Gaboskaaa Gaboskaaa komentáře u knih

☰ menu

Děti nade vše Děti nade vše Delphine de Vigan

Nebylo to pro mě čtení, od kterého bych se nemohla odtrhnout. Nicméně fakt, že hlavní námět je realita některých životů a sharenting je reálný problém, přidává knize na děsivosti.

13.04.2024 5 z 5


Čekání na kocoura Čekání na kocoura Michaela Klevisová

Nepatřím k milovníkům koček a ani povídky nepatří k nejčtenějším žánrům. Obojí alespoň trošku přehodnotím :) Povídky o kočkách a kocourech byly z drtivé většiny skvělé, bavily a dobře se četla.

28.03.2024 5 z 5


Pláňata Pláňata Petra Dvořáková

Knihy Petry Dvořákové mám moc ráda, všechny se moc hezky čtou, ale možná právě proto jsem čekala něco trošku víc.

22.03.2024 4 z 5


Lichožrouti Lichožrouti Pavel Šrut

Zajímavé téma, leč to není můj šálek čaje..

08.03.2024 1 z 5


Havířovina Havířovina Iva Hadj Moussa

Obyčejný příběh, který se příjemně četl. I přes to, že jsme na závěr zjistili zajímavé propojení, čekala jsem víc.

08.03.2024 3 z 5


Příběh mateřídoušky Příběh mateřídoušky Miriam Blahová

Ke knize Příběh mateřídoušky jsem se dostala čirou náhodou, díky níž jsem objevila autorku Miroslav Blahovou.

Propojení příběhů ze současnosti a první poloviny 20.století je příjemné, plynulé, nenásilné. Oba příběhy byly pro mě zajímavé a silné.

Knížka se krásně četla od prvních řádků a už teď se těším na předchozí autorčinu tvorbu.

28.02.2024 5 z 5


Rozložíš paměť Rozložíš paměť Marek Torčík

Kniha je zajímavá jak obsahově, tak stylově. V obojím jsem se ale občasně ztrácela a bylo to pro mě vlastně těžké čtení.

23.02.2024 3 z 5


Já jsem hlad Já jsem hlad Petra Dvořáková

Knihu jsem přečetla prakticky jedním dechem. I když jsou jiné, které mi přijdou od autorky vydařenější, nelze odepřít zajímavé pojetí. Fakt, že se jedná o autobiografii, jsem zjistila až na konci knihy a o to víc smekám před paní Dvořákovou.

22.02.2024 3 z 5


Zmizet Zmizet Petra Soukupová

Za mě měly co do čtivosti povídky vzrůstající tendenci. Náměty byly zajímavé u všech tří, ale forma a způsob psaní autorky mi nesedí.

04.02.2024


Knihonoš Knihonoš Carsten Henn

Ve zkratce: milý příběh a oddechové čtení :)

19.01.2024 3 z 5


Sítě Sítě Petra Dvořáková

Po prvních dvou příbězích jsem byla přesvědčená, že je to v mých očích to nejlepší, co Petra Dvořáková napsala. Poslední mi úplně nesedl. Možná i proto, že byl tak jiný než předchozí dva. Přesto smekám, 3 silné příspěvky, 3 naprosto odlišná pojetí a 3 různé vyprávěcí perspektivy.

12.01.2024 5 z 5


Hájovna: Příběh o ztrátě svobody a mateřské lásce Hájovna: Příběh o ztrátě svobody a mateřské lásce Karla Kubíková

Velmi silný příběh, ve kterém si člověk zas a znovu uvědomí iracionalitu a absurditu doby minulé, a na druhé straně benefity svobodné doby. Přesto mi přišlo, že mohla být kniha psaná více poutavě.

05.01.2024 4 z 5


Deník uprchlice Deník uprchlice Oksana z Ukrajiny (p)

O knize jsem četla již dříve a jsem ráda, že jsem ji díky výzvě přečetla. Literární plytkost, o které někteří mluví, jsem nevnímala. Síla příběhu mě občas vháněla slzy do očí a styl psaní mile překvapil.

05.11.2023 5 z 5


Jelení vršek Jelení vršek Hana Marie Körnerová (p)

První polovina knihy byla pro mě náročná, hůř se mi orientovalo v postavách, do čtení jsem se musela nutit, Druhá polovina pak dostala spád, až mi to chvílemi přišlo přitažené za vlasy. A závěrečný happy end byl sice předvídatelný, na historickou knížku mi to připadalo chvílemi “moc, ale četlo se jedním dechem. Přesto autorku obdivuju, jak k celému tématu přistoupila.

02.11.2023 4 z 5


Zápisník abstinentky Zápisník abstinentky Michaela Duffková

V knize pro mě byly zajímavé příběhy jiných abstinentů. Autorčiny pasáže byly různé, některé zajímavé, jine min. Vnímám velký posun autorky ve vyjadřování a ve stylu psaní.

01.08.2023 3 z 5


Hlas kukačky Hlas kukačky Hana Marie Körnerová (p)

Moje druhá knížka autorky a jsem podruhé nadšená. Další silný, krásně napsaný příběh, který se četl jedním dechem.

27.07.2023 5 z 5


Deník Anne Frankové Deník Anne Frankové Anne Frank

I přes to, že mi kniha nesedla, musela jsem se do čtení nutit a kolikrát ke konci přeskakovala, oceňuji její hodnotu. Na síle dostane v doslovu, kdy zjistíte, že všechny plány, které Anne měla (a že na svůj věk a dobu byly docela ambiciózní), nikdy nebyly zrealizované.

20.07.2023 2 z 5


Přitažlivost planety Krypton Přitažlivost planety Krypton Jiří Mádl

Autorova prvotina se mi velmi líbila. Způsobem zpracování, kdy díky dvěma dějovým linkám drží čtenáře v pozornosti a chtíči číst dál i styl psaní, který je velmi čtivý. Příběh možná jednodušší, ale díky autorově schopnosti psát vyznívá vcelku košatě. Za mě jedna z nejzajímavějších knih z letošní čtenářské výzvy.

06.07.2023 5 z 5


Zápisník alkoholičky Zápisník alkoholičky Michaela Duffková

Před přečtením knihy jsem měla trošku mylně nastavené očekávání. Myslela jsem, že zápisník bude detailněji popisovat jednotlivá stádia. Kniha se i tak četla jedním dechem, právě pro svoji autenticitu. Velmi obdivuji, že šla autorka s kůží na trh a svoji zkušenost se závislostí přeměnila na poslání.

26.06.2023 5 z 5


Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Kniha za me nepatří k tem, od kterých se nemuzu odtrhnout. Má zajímavou myslenku a zpetne hodnoceno to bylo prijemne a pohodove cteni

19.06.2023 3 z 5