Diginka Diginka komentáře u knih

☰ menu

Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Harry Potter. Náš slavný Harry Potter. První díl mám po sedmnácti letech poprvé za sebou a musím říct, že paráda (přečtený mám trapně jen třetí a pátý díl). Málem bych se k tomu nedostala, měla jsem větší priority, ale když jsem viděla nové obálky, okamžitě jsem po této knížce sáhla. První díl mě docela překvapil. Ano, i přes všechny ty spoilery a film. Bylo tam toho tolik jinak, že mi to bylo jedno (A stejně určitě patřím k těm lidem, co si knížku přečtou tisíckrát). Přiznám se, že ač mám Hermionu docela ráda, na začátku jsem ji nemohla absolutně vystát. Taky se mi líbilo, že Neville tam měl větší roličku, než ve filmu. Už se těším na druhý díl a doufám, že mě taky překvapí tak, jako tenhle.

07.10.2017 5 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Nevím, čím to je, ale do knihy jsem se nějak nemohla začíst a konec mě až tak nevzal. Možná to bylo tím, že jsem první viděla film a kladla jsem na knížku moc vysoké očekávání, které nemohla splnit. Obvykle tedy knížku a film dokážu odlišit, ale tady mi to nějak nešlo. Škoda. Moc jsem se na ni těšila. Každopádně některé pasáže byly skvělé a pobavily.

07.10.2017 3 z 5


Eleanor & Park Eleanor & Park Rainbow Rowell

Moje první přečtená knížka této autorky a proto pro mě vítězí nad Fangirl!

17.01.2017 5 z 5


Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Kniha se mi velmi líbila, ale četla jsem ji moc rozkouskovaně. Měla jsem nečtenářské období a kvůli tomu z ní nemám ten požitek, jaký bych měla mít. Přesto se mi však knížka velmi líbila, i když mi ne vždy vyhovoval způsob psaní. Navíc ten spoiler ohledně osudu postav (který jsem sice věděla, ale i tak) mi tam hodně vadil.

17.01.2017 5 z 5


Fangirl Fangirl Rainbow Rowell

Kniha byla skvělá, ale ke konci už se to kazilo. Při posledních sto stránkách jsem si přímo přála, aby už byl konec.

17.01.2017 4 z 5


Hostitel Hostitel Stephenie Meyer

Ve 13 jsem viděla film, který mě naprosto uchvátil a proto mám k němu vysoký vztah i teď (tehdy jsem měla jiný názory na filmy), ale po přečtení knížky nechápu, jak jsem ten příběh mohla tak podceňovat. To bylo něco úžasného. Původně jsem nechtěla knihu vůbec dočítat, protože prvních pár stran bylo nudných, ale nakonec se to rozjelo a já jen čekala, co bude s Wandou dál a dál. Jak se s věcmi vypořádá. Opravdu jsem si ji velmi oblíbila. Jako většinu postav. Všichni jsou takový charismatičtí, každý má něco do sebe. Jsem ráda, že jsem na Meyerovou nezanevřela, kvůli jejím předešlým knihám

21.12.2016 5 z 5