Darf... Darf... komentáře u knih

☰ menu

Polibek Polibek Ed McBain

Asi tak od půlky knihy jsem předpokládala konec, ale vlastně mi to ani nevadilo, že se moje tušení potvrdilo. Kniha je malinko předvídatelná, ale nevím, jestli to není tím, že už jsem od autora pár knih přečetla, nebo že obecně tento žánr zbožňuji. Není to nejlepší, co jsem kdy četla, ale bylo to zase nadprůměrné.

11.10.2017 4 z 5


Marco Marco Jussi Adler-Olsen

Další perfektní knížka od tohoto autora. Je skvělé, jak s každou knihou malinko poodkrývá okolnosti kolem asistenta Asada a dalších postav. Těším se na další knihy.

09.10.2017 5 z 5


Složka 64 Složka 64 Jussi Adler-Olsen

Kniha na neotřelé téma. Hodně povedená, jako ostatně všechny od Olsena. Konec pro mě byl opravdu velmi překvapivý. Určitě plný počet, přečetla jsem ji téměř na jeden zátah.

09.10.2017 5 z 5


Farma zvířat Farma zvířat George Orwell (p)

Četla jsem knihu už na střední škole v rámci povinné četby. Teď jsem se k ní po delší době vrátila, přečetla ji znovu a byla překvapená, kolik věcí jsem předtím nejspíš nebyla schopná pochopit. Myslím, že by si to měl přečíst každý, ať už si z toho vezme cokoliv.

09.10.2017 5 z 5


Postrach Postrach Ed McBain

Pro mě zatím nejlepší kniha od tohoto autora. Líbí se mi také originální motivy trestných činů, které jsou v knize popsány. Přišla mi o něco drsnější, než knihy, které jsem zatím od McBaina četla, ale tak nějak to k tomu patřilo.

06.10.2017 4 z 5


Zabiják Zabiják Ed McBain

Na knihách Eda McBaina se mi líbí, že nemají nijak rozvláčný příběh (což se tedy nedá říct o některých kapitolách :-D). Žádné zamotané konce bez konce. :-D Všechno je zde jasně popsáno a není nutné dělat nějaké okliky. Taková je i tato kniha. Občas jsou zde některé pasáže opravdu výpravné a myslím, že by se dali zkrátit třeba na půlku, ale to už k tomu asi tak nějak patří. Kniha je čtivá a rychle to utíká, proto čtyři hvězdičky.

03.10.2017 4 z 5


Zub za zub Zub za zub Ed McBain

Kniha mě bavila tak nějak napůl. Nějak jsem se do ní pořád nemohla začíst a najednou byl konec. Ale vlastně mě ani úplně nenudila, takže 3 hvězdičky.

27.09.2017 3 z 5


Profesionál Profesionál Ed McBain

Moje první kniha od tohoto autora. Některé pasáže jsou opravdu roztahané a myslím, že by knížka mohla mít tak o třetinu méně stran. Na druhou stranu se mi líbilo, že zápletka není nijak zvlášť zamotaná a rozvleklá a člověk se neztrácí v množství postav. Za mě lepší průměr.

25.09.2017 4 z 5


Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Líbila se mi propojenost postav, že v každém příběhu je nějakým způsobem zmíněna postava z dalšího nebo předchozího příběhu. Ale tak trochu jsem měla pocit, že je kniha jakoby nedodělaná. Jakoby mi chybělo několik kapitol na konci. Ale v podstatě jako oddychové čtení je to ideální.

25.09.2017 4 z 5


P.S. P.S. Aňa Geislerová (p)

Taková oddychovka. Některé kapitoly se mi líbily více některé méně. Ale jako čtení na léto, proč ne?

25.09.2017 3 z 5


Já, Poutník Já, Poutník Terry Hayes

Z knihy jsem byla nadšená. Hlavně z toho, kolik muselo stát času a úsilí získat potřebné informace k napsání tak obsáhlého díla. A jak do sebe všechno nakonec zapadlo...perfektní. :-)

25.09.2017 5 z 5


Sběratel kostí Sběratel kostí Jeffery Deaver

Kdysi dávno jsem už od autora četla knihu Prázdné křeslo a říkala jsem si, že musím začít sérii od začátku. Dostala jsem se k tomu až teď, ale hned vím, že si chci přečíst celou sérii. Úžasný styl knihy, která vás okamžitě pohltí a nepustí, dokud ji nemáte celou přečtenou. Už se těším na další knihy ze série.

01.06.2017 5 z 5


Zabijáci Zabijáci Jussi Adler-Olsen

Druhý díl případů z oddělení Q mě překvapivě zasáhl svoji brutalitou. Většinou si při čtení knih tyhle věci nepřipouštím, ale tahle kniha se mi dostala nějak hluboko pod kůži. Nicméně stejně jako Žena v kleci se mi kniha líbila a určitě doporučuji.

30.08.2016 5 z 5


Žena v kleci Žena v kleci Jussi Adler-Olsen

Kniha mě hodně bavila, měla jsem jí přečtenou za víkend. Samozřejmě, jak tu někteří zmiňují, děj je poněkud předvídatelný, ale pro mě to nebylo na překážku. Aspoň jsem pro jednou měla pocit, že jsem o něco chytřejší, než detektiv. :-D Určitě knihu doporučuji a těším se na další díly.

15.12.2015 5 z 5


Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Kniha je opravdu velmi čtivá. Občas je děj malinko rozvláčný, ale nemůže se na každé stránce dít něco převratného, že?! Takže za mě plný počet, protože se mi kniha opravdu líbila. Už se těším, až si přečtu další knihy od "dua" Lars Kepler. :-)

25.11.2015 5 z 5


Trojice Trojice Sarah Lotz

No, vlastně ani nevím, co napsat. Kniha se mi na jednu stranu celkem líbila, hlavně způsob jakým byla napsaná, že si obraz postupně skládáme po jednotlivých střípcích. Ale na druhou stranu jsem ji asi úplně nepochopila (což se mi, věřte nebo ne, stává velmi zřídka :-D). Nebo možná i pochopila, ale tohle asi není úplně můj šálek kávy. Takže za sebe dávám tři hvězdičky, nebylo to pro mě ztrátou času, ale už se k ní asi nikdy nevrátím.

09.07.2015 3 z 5


Devátá dívka Devátá dívka Tami Hoag

Skvělá kniha. Měla jsem ji přečtenou za jeden víkend, nemohla jsem se od ní odtrhnout. Sice jsem už asi od půlky tušila, jak by kniha mohla dopadnout, ale autorka ve mně neustále udržovala napětí a jenom zvyšovala moji touhu po tom, abych se dozvěděla, jak to doopravdy bylo. Na konci se v podstatě potvrdilo moje tušení, ale o to víc jsem byla nadšená. Dávám pět hvězd, protože už dlouho jsem nebyla do knihy tak "zažraná".

08.06.2015 5 z 5


Netopýr Netopýr Jo Nesbø

Na knihu jsem se velice těšila, protože byla velmi vychvalovaná mou rodinou. Bohužel byly pasáže, které mě vůbec nebavily. Na druhou stranu množství zvratů v knize to vlastně vyvážilo. Za mě tři hvězdy, neurazila, ale ani nijak zvlášť neoslnila. Škoda toho množství vaty, jinak bych dala určitě hvězd víc.

11.05.2015 3 z 5


Mozaika Parsifal Mozaika Parsifal Robert Ludlum

Byla to moje první kniha od tohoto autora a také první špionážní román. Kniha je výborně napsaná a v podstatě až do konce jsem byla napjatá, jak vlastně skončí. Všem bych ji doporučila.

13.02.2015 5 z 5


Bubble Bubble Anders de la Motte

Bohužel jsem mezi druhým a třetím dílem měla trochu větší pauzu, takže jsem se v některých věcech ztrácela, ale to rozhodně není chyba knížky. Četla se velmi dobře a rozuzlení jsem sice musela chvíli "trávit", než jsem ho pochopila, ale v konečném důsledku hodnotím knihu velmi kladně.

11.11.2014 4 z 5