eMKay86 eMKay86 komentáře u knih

☰ menu

Dilema Dilema B. A. Paris (p)

Říct či neříct?

18.04.2024 3 z 5


Modrá Modrá Lucy Clarke

Fajn oddechovka. Nejspíš bych zvýšila hodnocení, kdybych předtím od autorky nečetla "Trosečníky", je to v některých ohledech podobný styl vyprávění, některé věci se dají odhadnout ad.

Více méně, za mě nějak nemastné, neslané. Ale takhle s čajem v posteli. jsem si to přečetla s chutí.

18.01.2024 2 z 5


Není úniku Není úniku Cara Hunter

Jsem ráda, že jsem k našla cestu zpět k této sérii. V minulosti jsem přečetla první díl o Daisy, ale nebyl to žádný WOW efekt, ale teď rozhodně nelituji, že jsem si zopakovala první díl a pokračovala a tahle série je pro mě momentálně návyková a strašně čtivá.

Asi jsem se zamilovala do Adama, jak působí jako šéf oddělení, jeho osobní života, fandím mu.
Moc se mi líbí vykreslení všech vyšetřovatelů a to, že člověk si tolikrát myslí, že už na to přišel, ale pak autorka překvapí a děj se rozmotá úplně jiným směrem. "V temnotě" bylo zářným příkladem a mrzí mě smutný konec této knihy a jde se na další díl :)

18.01.2024 5 z 5


Pošeptej po větru Pošeptej po větru Lenka Lanczová

NE! Co je na tom skvělého? Že se kluk, který je ve vztahu, se v prvním díle vsadí, že sbalí modelku (samozřejmě zadaný), zničí jí vztah s fajn klukem (Jáchymem), hraje si s ní? Oplodní ji? Ponižuje jí? A ona furt neví na čem s ním je? K dětem se nemá... a všichni tleskají jaká je to romantika? KDE je ta romantika? Vidím jen, že Monika nemá důstojnost.

Lanczovky mám z mládí ráda, ale tohle fakt ne.

Jediná hezká love story tam byla mezi Oskarem a Moničinou mámou, která by pro dceru udělala cokoliv..

19.12.2023 odpad!


Neklidná krev Neklidná krev Robert Galbraith (p)

Volání Kukačky bylo za mě boží, pak dle mého názoru kvalita kolísá a tohle šlo klidně zkrátit o cca 100 stran.

19.12.2023 2 z 5


Lež Lež C. L. Taylor

Za mě to byla jízda, sice někdy přehnané..

19.12.2023 5 z 5


Když jsi odešel Když jsi odešel John Marrs

Tuhle knihu jsem si objednala v knihovně podle anotace, byla to má první kniha od Johna Marrse, pak už jsem vyhledala jiné..

Netušila jsem do čeho jdu, mám radši thrillery. Tohle pro mě není krimi ani thriller ve své podstatě - je to zkrátka příběh Catherine a Simona - střídaní minulosti a současnosti obou hrdinou. Po x letech se sejdou a vypráví si co se stalo, když jeden pablb prakticky odešel od rodiny, protože byl strašně ublížený, ochotný skoncovat se svým životem, protože..... a SPOILER, pak se dozvíme, že vše bylo úplně jinak, než si myslel.
To co dělal v minulosti, ať zhodnotí čtenář.

Jediné mé poučení - být k sobě upřímní, nenechat všechno vyhnít, neřešit domněnky, ale mluvit se svými blízkými - pak se třeba ukáže, že věci jsou/nebo byly úplně jinak, než si myslíme. Ano, je to beletrie, ale tenhle příběh mi přišel prostě smutný a k zamyšlení.

19.12.2023 5 z 5


Poslední hřebík Poslední hřebík Stefan Ahnhem

Pokud by to byl první díl co jsem od autora četla, zvýším hodnocení, ale to nejde.

Tak jsem se těšila na další díl (a zakončení) série a bylo to jen velké zklamání, strašně mě vzaly první díly (které mám moc ráda) a kdy jsem nemohla zavřít knížku před usnutím.

Ale tohle? Opravdu? Autor si radši měl dát delší pauzu...

18.12.2023 1 z 5


Vysvoboď mě Vysvoboď mě Malin Persson Giolito

Čtu knížky bez přebalu, ať je nepoškodím. Už v půlce ve mě pohled na černobílé schéma přebalu vyvolával stejný pocit jako při čtení. Smutek, úzkost, beznaděj.

teresz.c to shrnula hezky, já jen dávám vyšší hodnocení.

18.12.2023 4 z 5


Dokonalá lítost Dokonalá lítost Helen Fields

Tohle je první díl a to jsem přečetla všechny z této série, ale asi jediný co mě opravdu utkvěl v paměti a rezonoval ve mě ještě dalších pár dnů. Tohle je ve stylu českých titulů této série DOKONALÉ.

Všechny bombové útoky, smrt nevinných lidí, nepochopíte příčinu dokud nebudete pokračovat ve čtení.

Snad bez SPOILERŮ Je to pomsta za bezpráví, nepochopení, nespravedlnost, za to jak někdo ublížil Vašim nejbližším, jednali nebo nejednali byste stejně? Nechtěli byste pomstu?

Situace na železničním přejezdu mě opravdu dostala.

Osobně mě nikdy nezajímal vztah hlavních hrdinů, typické jak z televizního seriálu - on chce ji - ona chce jeho, ale bude nám to trvat celou věčnost, než to zkusíme. Táhne se to celou sérii a za mě je to totální klišé.

Mimo to, jsem opravdu zvědavá jestli bude další díl.

18.12.2023 5 z 5