chandel chandel komentáře u knih

☰ menu

Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky J. R. R. Tolkien

Klasika, kterou se mi těžce hodnotí, protože nejsem úplně fanoušek fantasy (proto o hvězdu míň). Krásný pohádkový příběh vhodnější pro děti. S pánem prstenů bych to určitě nesrovnávala. Každopádně tenhle svět a postavy v něm dokázal Tolkien vymyslet mistrovsky.

14.03.2022 4 z 5


Plán vaší duše Plán vaší duše Robert Schwartz

Autor v knize popisuje osudy nekolika lidi, s nimiz dela rozhovory pomoci ruznych medii. Diky teto knize jsem pochopila ze zadna udalost, jak uz nemoc nebo nehoda v zivote neni trest, ale dar a zkusenost, diky ktere se mame my i nase okoli pohnout dal a uvedomit si a naucit se veci, ktere jsme se v tomto zivote naucit meli - byl to nas zivotni plan:) diky ni se divam na tyto “zkusenosti” ve svem okoli jinyma ocima a vse dava smysl. Doporucuju vsem, co veri v reinkarnaci jedna z nejlepsich knih na toto tema!

30.10.2021 5 z 5


Gump – pes, který naučil lidi žít Gump – pes, který naučil lidi žít Filip Rožek

Knížka s masivní reklamou, psaná srdíčkem člověka, co miluje psy. Já psy taky miluju, a proto se mi knížka často četla velice špatně skrz ty smutné příběhy. Pokud měla upozornit na týrání psů a špatné zacházení s nimi, tak toto splnila. Podle mě si ale člověk, co má doma množírnu anebo týrá psy takovou knížku nikdy nepřečte. Navíc není nějak literárně kvalitně napsaná a konec knihy je velmi náhlý. Plus má u mě za to, že byla napsaná pro dobrou věc a že díky ní a té velké reklamě, kterou taky musela zaplatit možná hodně lidí pomohlo pejskům v útulcích. Mě bohužel zklamala, na to jakou má reklamu a veřejné ohlasy... mohla být alespoň delší.

26.07.2021 3 z 5


Jedna duše, mnoho těl Jedna duše, mnoho těl Brian L. Weiss

silná kniha. Hodně změnila moje vnímání..

27.05.2021 5 z 5


U řeky Piedra jsem usedla a plakala U řeky Piedra jsem usedla a plakala Paulo Coelho

První polovina se mi velice líbila, ale do druhé jsem se musela nutit. Ikdyž jsem svým způsobem věřící, tohle už bylo moc. Rozhodně bych ji nedoporučila někomu jako první knihu od Coelha. Četla jsem jich již několik a tahle byla nejslabší.

13.04.2021 3 z 5


Dvanáct srdcí Dvanáct srdcí Petr Casanova

Za mě top knížka o vztazích, co jsem četla. Neskutečně mi pomohla uvědomit si věci, které jsem předtím vnímala úplně jinak.. doporučuji všem, kteří mají jakékoliv trápení ve vztahu anebo chtějí být lepšími partnery:))

08.02.2021 5 z 5


Skleněný pokoj Skleněný pokoj Simon Mawer

Krásně zpracovaný příběh, ve kterém hlavní roli hraje vila Tugendhat. Autor krásně popsal nelehkou situaci minulého století od předválečného obdob až do 90. let a zatáhl tak čtenáře přímo do děje. Kdybych nebyla z Brna, určitě by mě kniha tak nezaujala, něco málo ji k 5* chybělo. Shlédla jsem i film, ten byl dost nepovedený v porovnání s knihou. Brňákům doporučuji všema 10!!!

11.11.2020 4 z 5


Kdy - Věda a umění dokonalého načasování Kdy - Věda a umění dokonalého načasování Daniel H. Pink

Velice zajímavé čtení založené na výzkumech o tom, jak čas ovlivňuje náš život a jak ho využít v náš prospěch.

06.10.2020 4 z 5


Bohatý táta, chudý táta - Co bohatí učí svoje děti a chudí a střední vrstvy ne Bohatý táta, chudý táta - Co bohatí učí svoje děti a chudí a střední vrstvy ne Robert T. Kiyosaki

Knížku by si měl přečíst každý, kdo se chce v žvotě někam posouvat. Škoda že jsem ji nepřečetla již dřív.

01.10.2020 4 z 5


Andělé v mých vlasech Andělé v mých vlasech Lorna Byrne

Nádherná kniha, která vám dá naději a možná i víru že něco mezi nebem a zemí skutečně je. I přestože styl psaní autorky byl chvilkama vyloženě pohádkový, se mi knížka moc líbia. Vzalo mě to jinam a přesvědčilo že všechno je jak má být a je už předem dáno. Hodně mě uchvátila kapitola o nenarozných dětech. Všem bych ji ale nedoporučila, protože vím že jsou mezi námi takoví, kteří tomuto nikdy neuvěří.

30.09.2020 4 z 5


Důmyslné umění, jak mít všechno u pr**le Důmyslné umění, jak mít všechno u pr**le Mark Manson

Netuším jestli je to špatným překladem, ale ubrala bych na vulgarismech. Jinak kniha určitě každému něco dá - zvláště lidem v naší zemičce, co mají tendenci neustále něco řešit a stresovat se maličkostmi. Kniha má víc pasáží a určitě neomílá to samé dokola, každý si v ní něco najde:)

28.07.2020 4 z 5


Brida Brida Paulo Coelho

Nádherná knížka, její hlavní myšleka je kouzelná. Dostala mě. Objevuje se v ní příliš mnoho odkazů na Bibli, proto beru jednu *, ale je to jedna z knížek, jejíž sdělení si budu pamatovat navždycky :)

03.07.2020 4 z 5


Nevěra Nevěra Paulo Coelho

Mně se líbila. Pokud je vám mezi 25 - 40 a knížku otevřete ve správný čas, bude se vám líbit. Víc k tomu napsat nemůžu, protože by to byl spoiler :)

26.05.2020 4 z 5


Sama sebou Sama sebou Lisa Renee Jones

Nenáročná knížka, určitě si najde svoje čtenářky, co ji ocení víc než já :) Chris je boží, ale Sara chvilkama vůbec neví, co chce. Celková myšlenka je rozhodně dost zajímavá, i to prostředí se mi velice líbí, ale šlo by to napsat určitě lépe a bez zbytečných, opakujících se slov a vět. Třetí díl přečtu, protože jsem žena zvědavá:))

20.02.2020 3 z 5


Ciao, bella! Ciao, bella! Brigitte Blobel

Četla jsem ji asi před 15 lety, když mi bylo asi těch 15 let a pamatuji si ji dodnes! oddechovka, ale krásná, plná italské atmosféry. Ty uličky a skútr si pamatuji pořád :)

09.01.2020


Bílá nemoc Bílá nemoc Karel Čapek

- "Vy byste nechal lidi takhle umírat?“
- „A vy byste je nechali zabíjet? Proč, prosím… Když mohou lidé zabíjet olovem a plynem… nač my doktoři máme někoho zachraňovat, ne?"
… Obsahově je kniha geniální. V bílé nemoci vidím hodně symboliky, jak to u Čapka bývá. Rozhodně je opět o čem přemýšlet.

08.01.2020 5 z 5


Potichu Potichu Jaroslav Rudiš

"četla" jsem ji jako audio - vím, že kdybych ji četla tištěnou, líbila by se mi víc, Krajčo mi moc nesedl. A nemám ráda otevřené a nejasné konce, který autor nechává čtenářům k domyšlení. Pasáže s Vladimírem mě ale dostaly, těm bych dala 5*!

20.08.2019 3 z 5


V tvojí kůži V tvojí kůži Lisa Renee Jones

Nenáročná, odpočinková knížka, která zaujme především tajemstvím a záhadou, kterou se hlavní hrdinka snaží odhalit. Erotiky jsem čekala víc, ale od půlky byla knížka alespoň dost napínavá. Jsem zvědavá jak to celé dopadne a tak už jdu na druhý díl!

08.08.2019 4 z 5


Kameny chrámu Kameny chrámu Antoine de Saint-Exupéry

Krásná, filozofická kniha, která má rozhodně co předat, jen jsem ji zatím bohužel 100% nepochopila. Je těžké v ni najít vše, co chtěl autor předat. Určitě si v budoucnu přečtu citadelu.

03.08.2019 4 z 5


R.U.R. R.U.R. Karel Čapek

Nadčasová knížka! Je až k neuvěření že bude mít 100 let. Tenhle žánr nemusím, ani styl hry, ale R.U.R mě dostalo. Na konci jsem měla slzičku. Dojemná kniha ❤️

19.07.2019 5 z 5