Beatnice Beatnice komentáře u knih

☰ menu

Narodený v modrú stredu Narodený v modrú stredu Daniel Tammet

Neuvěřitelně čtiva biografie a náhled do mysli a vnímání člověka, jehož mozek funguje tak odlišně. Velmi zajímavé čtení, rozhodně doporučuji přečtení.

14.11.2020 4 z 5


To kvůli mně ... se máma zlobí To kvůli mně ... se máma zlobí Martina Drijverová

Hodně silná kniha. Nejdesivejsi na ní je to, že se tohle bohužel opravdu děje. Jako matka si neumím představit, že bych takhle tyrala svoje vlastní dítě a dávala mu za vinu něco, co nemohl ovlivnit. Moc moc smutný příběh, který by se ale měl dostat do povědomí lidi.

19.10.2020 5 z 5


Hlad - paměti mého těla Hlad - paměti mého těla Roxane Gay

Poutavé čtení. Od první stránky mě autorky vtáhla do příběhu svého života. Jednu hvězdičku jsem ale musela ubrat za neustále opakování stejných frází pořád dokola. Chápu, že se s problémem takhle lépe vyrovnavala, ale při čtení to občas působilo dost rušive a od poloviny knížky mě to vyloženě štvalo. Jinak lehký stal psaní, chytlavý příběh, velmi snadné se szit s hlavní hrdinkou, i když málokdo zažil to co ona.

27.10.2019 3 z 5


Tegmine Tegmine Soňa Sirotková

Nejprve me zaujala obalka, anotace znela zajimave a kniha uplne nezklamala. Styl psani mi sedl, cetla jsem skoro bez prestavky, ale hodne rusive pusobilo obrovske mnozstvi preklepu a gramatickych chyb. Nektere dialogy mi prisly nesmyslne, cetla jsem je nekolikrat, abych se presvedcila, ze jsem je precetla spravne a jen nedavaji smysl.
Trochu me zarazel I popis pocitu postav. Casto jsem nevedela, co si o nich myslet. Jednou se choval tak a pri druhe vete zase uplne jinak. Davam prednost jasne danemu charakteru, ktery se meni v prubehu deje, ne jednoho rozhovoru.
Ale celkove se mi kniha zamlouvala, tema zajimave, ctive napsane a jako plus pocitam I to, ze se dej odehrava v pro me znamem prostredi.

05.08.2019 3 z 5


Procitnutí Procitnutí Lisa McMann

Nejak jsem se po rade knizek v ich-forme nemohla szit s vypravenim v er-forme. Prislo mi to takove neosobni a nedokazala jsem se zacist a prozivat osudy s hlavni hrdinkou.

24.06.2019 2 z 5


Chci to taky! Chci to taky! Ellen Berg

Klasicky romanticky pribeh s happy endem. I kdyz me nejdriv hlavni hrdinka strasne vytacela, nakonec se mi kniha libila. Presne takovou oddechovku jsem potrebovala.

25.09.2018 3 z 5


Kluk mého srdce Kluk mého srdce Huntley Fitzpatrick

Cekala jsem vic. Prvni dil byla pekna romantika. Druhy dil se tocil jen kolem deti a pritom hlavni hrdinove byli devatenactileti.

27.07.2018 2 z 5


Losos v kaluži Losos v kaluži Markéta Lukášková

S lehkosti a humorem komentuje kazdodenni situace, I kdyz nekdy je zahorkla a depresivni az moc. Hodne me dojala situace s babickou, ale to je asi tim, ze jsem ted zazila stejnou ztratu a moc se mi libila predstava babicky, jak si v nebi uziva :-)

28.06.2018 4 z 5


První láska První láska James Patterson

Jako Hvezdy nam nepraly, ale ne tak dobre napsane. Udajne road trip, ale o cestovani tam nic moc neni. Velke zklamani.

10.06.2018 2 z 5


Temná krása Temná krása Mary E. Pearson

Cela serie byla uzasna. Nemohla jsem se odtrhnout a s Liou prozivala vsechny utrapy I okamziky stesti. Jen jsem se porad nemohla rozhodnout, jestli bych ji radeji videla s Rafem nebo s Kadenem. Skvele popsane pronikani zeny do muzskeho sveta navzdory vsem pravidlum a zvyklostem ;-)

06.06.2018 5 z 5


Trhlina Trhlina Jozef Karika

Docteno jen silou vule. Hlavni hrdina naprosto nesnesitelny a bezohledny clovek (antihrdina jak vysity). Vsechno vi nejlepe, pan studovany. Titul ale evidentne jeste neznamena inteligenci. Povysuje se na kazdeho a pritom je sam takovym lidskym "odpadem". Samotny pribeh? Nuda, nic desiveho, zdlouhave radoby filozofovani, u ktereho jsem jen rikala bla, bla, bla, nekolikere opakovani jiz receneho. Okata reklama na jeho dalsi knihu. Vse prokladane vulgarismy a autoruv nekompromisni komentar na zaver? Dobre, ze jste si to precetli, ale se mnou o me knizce nemluvte. Nikdy! Btw. Zvlastne pouzite slovo TENTOKRAT v zaverecnem komentari autora. Rozhodne nic dalsiho od nej cist nebudu. Nikdy!

05.06.2018 1 z 5


Amy a Roger: Na cestě Amy a Roger: Na cestě Morgan Matson

Presne to co jsem momentalne potrebovala. Ctive napsany pribeh se zajimavostmi o jednotlivych statech :-)

28.05.2018 4 z 5


Stalker Stalker Lars Kepler

Pozor, může obsahovat spoiler.
Příběh samotný nebyl špatný, ale několik věcí mi tam vadilo.
Za krátkou dobu druhá lesbická vyšetřovatelka a jedna horší než druhá. Margot byla nesympatická, bezcitná těhule, pro kterou byl případ důležitější než zdraví dítěte. Celou dobu sotva funěla, ale v závěru byla tak dobrá, že si dokonce sama určila, kdy porodí své dítě (lepší místo než pustinu u jedy zamořené továrny si vybrat nemohla).
Nelly superhrdinka, kterou nikdo nemůže zabít a má navíc takovou sílu, že si poradí klidně s celým policejním sborem a vyvázne skoro bez jediného šrámu.
Jediný skutečný policajt, který tam odváděl dobrou práci a nakonec zachránil 3 lidi před jistou (a ne zrovna příjemnou) smrtí, je nakonec odsouzený na tvrdo na 4 roky. Tak tomu říkám tečka za příběhem!

16.04.2018 4 z 5


Islandské prázdniny aneb papírové video Islandské prázdniny aneb papírové video František Janovský

Zajimave a poutave popsane, s humorem. Jen mi vadilo, ze autori casto psali, ze v Cechach muzeme videt to same a jeste lepsi. Srovnavat islandske reky a vodopady s lodickama na Mezni louce. Jako kdyby se jim tam vubec nelibilo.

23.06.2017 3 z 5


Všechny malé zázraky Všechny malé zázraky Jennifer Niven

Nejdriv se mi zdal Finch prapodivny, ale prichazim mu na chut porad vic a vic. Je vazne okouzlujici. Neuveritelne, jak se dve nemocne duse dokazou navzajem uzdravit. Spoiler: Zaver mi trochu pripominal P. S. Miluji te.

23.03.2017 4 z 5


Pes a já Pes a já Roy MacGregor

Ctivy, oddychovy.

19.01.2017 4 z 5


Terezínské rekviem Terezínské rekviem Josef Bor

Neuveritelne. Neverila bych, ze clovek muze jen z popisu slyset a prozivat hudbu. Husi kuzi jsem mela, jako kdybych tam sedela a vystoupeni sledovala. Uzasne.

18.01.2017 4 z 5


První stříbrná kniha snů První stříbrná kniha snů Kerstin Gier

Od zacatku jasne, jak to dopadne, ale I tak pekna oddychovka.

14.01.2017 3 z 5


Náhradní princ Náhradní princ Lenka Lanczová

Ctive, naprosta klasika s varovanim pred schuzkami s neznamymi.

10.01.2017 4 z 5


Tampa Tampa Alissa Nutting

Naprosto odporna knizka. Nejsem zadna puritanka, ale hlavni hrdinka je nechutna a perverzni a podava podrobny navod, jak zneuzit nezletileho s minimalnim rizikem.

10.12.2016 odpad!