biairicia biairicia komentáře u knih

☰ menu

Dívka za ostnatým drátem Dívka za ostnatým drátem Imogen Matthews

Souhlasím, že se jedná o lehčí verzi tohoto tématu. Ale za mě vlastně fajn. Kniha se četla dobře a rychle, protože byla napínavá. Člověk měl stále strach z odhalení. Konec byl za mě trochu z rychlíku, jak se říká.

06.05.2024 3 z 5


Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih Matthew Perry

To že to nebude úplně hezké čtení, co se týče obsahu, jsme asi tak nějak tušili všichni. Matthew byl sice slavný a bohatý, ale strašně nešťastný člověk. A je až obdivuhodné kolik radosti a smíchu dokázal rozdat prostřednictvím role Chandlera Binga, když prožíval to, co píše. Vlastně je mi z toho smutno.

28.04.2024 3 z 5


Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Skvěle napsaná kniha. Kruté téma a pro mě vlastně trochu nečekané vzhledem k obálce. To že se tohle děje ve světě je strašně smutné. Konec knihy bych si dovedla představit malinko jinak (spojený s Jakubem), ale alespoň je zakončeno. Měla jsem strach, že bude otevřený konec. Určitě bych knihu doporučila k přečtení.

15.04.2024 4 z 5


Až najdu klíč Až najdu klíč Alex Ahndoril (p)

Miluju knihy Larse Keplera a tohle prostě není Lars Kepler, ani trošku. Chtěli napsat něco jiného a to se jim teda fakt povedlo. Toto dílo je opravdu absolutně něco jiného. A za mě bohužel nic lákavého. Je mi až líto, že teď po přečtení mám v sobě pocit, že další díly této série už číst nechci.

07.04.2024 2 z 5


Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

Úplně jsem nepropadla tomu boomu kolem této knihy a to ani po přečtení. Asi jsem i čekala trochu víc, dle všech různých recenzí. Nicméně kniha se čte hezky a je taková neobyčejná. Oblíbila jsem si postavy Tatea a Skokana. Konec byl takový až moc úspěchaný na to jak se příběh táhl před tím. Ale za přečtení určitě stojí.

25.03.2024 3 z 5


Návrh Návrh Elle Kennedy

Moc hezká oddechová romaňťárna, která se četla sama. Z tohoto žánru určitě to lepší.

10.03.2024 4 z 5


Duch domu Ashburnů Duch domu Ashburnů Darcy Coates

Začátek je možná zbytečně zdlouhavý. Kdo očekává, že se bude vyloženě bát, tak úplně ne. Knihu bych určitě nezatracovala, celkem fajn kousek. Ale že by mě to úplně nutilo, co nejdřív přečíst další , to asi ne.

05.03.2024 3 z 5


Sváděj mě Sváděj mě Stacey Kennedy

Taková erotická pohádka.

04.03.2024 2 z 5


Léto, kdy jsme se potkali Léto, kdy jsme se potkali Robin Constantine

Milá, dětská, letní romance bez očekávaného konce. Alespoň epilog mohl být.

02.03.2024 3 z 5


Profesor Sympaťák Profesor Sympaťák Leisa Rayven

Tak za mě určitě lepší jak první díl. Kniha se čte hezky, taková milá oddechovka.
Až cukrovkový konec. Ale asi to k těmto odpočinkovým knihám patří. Prostě nic překvapivého a světoborného, asi jako většina knih tohoto tématu, ale účel to splní.

23.02.2024 3 z 5


Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Moc nerozumím tomu wow efektu kolem této knihy. Téma není lehké a má velký potenciál. Ale měla jsem asi větší očekávání a myslela jsem si, že to bude více o příběhu Dory a umění Surmeny. Ale kniha pro mě byla bohužel nezaživná a bez kouzla. Nutila jsem se do čtení a trvalo mi to dlouho. Silou vůle jsem vydržela a neodložila.

13.02.2024 1 z 5


Alchymista Alchymista Paulo Coelho

Mnoho povyku pro nic. Stejné jako u Malého prince. Já prostě tyhle knihy nedávám :) Životní moudra na pár řádků a uděláme z toho skoro až mystickou blbost na mnohonásobně více řádků. Za mě bohužel ne. Líbila se mi vlastně jen ta část u sklenáře.

13.02.2024 1 z 5


Vrah je v každém z nás 2 Vrah je v každém z nás 2 Lucie Bechynková

Kniha se nečte špatně a pan Štoček má paměť jako slon. Ale taky se neubráním srovnání s knihou pana Moravce. Ta byla mnohem poutavější. Zde šlo vlastně jen o vyprávění případů a někdy mi to přišlo zdlouhavé. Ale klobouk dolů před tím, co musel pan Štoček řešit a zažít.

09.02.2024 3 z 5


Vrah je v každém z nás Vrah je v každém z nás Lucie Bechynková

Kniha se nečte špatně a pan Štoček má paměť jako slon. Ale taky se neubráním srovnání s knihou pana Moravce. Ta byla mnohem poutavější. Zde šlo vlastně jen o vyprávění případů a někdy mi to přišlo zdlouhavé. Ale klobouk dolů před tím, co musel pan Štoček řešit a zažít.

09.02.2024 3 z 5


Prasklina Prasklina Sharon J. Bolton

Za mě to byl takový průměr. Docela neotřelé, ale nemělo to až takový spád, že by se člověk nemohl odtrhnout. Líbil se mi popis ledové krajiny.

07.01.2024 3 z 5


Odvaha nebýt oblíbený Odvaha nebýt oblíbený Koga Fumitake

Vůbec mi nevadila forma rozhovoru. Má to svůj důvod, protože mladík defacto zastupuje čtenáře, který by se ptal obdobně, když by mu tvrzení filozofa nebyla jasná. Ale jako celek to bylo trochu otravné. Vše se opakovalo snad stokrát. S některými věcmi naprosto souhlasím, ale spíš to jsou taková obecná fakta. Určitě ne něco, co si teď přečtu, prozřu a lusknutím prstu změním celý život. Co mi hodně vadilo, že mladík stále nesouhlasí, rozčiluje se a remcá a pak na konci během vteřiny otočí, všechno chápe a souhlasí. Kniha se mi celkově spíše nelíbila.

12.12.2023 1 z 5


Instinkt Instinkt Tess Gerritsen

Kniha se čte dobře, o tom žádná. Ale oproti předešlým dílům je to za mě změna. Skoro jako by to psal někdo jiný. Už to není detektivka či thriller plný napětí a někdy strachu. Za mě trochu zklamání, protože srovnávám s předešlými díly. Jinak celkem fajn.

12.12.2023 3 z 5


Genesis Genesis Chris Carter

Carter je prostě božan. Jeho knihy se čtou prostě samy. Ikdyž jsou někdy dost brutální. Je to prostě jistota napínavého počtení, které Vás nenechá v klidu.

18.11.2023 4 z 5


Pan Romantik Pan Romantik Leisa Rayven

No už jsem četla lepší knihy tohoto tématu. Eden si moje sympatie moc nezískala. A takové to ne ne ne a nebo radši jo, bylo moc. Jelikož čtu tohle téma jako oddechovku, tak účel to splnilo. Ale fakt takový průměr no.

03.11.2023 2 z 5


Sama proti všem Sama proti všem Brian Freeman

Úplně odvázaná jsem z knihy nebyla, ikdyž vlastně nevím proč. Ale celkem se mi líbila a čtivá byla. Zase přečtení určitě stojí.

03.11.2023 3 z 5