První láska

První láska https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/237808/bmid_prvni-laska-oth-237808.jpg 4 219 58

Axi Mooreová je ve všech ohledech hodná holka. Její kamarád Robinson jí také proto říká zkráceně HH. Axi pilně studuje, nedělá žádné pubertální průšvihy a hodně čte. Vlastně jen čte a chce se stát spisovatelkou. Ale jednoho dne se rozhodne, že nějaké to pravidlo přece jen poruší. A nevybere si nějaké malé, ale rovnou to největší – útěk z domova. Naplánuje si, že uteče ze svého do puntíku naplánovaného světa. A tím překvapí nejen sebe, ale také Robinsona, kterého vezme s sebou.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro děti a mládež , Dívčí romány

Vydáno: , CooBoo
Originální název:

First Love , 2013


více info...

Přidat komentář
simca9342
simca9342
13.06.2023 5 z 5

Přečteno před lety .
Poblázněná Axi u kamaráda řečena HH nejde pro vtip a trapas daleko. Okolí by ji popsalo asi jako milou , pilnou a sečtělou, to sice ano, ale jednou se přece jen rozhodne si zpříjemnit nudný studentský život a na uskutečnění svého plánu si bere kamaráda Robinsona.

_Brunetka_
_Brunetka_
16.07.2022 2 z 5

Co k tomuhle říct? Čekala jsem milou a culivou romantiku, kterou jsem ovšem nedostala. Navzdory tomu, že autor má fajn styl psaní, píše krátké kapitoly a v ich - formě, knížka se mi hrozně vlekla. Vůbec mě to nebavilo a kdyby to nebylo tak krátké, asi to nedočtu. Postavy nebyly špatné, ale nijak k srdci mi nepřirostly a romantická linka mi byla úplně šumák. Je hezké, že autor vycházel z vlastních zkušeností, ale na mě je téma rakoviny v knihách prostě už moc. Když s tím přišel Green v Hvězdy nám nepřály bylo to fajn a něco jiného. Teď mi ale přijde, že většina knih s tímhle tématem to tak nějak kopíruje, což by nevadilo tak moc jako to, jak nuceně se to snaží hrát na city. Stylem 'Je tu smrtelná nemoc, tak brečte!'. Mně neukápla jediná slza. Neříkám, že je kniha špatná, ale pro mě už tohle bohužel není.


petulkapeta
petulkapeta
13.10.2021 3 z 5

Prvni půlka byla o dobrodružství, přatelstvi a ta druha o lasce a...
Tento přiběh nebyl typicky se šťastným romantickým koncem a žili šťastně až do smrti a nebo vlastně jo...

asodomkova
asodomkova
28.01.2021 2 z 5

Moc nevím, jaké ve mně kniha vyvolala pocity. Rozhodně to ale nebude nadšení z dobrého příběhu.
Kniha se sice četla skoro sama, to ale neznamená, že by mě uchvátila. Snad skoro všechno, co se v knize děje mi přijde přehnaně idealizované. Ano, místy byla kniha vydařená a reálná, ale převážnou část děje jsem byla naštvaná nad tím, že takhle to prostě nefunguje. Štvaly mě naivní postavy, štval mě děj, štvaly mě okolnosti. A proč jsem knihu tedy nezavřela? Protože tam bylo pár hezkých chvil. Protože jsem tak strašně dlouho čekala dokud nedošlo na tu podstatnou část příběhu.
No nevím, mé pocity jsou dosti smíšené, ale možná jsem na knihu už moc stará. Věřím, že určitě mladším ročníkům by se mohla líbit.

mariva
mariva
21.11.2020 4 z 5

Knížka rozhodně není běžný dívčí románek, na to je její obsah hodně vážný a zůstane mi dlouho v hlavě. Hodně mi to připomínalo knihu Mapa k tobě, ale lépe se četla.

Maanna
Maanna
14.11.2020 3 z 5

Trochu příliš barvotiskově sentimentální vyprávění, které je jednoznačně určené pro mladší ročníky. Poměrně rychle to odsýpá a některé pasáže jsou celkem povedené, ale bylo i hodně míst, kdy jsem hrdinům prostě nevěřila nebo si mohla ukroutit hlavu nad nereálností příběhu (opravdu by se v Americe dala ujet větší vzdálenost na motorce bez přilby? Nechali by u pacienta jen tak přes noc na pokoji jeho nezletilou přítelkyni?) Přišlo mi, že by se na knize dalo ještě zapracovat a byla by lepší.

Damonka12
Damonka12
21.06.2020 4 z 5

Kniha, která se tváří jako klasická YA romantika, ale má v sobě mnohem víc.

Bebe2004
Bebe2004
11.05.2020 3 z 5

Zajímavé, ale nijak mě to neoslovilo, ovšem ani neurazilo.

ElikaS
ElikaS
29.04.2020 4 z 5

Před čtením jsem očekávala další z řady young adult romantických oddychovek, která řeší první lásku bez nějakého závažnějšího tématu. Takže v půlce knihy mě čekal v celku šok a byla jsem vyvedena z omylu. Knížka se mi líbila, četla se krásně a i jsem si pobrečela, takže rozhodně vyvolává emoce. Doporučuji

knih0molka
knih0molka
24.04.2020 3 z 5

Hlavní hrdinové utíkají po Státech, takže jsem od toho čekala trochu víc roadtrip, ale nevadí. Postav nebylo moc, takže pro někoho dobře, pro někoho ne. Když je kniha dojemná, vždy brečím, ale i přes to, co se v knize dělo, mi ani neslzely oči... Robinson mi byl moc sympatický, Axi tak moc ne, a o to míň, když prohlásila, že Kurt je idiot. Ale jinak moc pěkná knížka, fajn příběh.

SknihouVrukách
SknihouVrukách
04.11.2019 3 z 5

Túto knihu som si požičala s tým, že to bude jednoduchá romantická oddychovka a bohužiaľ táto kniha bola o niečom inom. Pre mňa bola táto kniha priemerná. Štýl písania bol jednoduchý a kniha sa rýchlo čítala . Očakávala som nejaký jednoduchý príbeh a vlastne to bol príbeh o kradnutí áut. Prišlo mi, že hlavné postavy nerobili nič iné iba si "požičiavali" autá ( tak to nazývali). Kvôli tomuto mi postavy neboli sympatické. Druhá časť bola iná ako tá prvá a podľa mňa táto druhá dejová línia knihu trošku pokazila. Prišlo mi to ako slabá napodobnenina Na vine sú hviezdy. Koniec ma vôbec neprekvapil,očakávala som ho, a preto ma vôbec nedojalo.

Romča11
Romča11
10.07.2019 4 z 5

Tohle je úžasná knížka. Na první pohled se to zdá jako další slaďárna v žánru young adult ale pak když se jsem zjistila že je to podle skutečné události úplně jsem změnila názor a je to úžasné. On je jen přeci trochu rozdíl něco vymyslet a sepsat a něco opravdu sepsat. Za mě prostě super :)

Lee7
Lee7
24.05.2019 3 z 5

Snažila jsem se, čte se sama a je svižná, opravdu jak něčí deníček..

Ivka14
Ivka14
10.02.2019 2 z 5

Milý příběh o dvou zamilovaných, kteří se vydali na dobrodružnou cestu. Me ale příběh nezaujal a neoslovil

prcek19
prcek19
20.01.2019 3 z 5

Dlouho mi trvalo, než sem knihu sehnala..moc sem se na ni těšila, ale pro mě bohužel zklamání..čekala sem od toho něco jiného a určitě se k ní už nevrátím

Ikosska13
Ikosska13
15.10.2018 5 z 5

Kniha se opravdu mohla zařadit do mých nejoblíbenějších. Nemohla jsem se od ní odtrhnout. Byla dobrodružná, romantická, ale také smutná. Postavy mi přišly hned sympatické a úžasné.
Opravdu moc doporučuji❤

Janaves
Janaves
16.07.2018 4 z 5

Smutné, ale líbila se mi.

Beatnice
Beatnice
10.06.2018 2 z 5

Jako Hvezdy nam nepraly, ale ne tak dobre napsane. Udajne road trip, ale o cestovani tam nic moc neni. Velke zklamani.

evelýny
evelýny
27.04.2018 3 z 5

Až v polovině této knihy jsem pochopila její smysl - krutý, nekompromisní - stejně, jako slovo rakovina. Šibeniční humor obou hrdinů by mohl být obdivuhodný, kdyby působil reálně. Bohužel v prostém životě to vypadá opravdu jinak.
A kdo hledá, tak v knize k mému překvapení najde i dojemné, pěkné a mnohdy vtipné pasáže - čímž mě kniha mile překvapila

,,A chystal se na seznam jeho chorob připsat blázen. Ale to mi ani trochu nevadilo. Protože pokud vím, na šílenství ještě nikdo neumřel."
P.S: Knihu jsem přečetla na doporučení. A tak přemýšlím, zda se dá opravdu napsat pohádka o rakovině...?

TimetoStyle
TimetoStyle
30.03.2018 4 z 5

S hlavní hrdinkou jsem se hned ztotožnila – nedělá žádné průšvihy a taky hodně čte.
Bylo to vtipné, protože přemýšlela skoro stejně jako já. Líbilo se mi, že ten útěk z domova měla naplánovaný, kdybych tohle udělala já, tak by to bylo do puntíku stejné.
Konec byl takový… no nevím, něco tomu chybělo. Skoro jsem věděla, co se stane, takže to pro mě nebylo žádné překvapení. Působilo to na mě tak, že se autorka snažila vyvolat slzy. (Jsem trochu citlivá, no dobře… tak hodně