Dith Dith komentáře u knih

☰ menu

Ostrov poslušnosti Ostrov poslušnosti Marina Anderson

Dvě hvězdy za popisy sexuálních scén, by byly velmi kreativní a velmi detailní. Ale jediná nepatrnost mě v tomto směru zarazila - říkala jsem si, jestli autorka třeba někdy slyšela o ochraně? Říkají jí něco pojem pohlavně přenosné choroby?!
a co se týče děje (ten není) a postav - myšlenkové pochody hlavní představitelky byly unavující a Simon nebyl zrovna chlap, po kterém bych zatoužila.

16.04.2014 2 z 5


Nepřítel mého nepřítele Nepřítel mého nepřítele Kateřina Petrusová

Druhá kniha série neměla už tak neotřelý nápad jako v případě Nebezpečné lásky, ale na druhou stranu je kniha výborně napsaná.
Výborné dialogy, popisy postav, hlavně jsem ráda za ty vedlejší linie (Amy, Johnny, Michael a Paige).
Jediné co to kazí - až moc velká pohádka, která je rozepsaná na posledních 100 stránkách. Na můj vkus to bylo až moc dlouhé a přeslazené, ale chápu, že romantické duše se musely tetelit blahem;)

16.04.2014 4 z 5


Krásná katastrofa Krásná katastrofa Jamie McGuire

Začátek knihy rychle odsejpal, Travis byl takový ten zkažený bad boy (takoví kluci mě prostě přitahují:D), ale postupem času šla kvalita stále dolů... Jeden konflikt za druhým, který hlavní hrdinka neuměla řešit nijak jinak než útěkem a naprosto nereálné chování Travise (Takhle se snad normální chlapy nechovájí?! Je to magor). Proto jsem si přečetla i druhý díl této série, kde je kniha psaná z pohledu Travise. Ano, je vysvětleno, proč se v některých situacích choval tak, jak se choval, bohužel mě to nepřesvědčilo a jakémkoliv hlubším obsahu této knihy. Jako oddechovka dobrý, ale už se k tomu asi nikdy nevrátím...

05.12.2013 2 z 5


Nebezpečná láska Nebezpečná láska Kateřina Petrusová

Výborný a neotřelý nápad a navíc od české autorky, proto dávám 4 hvězdy (s odřenýma ušima).
Kniha byla velmi čtivá a u některých pasáží, jsem se musela smát jen při té představě dospělého muže, co se chová jako pětileté děcko...
Akorát konec byl pro mě malinko předvídatelný a moc velký happyend, což asi ke knihám tohoto žánru patří, jen by nemusel být tak hrozně přeslazený...
Takže shrnuto podtrženo - vřele doporučuji:)

18.10.2013 4 z 5


Pád Pád Maya Banks

Já se na knihu velmi těšila, ale bohužel přišlo zklamaní. V tom, že by se kniha špatně četla, to opravdu není, ale vadilo mi, že se opakuje ten samý scénář v bledě modrém jako ve všech těch erotických románech v poslední době.
Já knihy tohoto typu ráda čtu jako odpočinkovou literaturu po práci, ale už mě to přestává bavit. Žádná autorka nedokáže přijít s něčím novým, s něčím neotřelím, co by čtenáře dokázalo překvapit. Takhle je vím jasné po první kapitole, jak kniha skončí.
Na jednu stranu se mi líbilo, že kniha je psána z pohledu vypravěče (i když osobně preferuji ich-formu), protože se trochu dostáváme na kobylku i Gabovi, poznáváme jeho touhy a vidíme, co se mu děje v hlavě. I když nejsem úplně přesvědčená, že by mužská mysl fungovala tímto způsobem. Holt knihu psala žena.
Ale i když upustím od těchto nedostatků, tak se na druhý díl, který se bude točit kolem Jace, moc těším. Dooufejme, že znovu nezklame...

12.09.2013 2 z 5


Nezkrotná Nezkrotná Sylvia Day

Styl psaní Sylvie Day je stále poutaný a proto se i tato knížka čte uplně sama. Já osobně mám Gideona a Evu mnohem radši než dvojici Christian/Ana. Pro mě jej jejich vztah takový opravdovější, i když je to taky příběh jak z pohádky.
Jen jsem doufala, že třetím dílem to skončí. Mám strach, že autorka bude sérii zbytečně natahovat a ztratí to tak svůj šmrnc.

12.09.2013 3 z 5


Všechno, nebo nic Všechno, nebo nic Raine Miller

Podle mého názoru kvalita téhle série lehce upadá, navíc už od začátku to není nic zářivého, k čemu bych se chtěla vracet.
Jediné plus dávám autorce, že se nebála napsat knihu taky z mužského pohledu. I když chápu, že někteří muži jsou až chorobně majetničtí, tady si myslím, že je trochu na škodu, že je knihu napsala žena a proto mám v některých scénách pocit, že se Ethan chová v některých situacích poněkud zženštile. Ještě uvidim, jestli má vůbec cenu ztrácet čas při čtení posledního dílu...

19.08.2013 2 z 5


Hrana rozkoše Hrana rozkoše Eve Berlin

Tato kniha mě zrovna nenadchla. Podle mého názoru naprosto tuctová četba, která mě bohužel místy i nudila. Bohužel naprosto bez děje a milostné scény mohly být lépe vyobrazeny.
Rozhodně jsem četla lepší erotické romány.

26.07.2013 2 z 5


Nespoutaná Nespoutaná Kathryn Taylor

Kniha je četla velmi dobře i přesto, že je celý příběh ohraný jako gramofonová deska. Grace s Jonathanem se vám hned vryjí pod kůži a nezbyde vám nic jiného než jim fandit.
Navíc to všechno skončila v ten nejhorší okamžik, takže jsem velmi zvědavá, jaké jim autorka připravila překážky ve druhém díle.
Pokud tento žánr vyhledáváte, Barvy lásky rozhodně stojí za přečtení.

25.06.2013 4 z 5


Manželská smlouva Manželská smlouva Jennifer Probst

Já u knížek preferuji spíše ich-formu, ale tady se mi na druhou stranu líbilo, že vím, co se i Nickovi honí hlavou.
I přesto, že je knížka předvídatelná, čte se dobře. Líbilo se mi, že kniha není jen celá o sexu, ale že se najdou i momenty, nad kterými se člověk může pousmát.
Jako letní oddychové čtení můžu doporučit.

25.06.2013 3 z 5


Jmenuji se X Jmenuji se X A. J. Molloy

Zase klasický příběh mladá krásná dívka a bohatý hezoun zahalen tajemstvím.
Autorka to chtěla okořenit italským prostředím Neapole a s tím souvisevicí mafií.
Bohužel je to roztahané, nudné, celkově bez šťávy. Postavy nemastné, neslané.
Jediné plus vidím v mysteriích a rituálech, které se v knize objevuji.

18.06.2013 2 z 5


Cinder Cinder Marissa Meyer

Kniha není vůbec spatně napsaná, ale je dějové až přespříliš předvídatelná. Už po prvních stránkách pochopíte kdo je kdo, ale i tak jsem tomu dala šanci a mile mě to překvapilo. Samozřejmě se tu nevyhnete několika klišoidním scénám, ale dám šanci i druhému dílu, abych viděla, jakým směrem se to celé bude ubírat.

17.06.2013 3 z 5


Označená Označená Kristin Cast

Tohle patří k těm horším, co byste si mohli v oddělení knih o upírech mohli vybrat. Proto nechápu sama sebe, jak jsem dokázala přelouskat celé 4 díly této ne moc povedené série. Možná jsem si myslela, že se to zlepší, ale čtivost těchto knih měla spíše klesavou tendenci.
Navíc ne na knížkách vidět, že ji píšou dvě autorky, což podle mého názoru knihám jen ubližuje.
Knihy mají předvídatelnýa nudný děj, ploché a nevýrazné postavy.
Asi už jsem na young adult books moc stará.

17.06.2013 3 z 5


Hostitel Hostitel Stephenie Meyer

Tohle nemá se Stmíváním nic společného. Na celé knize je vidět,že se autorka rozepsala a dokáže napsat skvělou knihu. Protože se nestala mou oblíbenou spisovatelkou kvůli Stmívání, nýbrž kvůli Hostiteli.
Neskutečně vyobrazený dokonaý svět, výborné postavy, sklěle si pohrála s vnitřním bojem mezi Melanie a Wandou.
Jediné co by některé mohlo odradit je prvních 150 velmi do podrobna popisujících stránek, ale když se Wanda dostane do jeskyní, tak začíná teprve ta pravá jízda.
Takže tohle si nenechte ujít.

17.06.2013 4 z 5


Vražedná pomsta Vražedná pomsta Suzanne Collins

Dvojka se stejně úžasná jako jednička. Bála jsem se, že v jedničce vyplácala autorka všechny dobré nápady a dvojka bude propadák, ale tohle se jí neuvěřitelné povedlo.
Je to stejně poutavé a čtete bez přestání až do poslední věty.
Jestli se vám líbila jednička, tohle zaručeně nezklame.

17.06.2013 5 z 5


Aréna smrti Aréna smrti Suzanne Collins

Nechápu, jak někdy někdy mohl tuto knihu, potažmo celou sérii, přirovnávat k Twilight ságe.
Je to poutavé, je to neotřelé, je to čtivé, je to jednoduše strhující. Navíc to otevřelo dveře dalším skvělým dystopickým románům.
A navíc je to jedna z mála knih, kde mám ráda hlavní hrdinku a fandím jí.
Vřele doporučuji celou sérii!

17.06.2013 5 z 5


Rozbřesk Rozbřesk Stephenie Meyer

WTF?!
Pro mě jednoznačně skončila celá série 3. dílem. Tohle považuji za hodně nepovedenou fan fiction. Podle mě se autorka musela dočista zbláznit!

17.06.2013 1 z 5


Zatmění Zatmění Stephenie Meyer

Můj neoblíbenější díl z celé série. Hlavní hrdinku už nekomentuji, protože bych se musela akorát rozčilovat.
Edward je prostě miláček a vždycky bude. A to je tak jediné pozitivní, co po těch letech o téhle sérii můžu říct.

17.06.2013 3 z 5


Nový měsíc Nový měsíc Stephenie Meyer

Tento díl opravdu nemám ráda. Považuju ho za takový nezbytný mezník mezi Twilight a Eclipse.
Nejenže tu byla po většinu knihy Bella ukňouranější než minule, čímž mi neskutečně lezla na nervy (nemluvě o jejím občasném nepochopitelném chování), ale veřejně prohlašuju, že nesnášim Jacoba. Já bych ho v těch knížkách vůbec nemusela mít.

17.06.2013 2 z 5


Stmívání Stmívání Stephenie Meyer

Knihu jsem četla ještě tenkrát, než okolo toho byl ten velký mediální boom.
Já jsem tenkrát byla velmi spokojená. Oddechové čtení, které má sice příšerně nesympatickou hlavní hrdinku, ale asi jako každá jsem milovala Edwarda.
Teď s postupem času vidím, kolik je v knize chyb a nesrovnalostí, ale stejně této knize patří speciálně místo v mém čtenářském srdci.

17.06.2013 3 z 5