Beatnice Beatnice komentáře u knih

Obálka knihy Vánice v kočičí kavárně Vánice v kočičí kavárně Rachel Rowlands

(SPOILER) No, dobře. Jako prvotinu to beru. Téma milé, zpracování horší. Na to, jak je kniha silná, se v ní vlastně nic nestalo. Vývoj vztahu dost krkolomný. Nejdřív kolem sebe jen opatrně našlapují, potom se na něj vrhne. Pak se zase stydí o tom, co se stalo mluvit. Korunu tomu potom dají věty typu: Chtěla jsem s tebou mluvit, než odjedu, tak jsem se šla projít do města. Cože?! To upřímně dost znemožňovalo zážitek z četby.

13.06.2026

Obálka knihy Spy x Family 4 Spy x Family 4 Tacuja Endó

(SPOILER) Tohle vážně pobavilo. Nejen že jsou hodně zvláštní falešná rodina, protože on je špion, ona najemná vražedkyně a dcera čte myšlenky. Navíc to o sobě neví (Teda kromě dcery, ta ví všechno.) Ale když se rozhodnou pořídit si psa, jasně že to musí být takový, který umí předvídat budoucnost. Tohle je vážně dobrý.

17.05.2026

Obálka knihy Odložený trest Odložený trest Teagan Hunter

Napětí mezi Quinn a Hayesem mě moc baví. Z celé série mě jejich příběh pohltil nejvíc.

17.05.2026

Obálka knihy Jedna na jedného Jedna na jedného Teagan Hunter

Knihy autorky mám moc ráda. Opět nezklamala. Lawson se stenatkem je vážně roztomilý. Nedivím se Rory, že nedokáže odolat, i přes všechna předsevzetí.

13.05.2026

Obálka knihy Prázdna bránka Prázdna bránka Teagan Hunter

Fox je prostě zlatíčko. Hrozně jsem mu přála pořádný vztah. A Lilah si ho rozhodně taky zasloužila. Už jen jako odměnu za ty rodiče.

Obálka knihy Moje Cesta hrdinů SNP Moje Cesta hrdinů SNP Václav Kerber

Zajímavý pohled na dálkovou trasu na Slovensku. Zatím jsem pročetla české trasy a bylo zajímavé zavítat i k sousedům.

Obálka knihy První na startu První na startu Rebecca J. Caffery

Tak tohle bylo trochu zklamání. Z prostředí formulí už jsem jednu LGBT knihu četla a těšila jsem se na podobný zážitek. Ten se ale nekonal. Na můj vkus se až moc řešily závody a málo vývoj vztahu.

10.05.2026

Obálka knihy Proč bychom se nepotili aneb Jak se chodí po horách Proč bychom se nepotili aneb Jak se chodí po horách Zdeněk Šmíd

Kamarádka má hory moc ráda. Tak jsem se rozhodla nakouknout touhle knihou do jejího světa. A nebylo to špatné.

07.05.2026

Obálka knihy Proč bychom se netopili aneb Vodácký průvodce pro Ofélii Proč bychom se netopili aneb Vodácký průvodce pro Ofélii Zdeněk Šmíd

Líbí se mi autorův humor. Je mi blízký a některé situace jsme s kamarády na vodě taky zažili.

Obálka knihy Divotvůrce Divotvůrce Sebastien de Castell

(SPOILER) Příběh je to chytlavý, ale špatně snáším situaci, kdy jsou proti hrdinovi úplně všichni včetně rodiny a kamarádů. Je úplně sám a jeho situace je dost bezvychodna. Alespoň nějaká naděje by byla fajn.

Obálka knihy Zelený poutník Zelený poutník Liliana Bardijewska

Tohle byl naprosto kouzelný příběh. Navíc se mi moc líbilo putování přes jednotlivé barevné země a doplnění básniček. Závěr mě docela překvapil, nečekala jsem to.

Obálka knihy Fanklub říše pohádek Fanklub říše pohádek Richard Ayoade

(SPOILER) Tohle mě bavilo. Byla to taková jednohubka.
Ideální by bylo ještě zapracovat na dopisech, protože tu byl velký potenciál, který nebyl úplně využit.
Když se dítě zeptá vážně na poměrně běžnou věc, tak by stálo za to zapojit trochu fantazii a vymyslet odpověď. Mrzela mě odpověď typu je to tak, smiř se s tím nebo nemusím ti nic vysvětlovat. Škoda.

Obálka knihy Příběh z Heartslabyulu 2 Příběh z Heartslabyulu 2 Jana Toboso

Tenhle díl je vážně skvělý. Ještě zajímavější než první. Moc se těším na pokračování, protože je každý díl šílenější než ten předchozí. Ale v dobrém. Opravdu mě to baví.

07.05.2026

Obálka knihy Kuchyně špičatých klobouků 1 Kuchyně špičatých klobouků 1 Hiromi Sato

Některé recepty byly vážně zajímavé. I když se objevují suroviny, které u nás vážně nejsou, dá se najít existující surovina a recept upravit.

Obálka knihy Toulaví literáti 7 Toulaví literáti 7 Kafka Asagiri

Tak tohle byla řežba. Některé schopnosti temné strany jsou vážně děsivé.

07.05.2026

Obálka knihy Útok titánů: Ztracené dívky 1 Útok titánů: Ztracené dívky 1 Hadžime Isajama

Zajímavý pohled do života a motivací Annie.

Obálka knihy Horečka Horečka Gege Akutami

(SPOILER) To by jeden neřekl, jak může být těžké sehnat spojence pro správnou věc. Jestli je každé přesvědčování takhle vyčerpá, tak je čeká ještě dlouhá cesta.

Obálka knihy Legenda o Sim Čchong 3 Legenda o Sim Čchong 3 seri

(SPOILER) Já ty lidi prostě nechápu. V případě tohodle příběhu spíš ty muže. Vidí mladou holku, kterou obtěžují dva muži a nikdo jí nepomůže. Ale když se brání sama, tak ji odsoudí, že je nevychovaná. A ještě ji pretahne holí. Co to jako má být?

Obálka knihy Stvořen v propasti 2 Stvořen v propasti 2 Akihito Cukuši

(SPOILER) Sestup do propasti pokračuje a s každým dalším metrem se objevují nebezpečnější příšerky. Zaráží mě, kolik lidí brání dítěti najít matku. Místo aby pomohli.

Obálka knihy Vanitas: Magická kniha 4 Vanitas: Magická kniha 4 Džun Močizuki

(SPOILER) Příběh pokračuje a Vanitas získává další důležité spojence. Ale samozřejmě se objevují i nepřátelé a někteří ho možná dost překvapí.

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi