dani.mertova dani.mertova komentáře u knih

☰ menu

Námi to začíná Námi to začíná Colleen Hoover

Chápu, že byl na autorku vyvíjen pravděpodobně velký tlak, aby napsala šťastné pokračování Atlase a Lily, tak to čtenářům nemohla odepřít.. Ale bylo to tak přeslazené, až moc. Bohužel za to hvězda dolů. Jinak povedená čtivá knížka.

12.11.2023 4 z 5


Koloušek Koloušek Jana Bernášková

(SPOILER) Jelikož je autorka poměrně začínající, nevěděla jsem, jak to dopadne. Ale jsem naprosto nadšená! Knížka je opravdu velmi čtivá, příběh je milý, láskyplný, klidný, poutavý a laskavý. Velmi oceňuji, že autorka nepsala žádnou slaďárnu a nevymýšlela příliš pohádkové konce, ale skončila realisticky a zároveň hezky. Velmi se mi konec líbil. Popravdě jsem při čtení knihy doufala, že Lucie neskončí, jak by to bylo v každé klasické romanťárně, s Viktorem. Rozhodla se rozumně a zároveň s láskou. Opravdu velmi povedená kniha. Určitě si od autorky pořídím další.

26.10.2023 5 z 5


Dokonalá manželka Dokonalá manželka J. P. Delaney (p)

Poměrně zajímavý příběh. Knížka je poměrně čtivá, ale na druhou stranu mi konec knihy přišel poměrně nesmyslný a dost ubral na hodnocení.

07.08.2023 3 z 5


V bílém plášti V bílém plášti * antologie

Soubor povídek od známých českých autorů. Příjemná oddechovka, ale nic víc nečekejte.

29.07.2023 3 z 5


Sedm manželů Evelyn Hugo Sedm manželů Evelyn Hugo Taylor Jenkins Reid

Jedná se o poměrně čtivou oddechovku, která nám vypráví o hlavní hrdince Evelyn, která je schopná pro svou slávu jít daleko za hranice. Ve svém životě si už není jistá jaká je sama sebou. Líbil se mi konec knihy, který hezky popisuje, jak láska je mocný čaroděj.

27.07.2023 4 z 5


Námi to končí Námi to končí Colleen Hoover

Opravdu velmi povedená kniha. O lásce a všech jejich podobách. O lásce přátelské, rodinné a především k sobě samému.

10.07.2023 5 z 5


Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

To, že má Alena Morštajnová skvělý dar psaní je bez pochyby jasné. Na tuhle knížku jsem se těšila, ale popravdě mě trošku zklamala. O tom, že se jedná o dobře zpracované silné téma není pochyb, ale vlastně jsem celou knížku čekala jestli přijde nějaký boom, nějaká zápletka, nějaké rozuzlení. Něco. A z konce jsem byla spíš zklamaná, přišel mi poměrně useknutý. Asi jsme očekávala, že bude víc popsaný a vysvětlený.

01.07.2023 3 z 5


Kde jsi, když nejsi Kde jsi, když nejsi Radka Třeštíková

Velmi povedená kniha. Množství vulgarismů mi v knížce nijak zvlášť nevadilo, protože k postavě Jakuba prostě sedělo. Po přečtených recenzích jsem v knizce očekávala nějaké p*rno, ale to se taky nekonalo. Pár peprných scén se sice vyskytovalo, ale určitě bych to do téhle škatulky nedávala a naopak to dodávalo příběhu pestrost. Nevadilo mi ani přeházení kapitol, protože to mělo určitý spád příběhu. Co se autorce opravdu nemůže odepřít je dar psaní, který je velice kvalitní. Velmi poutavé čtení, které vás vtáhne do děje. Škoda toho závěru, který mi přijde zbytečně moc useknutý a "obyčejný" na takový kvalitně a psychicky propracovaný příběh.

30.06.2023 4 z 5


Nová tajemství Prahy Nová tajemství Prahy David Černý

Hezká kniha s poměrně výstižnou kapitolou k jednotlivým zajímavostem v Praze.

13.03.2023 4 z 5


Zahrada Zahrada Petra Dvořáková

Velmi silný a poutavý příběh, který zpracovává dvě důležité a ne příliš medializované témata. Autorka má skvělý dar psaní, dokáže čtenáře skvěle vtáhnout do děje. Překvapil mě konec, popravdě jsem s jistotou očekávala, že to hlavní hrdina nezvládne a vypořádá se s tím po svém - tak jak bylo v posledních stranách naznačeno. Překvapilo mě, že konec byl finálně, dejme tomu, pozitivní. Mimochodem, jsem jediná, kdo stále očekával větší přiblížení postavy Jindřicha? :-)

13.02.2023 5 z 5


Pekárna v Brooklynu Pekárna v Brooklynu Julie Caplin

Příjemná oddechovka. Škoda toho konce, přišel mi až moc uspěchaný a velmi krátký.

11.02.2023 4 z 5


Chlapec, krtek, liška a kůň Chlapec, krtek, liška a kůň Charlie Mackesy

Kniha v podobném duchu jako Panda a dráček nebo Malý princ. Z těch všech nejkratší a nejvíce strohá. Je plná přátelství a připomínkou, že láska je základní cestou životem.

12.11.2022 4 z 5


Vztahy a mýty Vztahy a mýty Jan Vojtko

Bohužel jsem z knihy moc nadšená nebyla. Asi mi moc nesedl styl autorova psaní, a taky byly některé kapitoly pro mě poměrně nudné, protože nic nového a stěžejního nepřinášejí. Občas jsem si u některých vět řekla - jo, tohle je fajn si připomenout - ale opravdu občas.

28.08.2022 2 z 5


Atómové návyky Atómové návyky James Clear

Kniha je dobře napsaná. Obzvlášť se mi líbí praktické příklady, které jsou součástí celého vyprávění. Doporučuji všem, i těm, kteří si své návyky nepotřebují upevnit. Naleznete v příběhu spoustu situací i z běžného života.

06.07.2022 4 z 5


Klíč Klíč Kathryn Hughes

Jelikož jsem od autorky četla její první knížku - Dopis, která mě doslova nadchla, sáhla jsem i po Klíči, ale bohužel mě tato kniha ničím neoslovila. Myslím, že z příběhu se dalo dostat daleko víc. Hvězdičky dávám za snahu zachytit zajímavý příběh z prostředí psychiatrické léčebny.

04.07.2022 2 z 5


Panda a dráček Panda a dráček James Norbury

Tato kniha je opravdu pohlazení na duši. Budete k ní jen tak chtít vracet znova a znova. Pokaždé když ji otevřete, uvidíte tam něco kouzelného.

22.05.2022 5 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Dle recenzí jsem měla od této knihy velké očekávání, čehož jsem se bála, protože jak to tak bývá, většinou je to pak zklamáním. Musím ale říct, že Hana zklamáním nebyla! Opravdu poutavá, velmi čtivá, napínavá a dobře zpracovaná kniha. Je to jedna z knih, na kterou budete po přečtení myslet a kterou si zapamatujte.

09.05.2022 5 z 5


Příběh Arthura Truluva Příběh Arthura Truluva Elizabeth Berg

Velmi příjemná čtivá oddechovka. Zahřeje u srdce.

24.04.2022 4 z 5


Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Krásná kniha, která vás nutí k zamyšlení. Člověk si většinou vyčítá věci, které udělal, nebo neudělal, protože si myslí, že kdyby se rozhodl tenkrát jinak - dopadlo by to nejspíš lépe. Pravdou ale je, že to nemusí být zákonitě pravda. Co když varianta, pro kterou jsme se nakonec rozhodli, je nakonec ta lepší, i když se to na první pohled nemusí zdát..? Člověk by si neměl nic vyčítat, ale vzít v životě to, co reálně má a nepřemýšlet na tím, co by kdyby. Každý má miliony různých možnosti, jakou cestou svůj život vést.

03.04.2022 5 z 5


Milý Bene Milý Bene Halina Pawlowská

Moje první kniha od autorky. Byla jsem naprosto překvapená. Knížka byla parádní, hezky se četla. Opravdu příjemná oddechovka, u které se místy i pousmějete :).

06.03.2022 5 z 5