Daduna Daduna komentáře u knih

☰ menu

Pistolník Pistolník Stephen King

Kniha mě bavila a přečetla jsem ji hodně rychle protože sem byla zvědavá, jak to bude dál pokračovat. Chápu, že nezkušení čtenáři knize nerozumí nebo je nebaví protože Stephen King je mistr v nepřiměřeném rozsahu, co se týče postav,popisování apod. a ne každý tomu přijde na chuť. Hlavně tuto sérii spojuje mnoho dalších knih (Nespavost nebo knihy psané s Petrem Straubem) a myslím, že pro fanouška Stephena Kinga je tohle must have.

25.04.2024 4 z 5


Hadrový panák Hadrový panák Daniel Cole

Oddechovka, nic náročného, spletitého a něco z čeho bych nemohla spát mi opravdu nenabídla. Za mě nudná šeď. Dočetla jsem protože knihu za každou cenu dočítám, ale autorovi už asi šanci nedám.

21.04.2024 2 z 5


Bílá Voda Bílá Voda Kateřina Tučková

Bohužel,čekala jsem, že mě kniha bude bavit mnohem víc. Všichni tady jsou z ní paf a já prostě z té knihy nemám žádný pocit. Možná si knihu budu muset přečíst ještě jednou, za nějaký čas a taky zkusit jiné knihy od autorky.

04.03.2024 3 z 5


Pamatuji si vás všechny Pamatuji si vás všechny Yrsa Sigurðardóttir

Ze začátku jsem se do knihy nemohla začíst, ale v půlce knihy se mi to podařilo. Kniha má dobrou zápletku a rozuzlení jsem nečekala. Každopádně mi tam něco chybí, něco je nedokončené a asi si další knihy od autorky nepřečtu.

17.01.2024 3 z 5


Děsivé důsledky Děsivé důsledky Ramsey Campbell

Jak správně uvedl Stephen King, občas jsou některé povídky jako na tripu LSD. Samozřejmě ne každá povídka se mi líbila, ale celek jako soubor je pěkný. Musím přiznat, že se mi něco hůř četlo a to trochu kazí dojem, který mám z této knihy. Každopádně musím uznat, že autor píše tak, že z toho mám mrazení v zádech a proto dávám 4 z 5.

14.11.2023 4 z 5


Zloba Zloba Chris Carter

Kniha se mi líbila. Před touto knihou jsem žádnou jinou od autora nečetla a byla sem mile překvapená. Kniha je napsaná napínavě a vy prostě chcete číst dál abyste se dozvěděli jak to všechno dopadne.

18.09.2023 5 z 5


Královna mrtvol Královna mrtvol Heather Herrman

Oddechové čtení. Kniha nebyla špatná, ale mám radši něco náročnějšího. Děsivé to za mě nebylo.

06.09.2023 3 z 5


Nikdo ti neuvěří Nikdo ti neuvěří Magda Knedler

Od autorky jsem četla všechny knihy, které u nás vyšly a musím říct, že se mi její knihy líbí. Dokáže příběhům dodat jistou pochmurnost, která se k nim hodí. Tenhle příběh byl něčím trošku jiným než se autorka doposud věnovala, ale příběh byl zajímavý, dobře se četl i když už od začátku knihy je jasné jakým směrem směřuje.

24.08.2023 4 z 5


Miláček Miláček Guy de Maupassant

Kniha se mi líbila, mám ráda starší knihy. Určitě si od autora ještě něco přečtu.

13.08.2023 5 z 5


Pavouk Pavouk Lars Kepler

Temné, strhující. Knihy od této dvojice mám velice ráda a těším se na další knihy. Zápletka je vždy dobře vymyšlená, že do poslední stránky nevíte jak to doopravdy bylo.

31.07.2023 5 z 5


Zhubni Zhubni Richard Bachman (p)

Tyhle knihy vážně miluju.

18.07.2023 5 z 5


V úkrytu V úkrytu Liz Nugent

Kniha se mi líbila, dobře se četla. Konec byl lehce předvídatelný, ale nevadilo mi to.

12.07.2023 4 z 5


V zahradě zášti V zahradě zášti Camilla Bruce

Kniha nebyla špatná. Mám ráda romány zasazené do starší doby. Belle je sama o sobě zajímavá osoba, kterou obestírá do dnes tajemství. Každopádně napsané je to až moc jemně, tak, že Belle si svoje vraždy až moc "omlouvá" a citově rozebírá což se mi nelíbilo.

05.07.2023 3 z 5


Mýtné Mýtné Cherie Priest

Nemůžu říct, že kniha byla úplně špatná, ale skvělá taky nebyla. Vzhledem k tomu, že to má být horor, tak jsem se tedy vůbec nebála a přišlo mi to spíše jako pohádka pro děti. Příběh byl předvídatelný a žádné super zápletky jsem taky nenašla. Kdybych se měla znovu rozhodnout, zda přečtu nebo ne, tak nepřečtu.

12.06.2023 2 z 5


Anna Franková: Příběh zrady Anna Franková: Příběh zrady Gerard Kremer

Od knihy jsem čekala něco jiného. Samozřejmě, že na tajemství se přišlo a ví se, kdo by ji mohl udat, ale kniha mě prostě nudila. Příběh pro mě zajímavý nebyl. Možná je to tím, že jsem četla už hodně knih na téma války.

02.06.2023 2 z 5


Černý dům Černý dům Stephen King

Líbil se mi první díl a líbí se mi i druhý díl. Jako vždy nemám co vytknout. Otevřený konec nahrává samozřejmě pokračování, kterého se bohužel už zřejmě nedočkáme. Škoda.

30.05.2023 5 z 5


Nejúžasnější den Nejúžasnější den Kaira Rouda

Dávám 4 hvězdy za napínavý příběh, který mě bavil a chtěla jsem to prostě dočíst abych se dozvěděla, co se stane. Děsivé na tom je, že takový lidé žijí mezi námi běžně a každý z nás na ně může narazit. Oddechové čtení.

14.05.2023 4 z 5


Rekviem za sen Rekviem za sen Hubert Selby

Nevím, co bych měla o knize napsat protože ve mně nic nezanechala. Prostě příběh o smažkách a snech, který mají, ale protože jsou závislý, tak nikdy na nic nedojde. Chyběla mi přímá řeč, ale dalo se to zvládnout i bez ní. Otevřený konec se mi taky mi moc nelíbil. Nebylo to uzavřené.

08.05.2023 3 z 5


Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Moje první kniha od autorky a musím říct, že vzhledem k tomu jak moje okolí reagovalo na její předešlé knihy, tak jsem trochu zklamaná. Čekala sem, že mě to víc zasáhne, ale bohužel. Pro mě je to oddechové čtení na jeden den. Zkusím přečíst i jiné knihy od autorky a uvidíme jestli se mi některá bude líbit více.

28.04.2023 3 z 5


Jsou světla, která nevidíme Jsou světla, která nevidíme Anthony Doerr

Kniha se mi jako taková líbila, ale vzhledem k přehlcení knih o druhé světové válce mě to jaksi nenadchlo jako ostatní čtenáře v komentářích. Příběh to byl hezký, ale něco mi tam chybělo. Krátké kapitoly vidím spíš negativně a není divu, že kniha vypadá tlustě. Za mě bohužel jen tři z pěti.

25.04.2023 3 z 5