Ella_Ella Ella_Ella komentáře u knih

☰ menu

Návrat do Valbone Návrat do Valbone Josef Habas Urban (p)

Čtivé. Mrazí z toho, že námětem této knížky je skutečná událost, která dodnes nemá úplně stoprocentní a uspokojivé odpovědi. Psát a čerpat z takových událostí je samo o sobě pohybem na tenkém ledě, ale když pominu níže zmíněné mínusy v obsahu knihy, tak je dobře, že vyšla - aby se nezapomnělo..

29.01.2020 2 z 5


Cesta kolem světa v 80 vlacích Cesta kolem světa v 80 vlacích Monisha Rajesh

Nevyvážené. Vadilo mi, že se některé kapitoly/destinace rozsáhle popisují, zatímco jiné jsou sotva zmíněny. Patřím k fanouškům cestování vlakem, ale tady jsem pořád hledala, jak mám knihu vnímat - něco připomínalo dojmy z cestovatelského deníku, něco zeměpisné reálie, nudily mne popisy politických situací daných zemí....
Na druhou stranu ale chápu, že zážitky z takové dlouhé a náročné cesty jsou zkrátka nepřenosné a že každý vnímáme/prožíváme věci jinak. A proto - za přečtení kniha stojí a určitě poslouží i jako dobrá inspirace některým šotoušským turistům, ale škoda škoda - dalo se z té cesty do knihy vytěžit mnohem více.

29.01.2020 1 z 5


Osobní asistentka Osobní asistentka Renée Knight

Oproti první autorčině knížce jsem se celkem nudila. Knížku, respektive její děj by se dal dobře shrnout do nějaké povídky o tom, jaké osobní asistentky mohou být a o tom, že na každého jednou dojde...Za přečtení stojí, ale čekala jsem víc.

29.01.2020


Povídej, co vidíš Povídej, co vidíš Joy Fielding

Kniha se mi četla jedním dechem. Občas zbytečné líčení okolí či detailů, ale celkový dojem senzační. Konec mohl být trochu rozvedenější (například něco z výslechu pachatele), ale aspoň zbyl prostor pro vlastní úvahy a myšlenky.

19.02.2018


Hana Hana Alena Mornštajnová

Krásná, emotivní a zároveň strašně smutná...jedno velké klubko emocí. Doporučuji, jednoznačně. Styl psaní autorky je skutečně návykový.

18.10.2017


Zmizení Samanthy Shipleyové Zmizení Samanthy Shipleyové Joy Fielding

Knihu jsem dočetla ve 4 ráno, nemohla bych usnout nedozvědět se, jak to skončí....závěr byl překvapující a zároveň do sebe vše tak nějak zapadlo, ale charaktery jednotlivých postav možná zasloužily větší pozornost. Moc dobré počtení, JF zkrátka nezklame.

28.06.2017


Řekni, kde ji najdu Řekni, kde ji najdu Joy Fielding

První třetinu knihy jsem si nebyla jistá, jestli se mi podaří začíst se, ale povedlo se a kniha se stala čtivou a já otáčela stránky v očekávání, co všechno se stane. Konec se strhl ale poměrně rychle a musím říct, že mi možná trochu chyběla ještě jedna kapitola o tom, jak vše dopadlo s hlavní hrdinkou...Přeci jen, chtě nechtě byla v pěkném maléru. Ale na druhou stranu zbyl prostor pro přemýšlení. :) Jinak moc hezká knížka s identickým stylem JF.

28.06.2017


Sedmilhářky Sedmilhářky Liane Moriarty

Na knihu jsem se těšila, ale zprvu jsem měla zmatek v postavách a jménech. Ale od poloviny jsem knihu hltala a chtěla jsem jen číst a číst a zjistit, co bude dál. Rozuzlení příběhu bylo dobré, ale možná až příliš krátké vzhledem k předchozímu obsahu. Jinak doporučuji určitě. Jsem zvědavá na seriál.

12.06.2017


Maestra Maestra L.S. Hilton

Kniha mne zklamala..ze začátku jsem věřila, že děj může mít ještě zajímavou zápletku, ale to v co se to zvrtlo, jsem vážně nečekala. Z principu knihy dočítám, ale opravdu to bylo s přeskakováním stránek a už jakousi nechutí - zvlášť v té poslední části, kdy jsem si říkala, že to už je opravdu už nechutné a přehnané.

19.05.2017 1 z 5