá

Poslouchala jsem audio knihu. Ze začátku bylo mnoho postav, ale dalo se v tom zorientovat. Děj odsýpal, konec byl velmi rychlý.

16.01.2020 3 z 5


Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

Dlouho jsem se nemohla zorientovat v postavách, ale nakonec se mi to podařilo. Je to čtivé, oddechovka akorát na letní dny. Ke konci mě dokonce příběh dohnal k slzám.
Překvapilo mě, kolik lidí si tuto knížku zařadilo do výzvy "děj se odehrává v Ostravě". Ani jedna zmínka o Ostravě, děj se odehrává v Praze, a pak výlety do Špindlu, Havířova, Opavy, ...

22.08.2019 4 z 5


Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

To bylo psycho. Musela jsem číst a číst abych se dozvěděla, jestli se jí podaří utéct nebo ne. Konec jsem prožívala s bušením srdce.
Jen mě napadlo, jak někdo může něco takového vymyslet, nakombinovat, popsat do detailů - vzbuzuje to ve mě hrůzu, že tohle někdo nosí v hlavně nebo to mohl dokonce zažít.

23.07.2019 5 z 5


Dívka, která sahala po hvězdách Dívka, která sahala po hvězdách Sarah Addison Allen

Moc pěkně napsané, takovým zvláštním jemným způsobem. Moje druhá knížka od autorky a mám chuť přečíst si další.

12.07.2019 5 z 5


Jedním dechem Jedním dechem Jan Sviták

Jedním dechem napsaná a dvěma dechy přečtená. Musela jsem vědět, jak celý ten zmatek a šílenosti dopadnout, co se ještě stane, co se dozvím. A spíše bych to zařadila do scifi.

Hodně gramatických chyb, vypadnutá slovíčka, chybějící písmena ve slovech - to se dá pochopit, když to psal z fleku a nikdo to po něm nekontroloval. Ale ruší to dojem z knihy.

Zajímalo by mě, zda měl autor předem trochu promyšlené téma nebo to celé tvořil až tam. je to totiž velká šílenost.

30.05.2019 2 z 5


Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Dostala jsem k Vánocům, jinak bych ji nečetla. Prostě to není můj šálek čaje, takže mě neláká ani pokračování.

17.05.2019 2 z 5


Lamentace Lamentace Christopher John Sansom

Opět napínavý děj od začátku až do konce, ani chvíli se nenudíte. Nečekané rozuzlení. Bohužel jsem na tento šestý díl přišla až čtyři roky po pátém díle, takže už jsem těžko vzpomínala na některé souvislosti.
Ale tahle série je tak dobře napsaná, že jsem si ji musela koupit i domů do své knihovničky (jinak si půjčuji v knihovně).

17.05.2019 5 z 5


Zahrada kouzel Zahrada kouzel Sarah Addison Allen

Pěkná oddechovka, děj pěkně ubíhal, nic se neprotahovalo. Pěkně popsané momentky a "kouzla" postav.

09.05.2019 4 z 5


Šílené výčitky Šílené výčitky Liane Moriarty

No nevím. Mám z knihy rozporuplné pocity. První půlka knihy Vás napíná, co se vlastně stalo, že to má takové důsledky a nikdo o tom nechce mluvit. Pak se dozvíte, co se stalo a mě napadlo - To je vážně ono? kvůli tomu tolik výčitek, skoro rozpad vztahu, vyhýbání se kamarádům? Čekala jsem větší zápletku. Celkově ale kniha dobrá.

02.04.2019 3 z 5


Naprosto cizí Naprosto cizí Megan Miranda

Čtivá kniha, měla spád, napětí. Poměrně brzo se dalo odhalit, že ne vše je tak jak to vypadá - Emmy je oběť, Cobb je vinen, ... Byla jsem ale zvědavá, jak to nakonec bylo a tak byla kniha přečtena za tři dny.

10.01.2019 4 z 5


Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Třetí kniha od Třeštíkové a zatím asi nejlepší - nejméně pesimistická. Velmi čtivá, přečtená za tři dny. Akorát ten konec byl divný.

04.01.2019 4 z 5


Alfa samec Alfa samec Vi Keeland

No, popravdě od názvu jsem čekala víc než červenou knihovnu s nádechem erotiky. A konec už byl na mě moc přeslazený, až k neuvěření, jak se takový chlap může za rok změnit. Byla to pro mě oddechovka mezi historickými romány.

09.07.2018 3 z 5